-->

13.5.2006

Kukka

Kukkalaukkua varten pitää vielä virkkailla lisää muutamia erilaisia kukkia, ja meinas tulla paniikki, kun en aluks ollenkaan muistanu, miten mä oon kukat tehny joskus ennen pääsiäistä. Onneks jostain aivolokeroista muistui siinä virkatessa silmukkamäärät sun muut. Kirjoitin nyt kuitenkin ihan varmuuden vuoksi ohjeet ylös. Tässä halukkaille ohje kuusisakaraiseen kukkaan: (kai kukillakin voi olla sakarat, ei kai ne oo tähtien yksityisomaisuutta? :D)

1. krs: Virkkaa 10 kjs, sulje ympyräksi ps:lla.
2. krs: Virkkaa ympyrään 2 kjs (= eka ½p), 19 ½p, sulje kerros ps:lla.
3. krs: Virkkaa *8 kjs, käänny, jätä 1 kjs väliin ja virkkaa kjs-ketjun takareunaan 7 ks. Virkkaa edellisen kerroksen puolipylväisiin 3 ps*, toista *-* vielä 5 kertaa.

Nyt kukan pitäisi näyttää suunnilleen tältä:


4. krs: Virkkaa jokaiseen sakaraan 16 ks, virkkaa sakaroiden välissä 1 ks edellisen kerroksen keskimmäiseen ps:aan.

Tässä kukka 4. kerroksen jälkeen:


5. krs: 1 ps, *virkkaa sakaraan 6 p, virkkaa seuraaviin kolmeen silmukkaan sakaran päässä kuhunkin 2 p, 5 p (= sakarassa on yhteensä 17 p), jätä 1 s sakaroiden välissä väliin, 1 ps, jätä 1 s väliin, 1 ps*, toista *-* vielä 5 kertaa.
6. krs: Virkkaa kukan reunoihin piilosilmukoita, 1 ps joka silmukkaan, paitsi sakaroiden väleissä kannattaa jättää pari silmukkaa väliin.

Valmis kukka näyttää tältä:


Jos kukan sakaroista eli terälehdistä haluaa pidemmät, niin 5. kerroksella sakaroiden päässä niissä kohdissa, joissa virkataan 2 p samaan silmukkaan, voi pylväät korvata pitkillä pylväillä. Kukasta tulee melko iso; tämä on virkattu 2,5 mm virkkuukoukulla suunnilleen Kotiväen paksuisesta langasta, ja kukan halkaisija on noin 9,5 senttiä. Ja ohje on ihan omasta päästä, kuten sen sekavuudesta voi varmaan päätelläkin. :) Jos huomaat ohjeessa virheen tai epäjohdonmukaisuuden (mikä on todennäköistä), niin laita kommenttia. Yritän sit selventää asiaa parhaani mukaan.

Nyt tää lähtee rullaan paplareita päähän ja kampaamaan naamaansa, lauantai-illan huuma huhuaa jo... :)

14 kommenttia:

 1. hauska kukka! täytyykin kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Kiitos miljoonasti, kerrankin joku toteutti mun toiveeni. Mä tosiaan tarvin aina ohjeen jota orjallisesti noudatan, muuten menee liikaa aikaa ja hermoja.

  VastaaPoista
 3. Jooh, kiitos ihan miljardisti ohjeesta! Hereillä ollaan, yövuoroviikko painaa päälle ja rytmiä etsitään.. Jos nyt sais kukkia eikä mustekaloja aikaiseksi ;)
  Kaikki muut nukkuu, pitäiskö minunnii...?

  VastaaPoista
 4. Hehhehee, se kukka on ennen kaikkea hauska, ei niinkään taidonnäyte tai muu upea kehitelmä. Luomisen tuska kuvaa sen syntymistä edeltävää aikaa parhaiten. :D Hyvä, että siitä on iloa muillekin! :)

  VastaaPoista
 5. A wonderful flower! I wish I could read Finnish, though... LOL!

  VastaaPoista
 6. Thanks! Too bad I don't know enough crochet vocabulary in English to translate the pattern. :/

  VastaaPoista
 7. Believe it or not... I took your photos as a guideline and crocheted myself a flower. And wrote the guidelines down in Dutch. :-) I'll upload the picture soon.

  VastaaPoista
 8. I visited your blog, and the dutch version of the flower looks really nice too. And your flower is a bit more brightly colored than my brown one, hahaa! :D

  VastaaPoista
 9. tosi kivan näköinen kukka, tuota pitää kokeilla =)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kauniiden kukkasien ohjeista! Virkatuilla kukilla voi koristella mitä vaan eikä näitä kauniita kukkia ole koskaan liikaa :)

  VastaaPoista
 11. Erityisen kaunis kukka:) Tuo on yksi hienoimmista kukista, mitä olen nähnyt jonkun virkkavan. Ohjeet ovat selkeät, ja muutenkin hyvät. ;)

  VastaaPoista
 12. Oh how beautiful! So pretty work!

  VastaaPoista
 13. Tuhannet kiitokset ohjeesta, alan heti kokeilemaan joskos syntyisi yhtä komea kukka täälläkin. Jos ei synny niin ei ole ainakaan ohjeissa vika, ne on ihanan selkeät! Kiitosta vaan vaivannäöstä! Tuo ruusunen laukkukin oli upea, mutta joskos sen tekoa en aloittaisi nyt kun on sata muuta juttua kesken..mutta ehkä kesällä. Kun ne muut sata on saatu valmiiksi :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos ohjeesta. Tällä ohjeella virkkasin ontelokuteesta sievän pannunalusen :)

  VastaaPoista