-->

15.9.2006

Nilkkaa kohti

Pitsisukat on nyt edenny yli kantapään, enkä mä ainakaan vielä oo valmis lopettamaan. :) Näistä tulee siis vähintään nilkkasukat, eikä lopullinen tavoite eli polvisukat tunnu tällä hetkellä lainkaan mahdottomalta. Ainoo mikä polvipituisten sukkien onnistumisessa mietityttää on pohjelevennykset. Mä käytän sukissa Hederan mallineuletta, ja siinä on onneks sileän nurjan raitoja, joihin lisäsilmukat voi uskoakseni melko huomaamattomasti upottaa. Kokeilemallahan sen sit näkee.Oli jonkin verran haasteellista venyttää sukat jalkaan puikkojen kanssa. Bambupuikot taipu aika pelottavalle kaarelle, muttei onneks katkenneet. Otin muuten neuvoista vaarin ja kierrätän eri materiaalin puikkoja neuloessa, ettei mahdolliset erilaisista puikoista johtuvat tiheysvaihtelut vaikuta sukan kokoon. Mulla on käytössä kolmenlaisia 2,5-kokoisia puikkoja, mutta jälki on onneks tasaista.

Tylsää kun mä nykyään muistan ottaa kameran esiin vasta illalla kun on pimeetä. Salaman kanssa kuvista tulee aina vähän tylsiä ja jotenkin jähmettyneitä. Tossakin kuvassa sukat (ja jalat niiden sisällä) näyttää siltä kun ne ois yllätetty pimeessä kesken Erittäine Salaisten ja Synkkien Hiippailujen. Varsinaiset suolapatsaat ne siinä kenottaa puikkojen ympäröiminä. :P Toisaalta, enpä mä noiden puikkojen kanssa ois viittiny lähtee uloskaan sukkia kuvaamaan. Ois vielä joku utelias nilkkoja nuuskimaan tullut koiraraukka saanut terävän puikon silmäänsä ja näistä olis tullut pyövelisukat. :P

10 kommenttia:

 1. Lupaavan näköinen on sukkien alku.. ! Alkaa itseänikin houkuttaa.. :)

  VastaaPoista
 2. Kauniilta näyttää...Mullakin rupee pitkät pitsisukat himottamaan ;=)

  VastaaPoista
 3. Voi että niistä tulee ihanat! Ja aika nopeesti oot saanu noin pitkälle, mun Hederat oli kiduttavan pitkä projekti..

  VastaaPoista
 4. Mä oon ihan innoissani neulotuista polvisukista just nyt. Tarkoituksena ois tehä näiden jälkeen ne Rowanin Anna-sukat, jos meinaan innostus ei lopahda ennen sitä. ;)

  VastaaPoista
 5. Hauska kuvakulma, ja kivat sukat näyttäisi olevan tulollaan.

  VastaaPoista
 6. Kivannäköistä jälkeä tulee!

  VastaaPoista
 7. Hyvä idea kutoa sukkia pareittain. Tulee ainakin samankokoiset. Ja kivannäköistä pitsiä niissä.

  VastaaPoista
 8. Tosi ihanille näyttää sukat!!

  Toi on hyvä tapa tehdä sukat, aloittaa molemmat samalla. Itse en ole koskaan tehnyt, mut vois kokeilla...ei ole sitä toisen sukan aloittamisen tylsyyttä sit enää kun toinen on jo valmis...kerrosten laskemista yms.

  VastaaPoista
 9. Kiitos taas, hyvää kannustusta polvisukkaprojektin jatkamiselle. :)

  Juuli ja Vikke: Mä teen eka kertaa molempia sukkia yhtä aikaa, ja tuntuu kyllä olevan ihan mun juttu. Kun meikäläistäkin tuppaa joskus sylettään ees aloittaa neuloon puuttuvaa puolikasta, kun just on saanu yhden sukan valmiiks. :)

  VastaaPoista