-->

25.2.2007

Tweediä mulle!

Malli: Moda 5/2006 malli 2 omin muutoksin.
Kangas: villatweediä Eurokankaasta.

Tekaisin viime viikonloppuna itelleni kevättalveksi takin villatweedistä, mutta kuvaamaan ja postaamaan pääsin vasta nyt (Soneralla on vaihteeks joku isompi alueellinen häiriö, eikä meidän netti pelitä kunnolla). Multa on puuttunut tämmöinen puolimittainen semisiisti talvitakki. Semisiistillä mä tarkoitan siis jotain toppatakin ja villakangastakin väliltä; takki, jota voi käyttää yhtä hyvin farkkujen ja repun kanssa kuin hameen tai jakkupuvun päällä. Tää ajaa asian mallikkaasti ja pitää mut lämpimänä talvipakkasillakin. Vuorasin nimittäin kaikki kappaleet tukikankaalla, niin että takista tuli tukevan ryhdikäs ja lämmin.

Kangas löytyi Ideaparkin Eurokankaasta ennen joulua hintaan 6 e/m, mikä oli melkoisen edullinen tarjous paksusta villakankaasta. Kaikkia ohjeita uhmaten heitin kankaan pesukoneeseen pyörimään, koska halusin kokeilla, voisko valmista takkiakin ehkä pestä koneessa omin toimin. Kangas ei tykännyt ollenkaan huonoa varovaisesta pesusta villaohjelmalla, eli jotain sekoitehässäkkää toi materiaali taitaa olla. Kyllä siinä on reilusti villaakin, koska kämppä haisi viikon verran lampaalle. :P Nappeja oli vaikeempi löytää, mä kun halusin tähän oikein isot pyöreät tummanruskeat napit. Yhdet todella hienot ja lähes täydelliset löysinkin, mutta kun kappalehinta oli 6,90 euroa, niin jätin ostamatta. Olis meinaan tullu napeille enemmän hintaa kuin muille materiaaleille yhteensä. Lähetyskirppikseltä löytyi sitten ihan ok napit hintaan 0,20 e/kpl. Taidan jatkossakin etsiä nappeja sieltä, nytkin oli vaikka minkälaisia erikoisuuksia tarjolla melkein ilmaiseks.


Peruskaavat takkiin otin viime syksyn Modasta, mutta muokkailin niitä sitten oman mieleni mukaan. Lisäsin pituutta helmaan ja hihoihin ja tein erilaiset taskut kuin ohjeessa. Taakse kiinnitin tampin, jossa on kaksi nappia. Mies ehdotti tuota, ja se oli kyllä hyvä idea, nyt takki ei oo niin tylsän näköinen takaa päin.

Kuvausta varten etsin takkiin sopivaa pipoa hattuhyllyltä ja tajusin, että mulla ei edelleenkään oo yhtään ruskeaa eikä luonnonvalkoista pipoa. Takkiin sopivia huiveja kyllä löytyy, mutta jos pakkaset jatkuu vielä maaliskuussakin, niin mun pitää äkkiä tikutella vielä pari pipaa niiden kavereiks. Ei siis muuta kuin sohvalle ja puikot käteen! :)

EDITH-mummu kävi ja muistutti, että itse asiassa taskujen mallikin oli miehen idea. Ettei parane tälleen ottaa kunniaa toisten hienoista ideoista, hyi mua! :)

16 kommenttia:

 1. Hieno takki! Kelpaa kyllä minkä vain muun asusteen kanssa :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä on upea! Vai olisivat napit maksaneet enemmän kuin muut tarpeet. Minua huvitti, kun hääpukuni vuorikangas maksoi enemmän kuin varsinainen kangas. :)

  VastaaPoista
 3. Oi hitsi, että on makea! Tuommosta tarttis itsekin, mutta en taida olla tarpeeksi rohkea.

  Uskallatko kertoa, missä Tampereella on Lähetyskirppis?-) Siinä on tietysti se vaara, että kaikki muut tamperelaiset käy ryöväämässä sen nappityhjäksi ;).

  VastaaPoista
 4. On kyllä kiva, sopivan rento mutta kuitenki napakan siisti. Sä tuut kyllä hyvin juttuun ompelukoneen kanssa!

  VastaaPoista
 5. Ompas hieno takki!!Hienoa kun löysit hyvät napit noin edullisesti!!

  VastaaPoista
 6. Hieno on! Kohtuuhintasten nappejen metsästys on kyllä välillä vaikeaa..

  VastaaPoista
 7. Tosi hieno toteutus!!! Ja saat nyt neuloa uusia pipojakin ;D Jäikö kangasta yhtään ? Ja tweedlaukku olisi piste iin päälle, vaikka tweediä neuleeseen yhdistettynä. Muistaakseni sinä hallitset myös tuon laukkujen teon. Onpa tosi kiva ehdotella toiselle :D

  VastaaPoista
 8. Hyvännäköisen takin olet ommellut! 6,90/kpl napeista - huhhuh...

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana takki! Minun on edes turha unelmoida tuommoisen tekemisestä, ompelukone ei ole paras ystäväni... Ihanan värinenkin! :)

  VastaaPoista
 10. Aah! Tosi hieno takki!

  Olet kyl kertakaikkiaan taitava. Kunnioitusta ja ihailua täältä päin!

  VastaaPoista
 11. Vau, mikä takki. Olet älyttömän tuottelias ja taitava, kun teet vaikka mitä suuritöisiä käsityöjuttuja tuosta vaan!

  Kierrätysnapit on kyllä parhaita!

  VastaaPoista
 12. Taidokasta työtä todellakin! Ja hiukset loistaa upeasti auringossa:)

  VastaaPoista
 13. Kiitos kehuista! :)

  Ujosiili: Tampereella on useampikin Lähetyskirppis; nää napit löytyi Itsenäisyydenkadun puodista, joka on siinä entisen Oskarinhovin tiloissa. Näsilinnankadun Lähetyskirppiksellä on vielä paremmat valikoimat, niin että sinnen vain nappeja metsästämään! :)

  Tellu-Tellervo: Kiitos hyvästä ideasta! Kangast tosiaan jäi vähän, ja siitä kyllä sais laukunkin. Pitäisköhän surrutella vielä semmoinenkin takin kaveriks, hmm...

  Petra: Niinpä! Ne oli kyllä tosi kivat ja isot, mutta silti. Ne oli vielä tosi yksinkertaiset, niin että vois jopa osata tehä ite samantyyppiset puutangosta sahan, poran ja lakan avulla.

  VastaaPoista
 14. Vautsi, onpas hieno takki! Hienosti oot toteuttanu, kangas on ihana ja oon vähän kade et niin halvalla sait ;) Mitkä ihmeen napit ne on jotka maksaa noin paljon kappale!?! Oliko ne kullasta tehty vai?! :D

  VastaaPoista
 15. Upea! Harmittaa kun itsellä ei kärsivällisyys riittäisi koskaan samanlaisiin mittoihin, nykyisin saa onneksi syyttä aikapulaa :)

  VastaaPoista
 16. Ihana takki! Ja mistä saa tuollaisia miehiä, jotka osaavat ehdottaa juuri hyvin sopivaa tamppia takin takapuolelle?

  VastaaPoista