-->

20.7.2006

Hidas liima (tai hitaat aivot)


Tikru teki muutama viikko sitten ihania sormuksia lasikivistä, ja mä tietty halusin heti kans samanlaisia. :) Ei muuta ku Sinooperiin ostamaan lasikiviä ja Harrasteesta sormuskantoja. Joo, eihän se tietenkään voi olla niin helppoa, että kaiken tarvittavan sais yhdestä ja samasta askarteluliikkeestä... Kotona sitten kiinnitin kivet kantoihin ekstrasuperhypervahvalla Super Attack -liimalla ja voilà, valmista. Paitsi että ei. Toi liima tepsii kyllä moneen juttuun, mutta lasikivet irtos sormuskannoista kyllä melko helposti. :(

Kun vihreä kivi irtos, olin sattumalta Jatan luona käymässä. Jatan kaapeista löytyi heti kaksikomponenttiliimaa (tottakai, kenelläpä sitä ei ois aina varastossa :D), jolla meikäläinen ikionnellisena liimasi kiven paikoilleen. Mikä lie menny pieleen, mutta liima ei kuivunut luvatun tunnin aikan, vaan kivi liikku edelleen kun sitä vähän hetkautteli. Eikä se kuivunu koko illan aikana. Eikä seuraavalla viikollakaan. Kahden viikon kuluttua kiveä pystyi edelleen liikuttelemaan kannan päällä. Voiskohan olla, että meikäläinen pari siideriä nautittuaan ei sittenkään lukenu ohjeita huolella tai että sekotussuhteet ei aivan olleet kohdallaan..? :D

Mikäpä siinä muu auttoi kuin irrottaa kivi lopulta kokonaan ja puhdistaa se ja kanta tahmeesta liimamönjästä. Eilen sain Jatalta samaiset liimapötkylät lainaks, ja ohjeita huolellisesti noudattamalla sain kuin sainkin lasikivet pysyvästi kiinni sormuskantoihin, jipii! Kiitos vielä Tikrulle loistavasta ideasta! :)

Harmi ettei Sinooperissa ollu kuin muutama eri värivaihtoehto noissa lasikivissä, muuten mä tekisin sormuksen joka sormelle ja kaikkiin asuihin sopiviks. :)

EDIT: Typojen korjailua...

10 kommenttia:

 1. Sweet.. Nyt haluttaa karkkia (?).

  VastaaPoista
 2. heihei.. sori, mä unohdin joskus sillon mainata, et komponenttiliimalla mäki ne loppujen lopuks paiskoin kiinni. Toiminu sen jälkeen hyvin. Hetken ne kesti sillä superhyökkääjällä, mut sit irtoili. Epoksi on kestäny ja kestää ehkä isältä pojalle.

  VastaaPoista
 3. ainiin ja lisää värikiviä saa ainakin Tiimarista ja kaikista sisustusliikkeistä.

  VastaaPoista
 4. Hmm, Ikeassa on ainakin myyty kanssa about samankokoisia lasikiviä, tai vähän isompia. Yhessä pussissa niitä oli kyllä melkoisen paljon ja vain kolmea väriä..

  VastaaPoista
 5. Kivannäköset sormukset! Tykästyin kamalasti siihen vihreeseen :)

  VastaaPoista
 6. Juu kyllähän noita värikiviä löytyy monestakin paikasta, mutta kun ei haluais ostaa koko säkillistä kerralla. Yks per väri riittäis. :)

  VastaaPoista
 7. Kun oon tehnyt lasikuugeleista jääkaappimagneetteja oon käyttänyt liimana tiivistämiseen tarkoitttua silikonimassaa. Kestää aika kauan kuivua, mutta on ihan läpinäkymätön ja kuivuttuaan kestävä. Ja noin tsiljoona kertaa halvempaa kun nuo pikaliimat. Hyvä valikoima värillisiä kuugeleita on Puutarhakadulla (siinä Lukulaarin korttelissa) olevassa tiffanytarvike- tmv. kaupassa, oon käyttänyt niitä myös keramiikkatöissä.

  VastaaPoista
 8. Siis piti kirjoittamani että silikonimassa on ihan LÄPINÄKYVÄ eikä päinvastoin. Näkyisi kuvat vähän huonosti magneeteista silloin...

  VastaaPoista
 9. He-hei, saaks sulta tilata näitä? Kun Ihanialla ei kait oo vieläkään verkkokauppaa ja nää sun sormukset on ainakin yhtä hienoja.

  VastaaPoista
 10. Katille iso kiitos vinkistä! Mä oon kyllä käyny siinä lasikaupassa, oisko sen nimi Meir-tiffany tai jotain. Sinne suuntaan siis heti huomenissa! :)

  Laura: Tottahan toki, eipä niissä sen kummempaa tekemistä oo kuin ruuvata liimatuubien korkki auki (niin ja sekoittaa ne oikeessa suhteessa, öhh) ja liittää värikivet sormuskantoihin. ;)

  Mä käyn hakeen eri värisiä värikiviä ja muutamia sormuskantoja ja tuon ne sekä liiman seuraavaan neuletapaamiseen: saat sit valkata niistä kivistä ja pistetään sormustehdas pystyyn. :D

  VastaaPoista