-->

29.9.2006

Vihdoinkin viikonloppu!

Työviikko on ohi, onneks! Nyt voinkin sitten viettää koko viikonlopun käsitöiden parissa, kävin tänään ostamassa saumurilankoja Eurokankaasta. Ihme kyllä yhtään kankaanpalaa ei tarttunu mukaan, vaikka kerrankin kiertelin laareja heräteostosten toivossa enkä niiden pelossa, niinku yleensä. No, nyt onkin sitten hyvä tilaisuus pemmastaa omat kangasjemmat läpi ja tehdä niistä jotain kivaa. Saumuri tossa jo odottelee pääsyä pahvilaatikosta, jänskättää... :)


Malli: Moda 5/2006 pienin muutoksin.
Lanka: 7 veljestä ja nimetöntä mohairlankaa, yhteensä 70 g.
Puikot: 4 mm ja 5,5 mm bambupyöröt ja 5,5 mm sukkapuikot.
Lisäksi: Pitsihaarukka ja virkkuukoukku kukkaa varten.

Neuloin iltapuhteena pipon valmiiks. Tykkään siitä kovasti, tosin väri on melko kirkas. Tällä hetkellä tummempi turkoosi kiehtoo ehkä enemmän, mutta nää langat on viime talven peruja. Huivin neuloin jo viime keväänä tosta mohairista, nytpä on sitten siihen sopiva pipokin. Koska pelkäsin ettei mohairlankaa ootarpeeks jotta siitä vois kaksinkertaisena neuloa pipon, niin päädyin käyttämään seiskaveikkaa ja mohairia yhdessä. Ja tietty näin jälkeenpäin pystyy arvioimaan, etä oishan se mohair itekseenkin riittäny, hmph. No, ainaski myssy on lämmin, ja langat on niin samanväriset että tää oli lopulta ihan hyvä ratkaisu.

KatiO löysi Södera-sukkien ohjeesta virheen, jonka kävin äsken korjaamassa. Kohdassa Suora teräosa, jossa selitetään silmukoiden jakautuminen puikoille mallineuleen ekalla kerroksella, oli 3. puikon alussa yksi langankierto liikaa. Kiitos KatiO, nyt ohje on siltä osin korjattu! :) Toivottavasti virheestä ei ole ollut ihan kamalasti haittaa ja päänvaivaa, pahoittelen! :/

12 kommenttia:

 1. Uuuuh, ihanan väriset asusteet! Tulis nyt vaan kylmä jo :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan näköset ja väriset pipo ja kaulahuivi.

  VastaaPoista
 3. Helmineule on kyllä kaunista..! Tulee noissa väreissä eduikseen..

  VastaaPoista
 4. Ihanan raikas setti! Sopii niin keväthangille kuin marraskuun pimeyteenkin.

  VastaaPoista
 5. Kiits! Mäkin alan tykästyyn taas tohon väriin, ehkä toi kirkkaus piristää talven pimeydessä.

  Tinna: Tänään oli kyllä jo sen verran kylmä että melkeen ois voinu noi vermeet vetää päälle, hrrr. Kivaa! ;)

  VastaaPoista
 6. Minä olen päivän yrittänyt saada itselle bloggeriin oman "logon" mutta ei onnistu oikein. Miten sait tuon oman logosi aseteltua paikoilleen oikein? Logon on minulla valmis mutta koodin pätkä laittaa vastaan...

  VastaaPoista
 7. Kaisuliina: Mä olen tehnyt oman headerini niin, että latasin headerini kuvana bloggeriin (en siis julkaissut postausta, otin vain kuvan urlin ylös) ja laitoin urlin koodiin headerin taustakuvaksi. Mun blogin lähdekoodissa se kohta on header background, mutta koska sulla on eri blogipohja, niin koodi voi olla hieman erilainen.

  Kannattaa tsekata saman blogipohjan blogeja, joihin on vaihdettu oma header, ja katsoa niiden lähdekoodeja. Jos ei niistä oo apua, niin kantsii vaan rohkeasti kokeilla urlin lisäämistä niihin kohtiin koodista, joissa lukee header-jotain. Siitä sitten helpoimmin näkee, mihin kohtaan koodia kuva-url pitää laittaa.

  Toivottavasti olin edes jotenkin avuksi, tsemppiä koodaamiseen! ;)

  VastaaPoista
 8. Ihanat ihanat huivi ja pipo!

  Saanko udella, että minkälaiset kavennukset teit pipon päälaella? Tein kanssa just helmineulepipoa ruskeasta Ainosta ja muuten kyllä oikein hyvä, mutta kavennuskohdista tuli ihan yltiörumat :/.

  VastaaPoista
 9. Omena: Tein kavennukset ton Modan ohjeen mukaan, eli joka toisella rivillä neuloin 1 o, 1 n, 1 o, sitten 3 nurin yhteen. Muistaakseni, ohjetta ei oo just käsillä. :)

  VastaaPoista
 10. Kyllä minä yhen päivän kokeilin noita koodeja väännellä mutta koska ei onnistunu niin ajattelin kysäistä sulta. Ajattelin kans että sulla voi olla eri koodi ku mulla, mutta kokeillaan..

  VastaaPoista
 11. Kiitti kavennusavusta, kuulostaa lupaavammalta kuin mun viritykseni :D.

  VastaaPoista