-->

1.3.2007

Ameriikan mummo

Malli: Santa Cruz, MagKnits
Lanka: Novita Isoveli, 45 g.
Puikot: 5 mm

Tässä nyt ois se luonnonvalkoinen pipo tweedin kaveriks. Taitaa vain jäädä hiukka vähälle käytölle, mulle nimittäin tulee tosta pitsimyssystä mieleen legendaarinen Mummo-tv-sarja. :P Ei hyvä, ei. Sitä paitsi pakkaskeleillä viima käy otsalohkoon vähän turhan rapsakasti ilmavan pitsineuleen ansiosta. Mallihan on tosiaan kalifoornjalaisen suunnittelema, kuten nimikin vihjaa, eikä sitä siis varmastikaan oo alunperin tarkoitettu härmäläiseks talvipipoks. Eniten mua kuitenkin hämää se, että hiukset näkyy jotenkin hassusti noista rei'istä. Tulee tosiaan mieleen heinäkuinen Tammelantori ja mummojen pitsiantennipipot viipottamassa mansikkakojujen luona. Kokeilin pistää toisen pipon ton alle, ja heti näytti kivemmalta. Pitäis siis varmaan ommella vuori tohon piponn, niin tulis ehkä käytettyäkin sitä joskus.

Voin todellakin suositella ohjetta, ja aion jossain vaiheessa tehdä keväisemmän version ohuemmasta langasta. Malli on helppo ja nopea tehdä (mulla meni aikaa jotain 1,5 h), ja loistojuttu on se, että suunnittelija Sarah-Hope Parmeter antaa ohjeessa silmukkamäärät ja muut speksit neljälle eri paksuiselle langalle. Kaikista versioista on vielä kuvatkin ohjeessa, niin että näkee, miltä mallineule näyttää eri paksuisista langoista tehtynä. Ei siis tarvii alkaa laskea neuletiheyksiä ja silmukkamääriä omin päin, sen kun vain valkkaa taulukon neljästä lankapaksuudesta suunnilleen sopivan ja neuloo sitten sille tehtyjen ohjeiden mukaan.

Mä tosin yhdistelin ohjeita siten, että loin silmukat bulkyn mukaan, mutta neuloin 1,5 mallikertaa, kuten worstedissa. Ja puikotkin vaihdoin 1,5 mm pienemmiksi kuin bulkyn ohjeessa, mut se oli vähän turhaa. Nyt pipa kiristää ehkä inansa tehden siitä vähän epäsuhtaisen, kuten kuvasta näkyy. Onneks kyseessä on vain fyysinen vanne pään ympärillä eikä tiukkapipoisuus oo muuten vallannut alaa meikäläisessä. ;)

6 kommenttia:

 1. Hieno pipo. Itseasiassa paremman näköinen kuin mitä nuo olivat tuolla alkuperäisen pipon ohjesivuilla!

  VastaaPoista
 2. Minua tuossa viehättää kyllä ehdottomasti tuo mummoisuus! Kolot tietysti haittaavat talviviimoilla, mutta kevätpipoksi voisin tuollaisen itselleni tehdä.

  Talvipipon jos vuorittaa, niin sillon ehdottomasti vuorittaisin jollain värillisellä kankaalla, esim. ruskealla. Nuo hiukset kun näkyvät niin hauskasti koloista, värillisellä kankaalla saisi vähän saman efektin.

  VastaaPoista
 3. Hei haloo, kevät on kohta täällä ;)
  Ja pipo on kuin tehty tweed-takillesi (ai, mutta niinhän se olikin). Nyt taidan mennä keittämään vahvaa kahvia, tai tulee lähetettyä harkitsemattomia kommenteja vielä lukemattomiin blogeihin.

  VastaaPoista
 4. Ei toi oo yhtään paha! Vuorita se jollain ohuella fleecellä, mulla on vuorikaavat jos tarvit..

  Ja muuten tässäpä tämä josta juteltiin neulemiitissä
  http://www.flickr.com/photos/66711411@N00/172312137/

  VastaaPoista
 5. Ihanasonja; ooo, kiitos! :)

  Hasbu: mua taas just toi hiusten näkyminen noin suurena kontrastina ei miellytä, joten jos teen vuorin, niin sen väri on lähellä pipon vaaleaa.

  Tellu-Tellervo: :D

  Jatta: katotaan jaksanko alkaa vuorittaan, kiitos kaavatarjouksesta! :P Ja toi hamonen on just se, mitä mäkin muistelin. ihq. :)

  VastaaPoista
 6. Paljon kauniinpi kuin alkuperiset mallit!

  VastaaPoista