-->

11.5.2006

Luotolaisten sukua


Ohje: Suuri käsityölehti 10/2001 perimätiedolla höystettynä . :)
Lanka: 3-säikeinen suomenlampaan villalanka hailuotolaisten lampaiden villasta, n. 950 g.
Puikot: 2 ja 2,5
Virkkuukoukku: 3

Tattadadaadadaa! Tässä nyt on luotolainen koko komeudessaan komean mieheni yllä. :D Huomenna on purjeveneen vesille lasku, joten purjehduskautta ajatellen villapaita valmistui just oikeaan aikaan. Tosin näillä ilmoilla ei kyllä villapaitaa tarvita, mutta kesäillat ja yöt Näsijärvellä saattaa olla melko viileitä, joten jos en ite oo veneellä rakastani halaamassa, niin ainakin mun tekemä luotolainen pitää miehen lämpimänä. ;)

Kuvausta varten piti jättää kauluksen kaks nappia auki, ettei lämpöhalvaus olis tainnuttanu mallia kesken poseerauksen. Sen takia kauluksesta pilkottaa keltainen t-paita, kaulus on oikeesti siis ihan tiivis ja sopivan kokoinen, kunhan vain laittaa kaikki napit kiinni. :)


Ja tässä vielä sama takaa. Yläselässä on kiilalisäys, joka antaa liikkumatilaa hartioille, ja kyynärpääkavennuksetkin näkyy kuvassa kohtalaisesti. Paita pehmeni kastelun ansiosta niin, ettei se enää oo sellainen jäykkä peltipaita kuin neuloessa. Se istuu loistavasti ja on ihan oikean kokoinen, ja mies on tosi iloinen ja tyytyväinen luotolaiseensa (ja minuun, hih!). Ja mä oon hirmu ylpeä, että tuo onnistui noin upeasti; voin sit äitienpäivänä kertoa Hailuodosta kotoisin olevalle mummilleni, että nyt mä oon tehnyt ekan luotolaiseni ja jatkan sillä lailla äidinäidin suvun perinteitä. :)

Edit: Lisäsin paidan tietoihin langanmenekin.

13 kommenttia:

 1. Tosi upea villapaita! Onneksi olkoon!

  VastaaPoista
 2. Osaa olla hieno paita! Vau.
  Haastan sinut muuten meemiin, joten kurkkaa blogiini :) http://hannankasityot.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Hienoa! Onnistunut neule on aina mahtava fiilis :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille, onnistumisen ilo on edelleen suuri! :)

  Hanna: otin haasteen vastaan, kiitti ekasta meemistä. :D

  VastaaPoista
 5. Tyrrrrrrrrrrrrrmääävää työtä!

  VastaaPoista
 6. TEETKÖ MULLEKIN SAMANLAISEN?

  T: JOUNI@WILLAVALTONEN.FI

  VastaaPoista
 7. Jännä, että Luotolainen on muuallakin suomessa jokseenkin tunnettu, oon aina luullut, ettei muut edes tiedä mikä se on :D
  Tv: Hailuotolainen

  VastaaPoista
 8. Hei!
  Kysyin Pirtin Kehräämöltä kyseisen paidan langasta:
  "Kyseessä on varmaankin karstalankamme, mutta säikeiden määrä ei täsmää puikkokokoon. 3-säikeinen karstalankamme on 3-4 puikoilla neulottavaa. Suosittelisin kuitenkin tikkuripaitaan 2-säikeistä karstalankaamme eli 140 x 2, joka on 2-2,5 puikoilla neulottavaa".

  Mitä mieltä sinä olet asiasta, kun olet tehnyt niin valtavan upean paidan?
  Haluaisin tehdä luotolaisen miehelleni, ja jo aloittaessa olla varma, että lanka ja puikkokoko on oikea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saamasi teidto varmasti pitävät paikkansa, koska minä tein tarkoituksella tosi jämäkkää neuletta. Siksi siis neuloin 3-säikeistä 2 mm ja 2,5 mm puikoilla. Kannattaa testata itse, mikä on omaan makuun ja käsialaan sopiva lanka- ja puikkokokoyhdistelmä.

   Poista
  2. Ai niin, tätä neuletta ei siis ole tehty Pirtin Kehräämön langasta, vaan langat on ostettu suoraan hailuotolaiselta lammastilalta. Eipä sillä väliä, samat säieluvut ja tex-määritykset niihinkin pätevät. :)

   Poista
 9. Kiitos vastauksestasi.

  Nyt vaan pitää, niin kuin sanoitkin, testailla, ehkä se oikea 'pari' sitten löytyy.
  On kyllä upea tuo tekemäsi luotolainen, eikä mallissakaan ole vikaa;)

  VastaaPoista