-->

7.9.2006

Helmikahvalaukku 2.0


Malli: Oma, kiinteitä silmukoita suljettuna virkkauksena.
Lanka: Putkis, arviolta 400 g. (Kun ihmisellä kerran on käytettävissään grammantarkka vaaka, niin miksei se muista käyttää sitä?)
Virkkuukoukku: 7.
Kahvat: Oman tuotekehittelyn tulosta; Ø 16 cm metallirenkaat Sinooperista, helmet Tiimarista ja omista varastoista.
Vuorikangas ja vetoketju: Omista varastoista.

Ruskea helmikahvalaukku sai kaverin, joka on aika lailla saman näköinen mutta kuitenkin ihan oma persoonansa. Tässä versiossa ei oo vetoketjua ja kahvojen halkaisija on hiukkasen pienempi. Kokokin on suunnilleen sama, eli A4-arkki mahtuu sisään, tosin yläreunasta se jää pari senttiä ulkopuolelle. Virkkaamisessa ei kauan menny, ulkokuori oli valmis sunnuntaina. Kahvatkin tein jo muutama viikko sitten, ja just niitä varten päällystin silloin nää pari helmeä. Mutta jostain syystä vuorittaminen ja muu viimeistelysäätö aina viivästyy ja jää roikkumaan. Eihän se iso homma oo, mutku ei vaan saa aikaseks. Eilen sit ryhdistäydyin ja pistin laukun kasaan.


Sisuskaluina on vetoketjutasku, kaks avotaskua sekä kynätasku, ja ketjusilmukkanaru toimii avainnipun pidikkeenä. Toistaseks laukussa ei oo mitään sulkemissysteemiä, mutta voishan tohon laittaa vaikkaa magneettinapin. Ne vaan on turkasen hinnakkaita, lähemmäs 4 euroa zipale. :/


Kiinnitin kahvat laukkuun siimalla, ja se vaikuttaa erittäin toimivalta ratkaisulta. Siima ei näy helmien välistä ja pitää kahvat tukevasti kiinni laukussa. Helmikahvat tein samalla tekniikalla kuin ruskeessa versiossa, tällä kertaa tosin yhdistin metallirenkaiden päät toisiinsa epoksiliimalla. Ekan version teippi+liima-yhdistelmä ei nimittäin kestänytkään äidiltä tyttärelle, ja siksipä nekin kahvat sai tehdä tuttavuutta kakskomponenttiliiman kanssa. Ja nyt kyllä pysyy kahvat yhes koos.

Joskus alkukesästä lupasin tehdä ystävälleni jonkinlaisen luonnonvalkoisen laukun, ja tässä se nyt vihdoinkin on. Miten on Neiti S., kelpaako? :)

11 kommenttia:

 1. Aivan ihana laukku! Taitaa kohta mun kaapissa lojuvat putkikset kiilata to-do -listan kärkeen...

  VastaaPoista
 2. Hieno. Toi helmikahvaidea on ehdoton suosikki. Saatan peesata...

  VastaaPoista
 3. Ihania laukkuja taas kerran :)

  VastaaPoista
 4. Laukku on ihana! minäkin olen kiinnitellyt myös bambukahvoja siimalla ;-)

  VastaaPoista
 5. Ihana laukku tämäkin. Jaksat kyllä ihailtavan hyvin panostaa vuoritukseen ja yksityiskohtiin!

  VastaaPoista
 6. Aivan upea! Oot kyllä taitava :) Noi vuorittamisjutut tuppaa olemaan ne munkin inhokit, ne meinaa aina jäädä roikkumaan..

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille, toivotaan, että laukun saajakin tykkää. :)

  Maiju: Siitä vaan peesaamaan! :) Ennen helmien ostamista kannattaa tsekata, minkä kokoiset niiden reiät on eli ovatko riittävän suuret renkaaseen pujoteltaviksi. Ärsyttää meinaan hieman, jos Ne Täydelliset helmet ei sit mahdukaan metallirinkulaan... :D

  Sia: Hei mun pitää kans kokeilla siimaa bambukahvoihin, hyvä idea! :)

  VastaaPoista
 8. Todella upea laukku! Ihmettelinkin aikani kuinka kahvat on kiinnitetty, mutta selvisihän se kun luki loppuun.

  VastaaPoista
 9. Ihana laukku!!! Kahvat on tosi kivat :)

  Kivoja muutkin juttusi.

  VastaaPoista
 10. Kaikki sun laukut on älyttömän ihania! Varaudu siihen, että käytän tota helmikahvaideaa. Mulla on sopivia helmiäkin tuolla odottamassa...

  VastaaPoista
 11. Itse ostin kirpparilta bambukahvaisen laukun (3eur)ja sain purettua myös magneettinapin ja kaunista nauhaa. Eli kaikkinensa tosi hyvä ostos!

  VastaaPoista