-->

22.5.2006

Maanantai...

Tää on niin tätä, oikein perusmaanantai taas tänään, hmph. Alla huonot yöunet, aikainen herätys, ja aamu muutenkin alkaa vähän niin ja näin. Nukahdan työmatkalla (kestää noin 15 min) bussiin ja melkein ajan oikean pysäkin ohi. Jään pois kiireellä ja unikuolaa suupielistä pyyhkien ja toivoen, etten sentään kuorsannut. Töissä sitä samaa samaa. Töiden jälkeen on niin väsy, etten jaksa ees lähteä urheilemaan, vaikka oon sopinut siitä kavereiden kanssa. Illalla kotona sit piristyn ja urakoin kukkalaukun virkkausosuuden loppuun, jippii saan kuin saankin sen tänään valmiiks!? Mahtavaa, ihanaa, tää korvaa kaikki päivän vastoinkäymiset!?! Pah, niinhän sitä luulis; kun alan sommitella vuoria ja kahvoja laukkuun, niin huomaan, että ei prkl, kahvat on ihan liian pienet. Sanailin ja manailin siinä sit pari minuuttia siihen tyyliin, ettei tätä suuta millään saippualla enää saa siistityks. Tarvii kyllä olla vähän tujumpaa ainetta siihen puuhaan. :)


Tän laukun kahvojen metsästys on ihan oma piiiitkä tarinansa, josta lyhyenä yhteenvetona mainittakoon vain, että hermot meni ja pakko oli tyytyä kompromissina noihin ruskeisiin muovikahvoihin. Haaveissa oli puiset litteät kahvinruskeat kahvat. Noi kuvan rottinkiset ei sovi mallin eikä värin puolesta tähän laukkuun, ja ne on muutenkin varattu toiseen kassiin. Mutta ne ois lähempänä oikeeta kokoa. Mulla menee ihan just sipuli koko tohon kukkahärpäkkään. Kun kaikki muu siinä on onnistunu niin hyvin, niin en tod. tyydy mihinkään melkein hyviin kompromissikahvoihin. Metsästys siis alkaa uudestaan...

Ja päivän lopullinen kruunaus, oikein piste iin päälle ja naula arkkuun: mies tuli kotiin ja kertoi heti ulko-ovella, ettei sit enää tartte ostaa kankaita Lielahden Eurokankaasta, kun se on palanut maan tasalle. Mies oli ollut veneellä käymässä ja sekä meno- että tulomatkalla juuttunut palosta johtuneeseen ruuhkaan, eli oli olosuhteiden pakosta oikein aitiopaikalla seuraamassa palotilannetta. Niinku Tampereella ei olis muutenkin pulaa kangaskaupoista. Ja kauheeta se on etenkin niille mukaville myyjille, joilta meni työpaikka. Siis se fyysinen ainakin, toivottavasti muista myymälöistä löytyy heille töitä.

Pakkohan tässä on piristyä, ettei menis koko viikko samaan ränniin. Siksipä päätin nyt aloittaa jo kauan suunnitelmissa olleen kolmiohuivin oliivinvihreästä Novitan Helenistä. Aattelin tehdä sen vasta lähempänä syksyä, mutta koska ilmat kuulemma taas kylmenee loppuviikkoa kohden, niin sama kai se on tehdä jo nyt. :) Langat ostin jo maaliskuussa Lauttasaaren tehtaanmyymälästä, vihdoinkin ne pääsee puikoille! Toi lanka on ihanan pehmeää ja just mun silmien väristä, ei voinut vastustaa, vaikka se onkin täyttää akryyliä. Ihanaa päästä neulomaan välillä, toi jatkuva virkkaaminen alko jo sapettaan suunnattomasti. Ja nyt pääsee mun kasin bambupyörötkin eka kertaa tositoimiin; kyllä tästä varmasti tulee ihan kiva viikko! :D

8 kommenttia:

 1. Siis palanu? Eurokangas?! Voi kamala, toivottavasti kelleen ei sattunu mitään. Just huomenna piti mennä lielahteen kaverin kanssa kangaskaupoille, taitaa siis mennä suunnitelmat uusiksi.

