-->

26.7.2006

Väriä pintaan loman kunniaks

Soon loma ny! :D Edessä on puoltoista viikkoa ilman työtöitä, sen sijaan luvassa on sukuloimista, maakuntamatkailua ja paaaljon käsitöitä! :) Aloitin loman kunniaks eilen illalla neulomaan Odessaa joskus talvella karamellivärillä ihanan haaleanvaaleanpunaiseksi värjäämästäni seiskaveikasta(kyllä, mäkin onnistun joskus värjäyskokeiluissani! :D), tällä kertaa helmien kera. Helmien pujottelu seiskaveikan paksuiseen lankaan oli hiukka haastavaa, mutta apulangan avulla sekin onnistu lopulta ihan mukavasti. Ja koska kerran on loma eikä mun tarvi herätä aikaisin, niin tein pipon saman tien valmiiks asti. Nukkumaan pääsin klo 02.00, mutta so what... :P

Piposta tuli kiva, joten päätin Jattaa apinoiden tehdä tumput sen kaveriks. Toinen tumppu onkin jo valmis, mutta se on vähän liian kiree ja sen takia melko ruma. :( Purkuun menee se tekele, enkä tiiä tuleeko mun Odessa-tumpuista ikuna mitään. Odessan mallineule kun on kymmenellä jaollinen, ja kymmenen silmukkaa lisää on ehdottomasti liikaa mun handuuni tulevalle tumpulle. Piposta ja purkutuomion saaneesta tumpusta laitan ehkä kuvia huomenna, koska ne oli hyvin kamerakielteisiä tähän aikaan illasta. Ei saanu ees puoliks hyvää kuvaa, ei sitten millään. Mä oon ihan varma että se tumpun hyväkäs yllytti pipon kamerakapinaan. Ei se kiva pipo ois yksinään mulle kiukutellu, vaan ois kiltisti näyttäny parhaan puolensa kameralle. Pöh.


Ekan lomapäivän puuhiin (tyhmän tumpun lisäks) kuului lankojen värjäystä Nitorilla. Vielä viikko sitten tää kerä vaaleanpunaista Nallea näytti kivalta, mut eilen se jo äklötti. Liian imelä pinkki, yöh, joten ei muuta ku väripataan. Pinkin vieressä kyyhöttää jo kertaalleen Dylonin kylmävärinapilla värjättyä seiskaveikkaa. Epätasainen ja hailu väri kaipas uudistusta, joten pataan vaan pinkin seuraks!

Koska pääasiallinen värjäyskohde oli Nalle, niin laitoin sen ekaks yksinään kattilaan porisemaan. 40 minuutin jälkeen sieltä nousi ihanaa suklaanruskeaa lankaa, ja päätin kokeilla, vieläkö liemessä ois voimaa tekeen vihreestä seiskaveikasta jotain yhtä kivaa. No, ei ihan tarpeeks, mutta aika jännän väristä lankaa siitäkin tuli, väri on ehdottomasti parempi kuin se alkuperäinen hailuvihreä.


Tykkään tykkään! Ja tiedetään, Nallea saa nykyään ruskeana ihan kaupan hyllystäkin. :) Ruskeesta tulee ehkä pipo ja tumput tai sit huivi. Näyttäisköhän leskenlehtihuivi rumalta ruskeena? Hmm, voi olla että tulis mieleen lähinnä mädäntyneet lehdet. Jotain kivaa siitä kuitenkin tulee syksyn ja talven varalle, sit joskus.

2 kommenttia: