-->

24.3.2007

Uuden ilmeen säätöä

Heräsin, haukottelin, ja tulin unenpöpperössä koneelle postatakseni blogiin ihan pikaisesti ennen aamupalaa. Ja sit jostain päähänpistosta päätinkin klikata Bloggerista Upgrade your template -nappia; "ei kai siinä ny kauan mee jos tarvii pari linkkiä palauttaa, jotka ehkä hukkuu blogipohjan päivityksessä". Eipä... tässä sitä ollaan edelleen. :)

Oon nyt säätäny blogin ulkonäköä pari tuntia, ja pikkuhiljaa tää alkaa taas tuntua omalta. Vielä kun joku kertois, kuinka mä saan lisättyä headeriin kuvan. Mä en jostain syystä kykene hahmottaan koodin seasta oikeeta kohtaa, eikä tää uden layoutin palikkasäätö anna mun tehä headerille palijo mitn. Ohhoi, ehkä pitäis tässä välissä vähän syödä ja ehkä jopa pukee päälleen. :P Ja kai sitä pitää lähtee välillä ulkoileenkin (eli shoppaileen, hee), joten lisää säätöä tiedossa illalla. Pahoittelen haamuilua!

6 kommenttia:

 1. Mä ajattelin ihan samalla lailla, ei siinä nyt kauan mene, pikku juttu. Höh. Meni sit vähän kauemmin.
  Iso apu oli Uhoavan gnun neuvoista (postaukset tammikuulta).
  Se kuva pitäis saada siihen edit templaten kautta add picture -kohdasta. Mut arvaas osaanko enempää auttaa.

  VastaaPoista
 2. Meikän mieheke teki melko nörtin ohjeen blogger-pohjan muokkaamiseen, itse en jaksanut edes lukea läpi mutta ehkä tästä on edes jotain apua...

  http://riepan.blogspot.com/2007/02/blogger-blogipohjan-muokkausohje.html

  VastaaPoista
 3. Minä klikkailin itteni jostain bloggerin linkistä johonki, jossa neuvottiin, miten saa kuvan.

  Muistaakseni piti koodia jostain kohdasta muuttaa niin, että siihen templateen pystyy lisäämään headerin tai sitä olemassa olevaa voi muuttaa. Paremmin en osaa tähän hätään neuvoa, mutta jos ei suju, niin voin tarkistaa omasta blogipohjasta, jos löydän sieltä vielä sen kohdan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos avusta, sain pähkäiltyä headerin kohdalleen. Tosin se ei vielä toimi linkkinä, mut enköhän mä senkin kohtsillään säädä kuntoon. :)

  VastaaPoista
 5. Sitten kun keksit sen, miten sen saa toimimaan linkkinä, niin vihjaa mullekin, please.

  VastaaPoista
 6. Jeps, nyt tiiän:

  Poistin headerin lukituksen html-koodista (vaihda kohdassa header locked==true-->false), minkä jälkeen Layoutissa pystyy siirtelemään headeri-palikkaa ja poistamaan sen kokonaan. Mä poistin koko header-elementin.

  Sitten lisäsin sivun alalaidassa (leveä kohta) elementin (add element): html/java-koodi (ei siis kuva!). Koodiksi kirjoitin kuvan osoitteen ja linkin ihan samalla lailla kuin nappien kanssa. Sitten vain raahaat palkin alhaalta kohtaan, jossa header-elementti oli ennen. Voila! :)

  Ah mitä onnistumisen tunteita tää blogin säätäminen ja koodaaminen voi joskus tuoda! Mä testasin juttuja ja muokkasin koodia sen verran useeseen kertaan, että valmis (?) blogi tuntuu nyt melkoisen suurelta saavutukselta. Että en ihan heti lähe taas vaihteleen templatea ajatuksella "äkkiäkös tän nyt tekee, tota nappia klikkaamalla kaikki onnistuu nopeesti..." :D

  VastaaPoista