  Kassin kahvoista: jos jollain muulla ei ole tarjota parempaa ratkaisua, niin teeppäs ite. Voin diilata sulle vaneria, vink vink ;)

  Mulla kans niin tökkii toi virkkaaminen, ihanaa neuloa välillä! Lankakin näyttää tosi hienolta :)

  VastaaPoista
 2. On yllä tosi ikävä juttu toi tulipalo, mut uutisten mukaan ei ihmisille käyny onneks kuinkaan.

  Mä voisin kyllä ottaa vastaan vaneria, kiitos vaan. Mähän yritin jo kerran tehdä ne kahvat ite, mut huonosta materiaalista eikä laitteetkaan ollu kaikkein parhaat. Mut kaipa pitää taas yrittää, huoh. Laukku on nyt jäähyllä kunnes löydän/saan tehdyks kunnon kahvat.

  VastaaPoista
 3. Voisiko tuota rottinkia maalata/petsata/värjätä? Todella upea tulee. Stokkalla oli joku SAKin versio tuosta kassista, muttei näyttänyt läheskään yhtä hyvältä.

  Joku kaveri jo epäili, että olin viimeinkin saanut lopullisesti tarpeekseni Kruunukalusteen "tyylikalusteista" mutta en se ollut minä. Aika kamalaa, että Tampereen kokoisessa kaupungissa ei nyt sitten ole kuin yksi kangaskauppa.

  VastaaPoista
 4. KirsiÄr: *reps* :D Ei muakaan se Kruunukalusteen kohtalo harmita, mutta ihan tosi alkaa kangaskaupat käymään vähiin, kun Fabrissokin siirtyi sisustuskangaskaupaks, höh.

  Kyllä rottinki varmaan imis väriä ihan kiitettävästi, mutta noikaan kahvat ei tunnu oikeilta tohon laukkuun, jos tiedät mitä tarkoitan. Mä oon jotenkin tosi nirso just tän laukun suhteen, se tekee elämän toooodella vaikeeks... :)

  VastaaPoista
 5. Täältä saa tilaamalla. Jos et uskalla, voin minäkin käydä hakemassa ja lähettää. Se on lempikauppani josta saa KAIKKEA. Eikä Usan postimaksut ole kamalat - tehkää vaikka kimppatilaus, minä hoidan.
  http://www.mjtrim.com/catalog/category.aspx?category=Handbag+Handles

  Jos linkki on liian pitkä, niin näppäile vain alkuosa ja mene sitten menyyn kautta eteenpäin
  www.mjtrim.com

  VastaaPoista
 6. No niin, linkin loppuosa piiloutui. Kas tässä kokonaisena (mutta pane yhdelle riville kun käytät)

  http://www.mjtrim.com/catalog
  /category.aspx?category
  =Handbag+Handles

  VastaaPoista
 7. Vilmaaaaaa... Tää yllytyshullu lähtis ainaki mukaan tilaamaan juulin laittamasta kaupasta. Siellä oli myös sulle täydelliset kahvat:

  http://www.mjtrim.com/catalog/product.aspx?product=25766&variant=----BK-ALL

  VastaaPoista
 8. Juuli: KIITOS, toihan on aivan ihana paikka!!! :D Ja siellä on just sellaisia pyöreitä puisia kahvoja, joita oon hakenut, MUTTA ei oo oikean kokoisia. :( Mutta kiitos kun opastit mut tuonne, siellähän on vaikka mitä. :D

  Jatta: Ei mahtunut koko linkki kommenttiin, mut taidan tietää, mitä tarkoitat. Niitä pyöreitä puisia on valitettavasti vain liian pieniä (ulkohalkaisija n. 12 cm) ja liian isoja (18 cm). Tarttisin just siltä väliltä n. 15 cm kahvat. Joo, mulla on vaikea päähänpinttymä... :/

  Meen loppuviikosta Hesaan ja yritän löytää sieltä sopivat kahvat. Jos ei onnista, niin pitää sit tutustua tarkemmin ton nettikaupan tarjouksiin. Ja voidaan me muutenkin tehdä kimppatilaus, kyllä sieltä tilattavaa löytyy. :D

  VastaaPoista