-->

17.3.2007

Löytöi

Tippi vinkkas, että Sampolassa on tänään tekstiilin rompetori, missä vois tehdä löytöjä muille tarpeettomista käsityötarvikkeista. No mä tietty kipitin heti puol yhdeltätoista tsekkaamaan, josko siellä olis mulle jotakin.

Tarjolla oli paljon nappeja, nauhoja, vetoketjuja, kankaita, lehtiä, lankoja, kaavoja ja muuta käsityötavaraa. Joukossa oli esimerkiks ihania vintage-kaavoja 1950-luvulta ja suunnilleen yhtä vanhoja nostalgisia Novitan neuleohjelehtisiä. Lankoja en kauheesti alkanut penkomaan, suurin osa näytti olevan akryyliä tai pieniä jämälankakeriä, ja molempaa sorttia multa löytyy omasta takaa ihan riittävästi. :) Erään rouvan pöydällä oli aitoa pellavarohdinta kauniisti yhteensopivissa sävyissä, kuulemma jäänteitä Tampellan ajoilta. Jos osaisin kutoa kangasta, niin vihreäsävyisten lankojen pussi ois ollut ehdoton ostos, mutta neulomista ja virkkaamista ajatellen pellavalanka oli liian karkeaa, joten jätin ne jonkun taitavamman löydettäviks.

Koska neulekirjoja ei kai voi olla liikaa, eikä mun hyllyssä vielä oo sitä sorttia tarpeeks, niin ostin kahdella eurolla perusopuksen vuodelta 1962. Ostin kirjan oikeastaan sen neulemalliston takia, erilaisia malleja nimittäin löytyy 166 sivua: jokaisesta mallista on kuva ja ohjekaavio, mustavalkoisena tietty, mutta se ei haittaa yhtään.


Rompetorilla ei myyty laatukonjakkia, vaan kuvan laatikko toimi yhden myyjän puikkokotelona. Myyjä oli hieman yllättynyt, kun puikkojen sijaan kysyin laatikon hintaa. "Oisko 20 senttiä liikaa?" No ei tosiaan; vanha kokopuinen konjakkilaatikko, jossa on kunnolliset saranat ja magneettisuljenta. Vihdoinkin mun sukkapuikot, virkkuukoukut ja silmukkamerkit sai kodin! Ne on raukat seilanneet ympäri laatikoita välillä eksyneinä ja pahasti hukassa, mutta nyt ne on kaik yhes koos, jei!

Ja löytyhän sitä lankaakin; 7 kerää valkoista Mandarin Classicia yhteensä 5 euroa. Korkkaamattomia keriä, vyötteet tallella. Ei paha. :)

10 kommenttia:

 1. Oi, ihana tummanruskea laatikko. :)

  VastaaPoista
 2. Voi viude, oliskohan itsekkin pitäny piipahtaa..

  VastaaPoista
 3. Voi että!harmi kun ei enää asuta Tre:lla:)

  VastaaPoista
 4. Mä unohdin mennä! Itkut!

  Ihania löytöjä...

  VastaaPoista
 5. Maarit: Eikö vain, ihana on! :)

  Jatta: Ei siellä mitään niin ihmeellistä ollu, että oisit jotain ainutlaatuista menettäny. ;)

  Marja; nii-i, ens kerralla sitten!

  Johanna K: Samat sanat ku Jatalle; eipä se mun mielestä ollut ihan älytön menetys, joten ei hätää unohduksesta! :)

  VastaaPoista
 6. Monesti olen täällä käynyt kurkkimassa, mutta nyt ekaa kertaa jätän tassunjälkeni : ) Saankos laittaa nappisi blogiini?

  Mä en edes tiennyt että Sampolassa oli tuollainen tapahtuma, onkohan sellainen toisetekin? Ja ilmoitetaanko siitä jossakin paikallisessa lehdessä? Tulee niin harvoin selattua esim. Tamperelainen kunnolla läpi.

  VastaaPoista
 7. Nappaa ihmeessä nappi mukaan, sitä vartenhan se tuossa sivupalkissa heiluu. ;)

  Mä en tiiä ilmoitettiinko rompetorista lehdissä, Sampolan nettisivuilla oli ainakin ilmoitus. Mä sain tiedon tutulta tamperelaiselta neulebloggaajalta. Tapahtuman toistumisesta mulla ei oo tietoa.

  Neuletapaaminen on hyvä tiedonvälityskanava, tervetuloa Stockan kahvioon joka kuun eka torstai ja kolmas keskiviikko klo 17. :) Seuraava tapaaminen onkin jo ens keskiviikkona, mukaan vaan!

  VastaaPoista
 8. En ollut minä Tampereella tuolloin, muuten olisin voinut käydä. Mutta hyvä minunkin kannaltani, jos ei kauhian suuri menetys ollut. Puikot on minullakin konjakkilaatikossa, metallisessa tosin.

  VastaaPoista
 9. Todella hieno puikkolaatikko, varsinainen löytö. Ja valkoista Mandarin lankaa tarvitaan aina ;)

  VastaaPoista
 10. SUURKIITOS IDEASTA! :)
  Mulla on pyörinyt tuollainen vastaava laatikko nurkissa, välillä sisältäen cd:eitä välillä barbinvaatteita, nyt tyhjillään muttei kauaa :)

  VastaaPoista