-->

31.5.2006

Noin kymmenes kerta toden sanoo

Banaanivene ei oikein tienny, miksi se haluaisi isona, joten tuli sitten matkan varrella kokeiltua kaikenlaista. Eilen illalla se näytti vielä tältä...


...mutta mutta. Laukuntekele vaikutti jotenkin omituiselta eikä oikein toiminu käytännössä, joten purkuun meni. Tänään oon sitten virkannu ja purkanu vuoron perään, hohhoijjaa. Onneks Putkis ei oo millänsäkään purkamisesta; joku villalankahan ois ihan stressaantunu ja kiharalla tällasen rääkin jälkeen. :D Kaikenmaailman virityksiä on tässä tullu kokeiltua, mutta nyt laukku on tainnu löytää muotonsa:


Lankaa on jäljellä enää toi pieni 17 gramman nöttönen, toivottavasti se riittää viimeistelyyn. Pohjaan tulee taas pahvikovike, ja vuoritan laukun myös. Kännykkätaskun lisäks kiinnitän vuorin sivusaumaan kaitaleen, jonka päässä on tämän tyyppinen pieni jousihaka, johon avainnipun voi kiinnittää. Näin avaimet löytyy sit aina helposti sen kaitaleen päästä, eikä tarvi kääntää koko laukkua ympäri kotiovella. Tein samanlaisen Ruususeenkin, ja hyvin toimii. Miksei kaikissa kaupan laukuissa oo samanlaista avainketjusysteemiä? Hermot säästyy paljolta, kun avaimet löytyy aina helposti samasta paikasta narun päästä eikä vie tilaa laukun sisätaskuista.

Mä oon nyt päättäny luovuttaa ainakin toistaseks puisten kahvojen etsimisen ja laittaa nöyrästi siihen ruskeaan kukkalaukkuun ihan tavalliset rottinkikahvat. Sinooperissa kun oli sopivan kokoiset ja ihan hyvään hintaan. Tarkoitus olis petsata ne tummanruskeiks, niin kuin KirsiÄr, Susanna L-A ja moni muu jo on ehdottanu. Nyt kysymys kuuluukin, että millä ne sais värjättyä mahdollisimman edullisesti? Ei huvittais ostaa koko purkillista tummanruskeaa petsiä, kun sille ei just nyt muuta käyttöä keksi. Pitää kattoo Sinooperin hyllyt läpi huomenna, kun käyn hakemassa ne kahvat, mut epäilen, että sieltä löytyy mitään kovin edullista tähän tarkoitukseen. No huomennahan sen sit näkee. :)

12 kommenttia:

 1. tosi hieno blogi sinulla, ja ihania töitä! on tullut hetken aikaa tätä lueskeltua, kun rakastuin sun kukkalaukkuun.

  jos sattuisit ikean suunnalla seikkailemaan niin sieltä löytyis sellaisia ihan pieniä petsipurkkeja. hinta ei nyt juuri tule mieleen, mutta ei mielestäni ollut kovin kallis - tosin värivalikoimakaan ei ole hirvittävän laaja..

  VastaaPoista
 2. tosi hieno blogi sinulla, ja ihania töitä! on tullut hetken aikaa tätä lueskeltua, kun rakastuin sun kukkalaukkuun.

  jos sattuisit ikean suunnalla seikkailemaan niin sieltä löytyis sellaisia ihan pieniä petsipurkkeja. hinta ei nyt juuri tule mieleen, mutta ei mielestäni ollut kovin kallis - tosin värivalikoimakaan ei ole hirvittävän laaja..

  VastaaPoista
 3. Mä en petsais koska rottinki saattaa imeä sitä ainetta epätasaisesti vaan lakkaisin värillisellä lakalla.

  VastaaPoista
 4. onpas kivan näköinen laukku! ja tuo väri.. toi ylempikin olisi ollut hyvän näköinen, harmi kun ei toiminu.

  VastaaPoista
 5. Oikein paljon kiitoksia kaffe! Pysy vaan kanavalla; eiköhän se kukkalaukkukin kohta taas näy kuvissa. :)

  Tikru: Iso kiitos kun huomautit noista mahdollisista imeytymiseroista, en ite ois tajunnu ollenkaan aatella sitä. Haeskelen huomenna siis ensisijaisesti värillistä lakkaa, juu. :)

  VastaaPoista
 6. Minäkin ilmoittaudun blogisi faniksi! :) Kauniita töitä! En oikein osaa virkata, enkä ole yhtään käsilaukkuihminen, mutta niin nättejä nuo tekemäsi laukut ovat, että pakko kai tässä on kohta tuota Putkista tilata...

  VastaaPoista
 7. Oletko rautakaupassa käynyt? Me ostimme juuri tosi pienen purkin tummaa lakkaa, en kyllä hintaa muista kun oli muitakin ostoksia, mutta olisiko ollut noin 2 dl:n purkki tai jotain.

  VastaaPoista
 8. En oo vielä ehtiny alottaankaan lakan tai petsin etsimistä. Mutta luulis sitä tosiaan löytyvän melko helposti, ainakin jos vertaa niiden puisten pyöreiden kahvojen etsimisee, murrrr. :)

  Ehkä mun tosiaan kantsii mennä seikkailemaan rautakauppaan, kun joskus sieltä saa samaa tavaraa kuin Sinooperista ja vastaavista, mutta paljon järkevämpään hintaan. Kiitos vinkeistä, jälleen kerran! :)

  VastaaPoista
 9. Tosi upea laukku!

  VastaaPoista
 10. Hienoja on sinun työt ja ideat! Kun katselin noita kuvia niin aloin ihmetellä miksi en ole koskaan itse älynnyt virkata laukkua! Kaikkea muuta kyllä. Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 11. Tyrmäävää! Ehdottoman tyrmäävää!

  VastaaPoista
 12. A cute bag! And in my favourite colour!

  VastaaPoista