-->

9.3.2007

Ei sitte, emmä ois oikeesti ees halunnu neuloo

Neulerintamalla on sitten aivan kuollutta. Metsässä ei liikahda lehtikään, laine ei liplata, viljapelto ei heilimöi tuulessa, on kuin kuollut luonto ois. Neulepuikot on siis lakossa ja langat ei pukahda mulle mitään. Inspiraatio on piilosilla mun kanssa. Pah.

Uus Knitty oli ihan jees, mutta eipä sieltäkään löytyny apuja tähän neulontablokkiin. Ihan kivoja ohjeita kyllä löytyi, muttei mitään niin järisyttävää, että ois heti pitäny alkaa kilisytteleen puikkoja. Yritin nyt kuitenkin Dashingiä, että josko tästä nyt sit lähtis kone käyntiin. Aloitin ensin Violalla (joo ja purkuun), sit kokeilin Samosta (äkkiä purkuun!) ja kuvassa näkyvä kolmas yritys Nallesta taitaa sekin joutaa takas kerälle. Tulee meinaan sen verran piukkaa jälkeä ettei veri kierrä ranteesta alaspäin jos noi kiskasee käsiin. Puikot ja langat yrittää selvästi saada mua hengiltä, etten mä enää koskaan neulois: "Joo kato pistetään se neuloon tämmöset ylikireet kämmekkäät, nii että sit ku se on kerran vetäny ne käsiinsä niin se ei pysty enää ikinä neuloon niiden aiheuttamien pysyvien verenkiertovammojen takia!" Varsinaiset murharukkaset siis tulossa. Plääh.

Onneks sentään ompelukone, saumuri ja kankaat on mun ystäviä, vaikka puikot ja neulelangat onkin mut hyljänneet. Meidän kodin kevätilme on samoilla linjoilla Jatan sisustuksen kanssa, eli raikasta vihreää ja pastellipinkkiä olis tarjolla. Kuvan kolme ylintä kangasta on ollu jo pari vuotta eri kokoisten sohvatyynyjen muodossa ja asuttaneet meidän olohuonetta kesäisin. Raidallinen kangas osu tänään sattumalta silmiin Eurokankaassa, siitä tulee parit päälliset sohvan isoihin selkänojatyynyihin. Raikkaat värit piristää kivasti olkkarin muuten valkoista ilmettä ja tuo kevään sisälle. Jokohan vois hakea koivunoksia maljakkoon niin sais pian ihmetellä hiirenkorviakin. Kevät! :)

4 kommenttia:

 1. No voihan kökkö toi neuleblokki :P Ompelukoneile sinä vaan, sen kun osaat, kyl ne neuleet sitten taas nappaa ku aika on kypsä. Tai virkkaus?

  Noi päälliset on ihan syötäviä!

  VastaaPoista
 2. Otan osaa, samantapainen vaiva itelläkin. Turhauttaa. Sormettomat tai muu pieni ja kiva lanka voisi olla lääke. Puolessavälissä (1 valmis) on itelläni mainitunlaiset pitsineuleiset alpakasta. Hiukan on kiree, ainakin aloitus taikka en oo tottunut näitä pitämään. Onkohan tää joku viirus...oireet täsmää. Dashingit ja Fetchingit vois kans tehdä, heti perään jos ei tää tästä ala muuttua.

  VastaaPoista
 3. Jatta: Hmm, virkkaus voiskin olla hyvä juttu tähän väliin. Eiköhän se neulominenkin sitten jossain vaiheessa taas ala sujumaan.

  Raglana: Vertaistuki helpottaa, kiitos! :)

  VastaaPoista
 4. Niin piti myös virkkausta tarjota lääkkeeksi, mutta joku vei jo jalat suustani.
  Jos niitä Voguen pieniä On-the-Go-kirjasia löydät, on aika veikeitä ideoita huiveihin ja laukkuihin.

  VastaaPoista