-->

27.5.2006

Olive

Hesan reissu on ohi ja matkaneuleena ollut kolmiohuivikin on valmis, jeeee! Annoin sille nimeksi Olive ton ihanan värin mukaan. Virkkailin vähän ylimääräisiä reunuksia ja laitoin huiviin vielä hapsutkin. Vaikka niihin menee paljon lankaa, niin hapsut joteskin vaan on mun mieleen. Ja Olive tulee kyllä tarpeeseen näillä ilmoilla, etenkin, kun mun flunssani ei tunnu antavan periks ollenkaan. Dedä od dukossa ja ääni on melkosen möreä; nyt vois vetästä karaokessa suvereenisti Bonnie Tyleria tai Rod Stewartia. :) Toivottavasti tää tauti talttuu tiistaihin mennessä, kun silloin mulla on tärkee työjuttu, enkä haluis siellä koko ajan vaan niistää ja köhiä. Onneks on viikonloppu aikaa parannella, nytpä on ainaskii lämmin huivi kipeen kurkun ympärille. :)


Ohje: Moda 2/2005
Lanka: Novita Helen, n. 200 g
Puikot: 6,5
Virkkuukoukku: 6

Helsingistä ei löytyny himoitsemiani pyöreitä puisia kahvoja kukkalaukkuun, mutta läheltä piti. Stockan käsityöosastolla meinas sydän pysähtyä, ku näin tän pakkauksen:


Tää ois ihan täydellinen kahva mun laukkuun, oikee väri ja kaikkee! Varsinaisesti rengas puikkoineen on tarkoitettu verhon pidikkeeksi, kuten pakkauksesta näkyy. Oisin saman tien ostanu ne tarvittavat kaksi pakettia näitä, ellei hinta ois ollu niin suolanen: 14,90 euroa per pakkaus. Eli kahvoille olis tullu hintaa melkein 30 euroo. En ihan taipunu siihen. Pitää varmaan tehä ite tai tyytyä rottinkisiin kahvoihin, höh.

Käväisin kahvametsästyksen merkeissä myös Askarellissa ja Sinellissä, mistä löytyi ainakin Tampereen hintoihin verrattuna tosi edullisia rottinkikahvoja (4-5 e/pari). Niitä lähti tietty mukaan, samoin helmiä Putkis-laukkua varten. SirpaLeen suloisen helmisimpukkalaukun innoittamana vaaleanpunainen Putkis alko nimittäin muotoutua samaan suuntaan.


Simpukkavirkkaus ei tosin näin paksusta langasta tehtynä näytä mitenkään älyttömän hienolta, mutta ei haittaa mua. Ehkä helmet sitten sulostuttaa sopivasti tätäkin tekelettä, niin ei noi simpukat näytä niin rujoilta. :)

8 kommenttia:

 1. Upee huivi ja putkis-kassi näyttää muotoutuvan aivan ihanaksi!!
  Toivottavasti oli muuten antoisa reissu vaikkei kahvoja löytyny :)

  P.S näin sun siskos telkkarissa, oli päässy sun pukus kanssa ihan eturiviin!!

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo Olive. Hiplailin Helen-lankaa viime joulun alla Korialla, mut sinne jäi kun oli muovia. Nyt harmittaa.

  Putkiskassin alusta tulee ihan prinsessan kruunu mieleen. Harmi ettei mun putkikset eivät haluu muotoutua miksikään vaikka ne olleet jopa kerittyinä vaik miten kauan...

  Kahvoista... oisko nää lankakori-nettikaupan etusivulla olevat mitään..? http://www.lankakori.net/
  Nettikauppaa näemmä päivitetään parhaillaan, mut sitten kun se aukeaa taasen, ni voisin lähtee kimppatilaukseen mukaan.. :) Yksillä postikuluilla ja simmottis.

  VastaaPoista
 3. Kiits kiits, Olive lämmittää parhaillaan mun kaulaa ja harteita. Helen on ihanan pehmeää, mut en kyllä tiedä, kuinka hyvältä se näyttää runsaamman käytön jälkeen. Nyppyyntyy varmaan aika reippaasti. :/

  Jatta: Siskoseni oli eturivissä, ku se oli ultimamaisteri, eli toisiks parhain arvosanoin valmistunu maisteripromovendeista. Vähäks oon ylpee! :D

  Laura: Oon kattellu noita kahvoja, ja voisin kyllä tilata ne ihan muuten vaan, vaikken just tähän laukkuun käyttäiskään. Ja tehdään vaan kimppatilaus, jahka kauppa taas aukee. Noiden viikko on kestäny nimittäin ainakin kolme meikäläisen viikkoa... :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis huivi ja ihana sävy! Hapsut on tosiaan ihanat kolmiohuiveissa!

  VastaaPoista
 5. Mullekin tuli putkiksesta mieleen rinsessan ruunu! :)Olivesta tuli komea!

  Tauti on muuten tosi tiukassa, ite sain eilen neljää eri lääkettä, kun keuhkot ei meinannu toimia enää ollenkaan. Onneks se lääkäri on Koskarissa, pystyi hakemaan vähän sielun lääkettäkin siitä kolmannesta kerroksesta.

  VastaaPoista
 6. Ihana huivi ja ihanalle näyttää tuleva kassikin ;)

  VastaaPoista
 7. Tuosta kassista tulee varmasti kaunis, vaikka tuo putkis onkin vissiin melko paksua.

  Minä muuten bongasin saman verhonpidikesysteemin (renkaan ja tikut) tänään yhdessä verholiikeessä. Tuli heti mieleen se sun kassi, että ne sopis siihen varmasti tosi hyvin. Kyselinkin piruuttani niiden hintaa ja täällä Oulussa noista pyydettiin yli 20€! Ihan järjetön hinta.

  VastaaPoista
 8. Prinsessan kruunusta kehkeytyi rinsessalaukku. :) Helmien lisääminen on vielä harkinnassa, en tiä tartteeko laukku niitä sittenkään, hmm.

  Tarja: toivottavasti lääkkeet (edes jokin niistä neljästä) auttaa, ärsyttävää olla kipeenä. Teetä (tai oikeestaan Finrexiniä) ja sympatiaa sekä pikaista paranemista sullekin! :)

  Anne: Ja mä kun luulin, että Hesan Stockan hinta oli älytön!!! Jotenkin epäilyttää, että ne ois edes käsityönä tehtyjä.

  VastaaPoista