-->

26.3.2007

Hiha

Sain eilen Cavernin ekan hihan neulotuksi, hiphei! Nyt ei puutu kuin toinen samanlainen, perusteellinen pesu, pingotus ja lankojen päättely niin valmista on.

Ei, mua ei ole teljetty mihinkään ulkovankilaan tai häkkiin. Kyseessä on meidän parveke, joka on melkoisen karu paikka, kuten kuvasta näkyy. Pitäis taas jokakeväiseen tapaan pestä ja öljytä parvekkeen puulaatat ja tuolit ja ehkä hankkia jotain kukkia ja köynnöksiä kaltereiden peitoks. Jos vaikka sais tota häkkitunnelmaa niillä vähän häivytettyä.

No, maisemille nyt ei voi mitään, ankeeta asvalttiviidakkoa ja betonimöykkytaloja kun ei saa kukillakaan piiloon. Paitsi sulkemalla silmät. Ja jos pitää aina parvekkeella ollessaan simmut kii, niin on oikeestaan ihan turha pestä parveketta, kun ei sitä likaa ees näkis. Niin että siinä mielessä vois jättää koko homman väliin tänä vuonna. Ollako laiska vai eikö olla? ;)

8 kommenttia:

 1. Tammela on kyllä aika Itä-Berliiniä pahimmillaan. Vaikka itse asuisi tunnelmallisessa vanhassa talossa tyyliin Aaltonen, ikkunanäkymä on pesubetonia. Sitä on tähystelty ihan torin laidalla jokunen vuosi.

  Parvekkeelle vaan kaikenlaisia viherkokeiluja. Krassit ja ruusupapu kestää melkein mitä vaan. Niillä meilläkin vihersisustetaan.

  VastaaPoista
 2. Mun parvekeproggis tyssähtää tössähti miehen yhteistyöhaluttomuuteen ja maalin loppumiseen :P Ens vapailla sitten, mut vaan jos on näin ihanat ilmat ;)
  Ilmoihin voi myös vedota jos meinaat jättää parvekkeen pesemättä: kauniilla säällä ei malta, huonolla ei viitsi. Eiks jeh?

  VastaaPoista
 3. Eilen katselin terassilla että "tosiaan, tänä keväänä tälle pihalle _täytyy_ tehdä jotain"... Mut ärsyttävää suunnitella ja tehä sitä piiperrystä ku oikeesti pitäs kääntää koko *ska ja tilata kuorma multaa... On ihan aalloilla koko sammalnurmi... :p
  Mutta siis piiperrystä tehdään, ei riitä innostus muuhun...

  VastaaPoista
 4. KirsiÄr: Tää on kyllä osittain melkoista Neuvostoliittoa. Harmittaa ajatella, mitä upeita puutaloja täältä on purettu näiden rumilusten tieltä. Onneks meidän ikkunoista näkyy myös vanhaa Puu-Tammelaa. Ja onneks ite asutaan seudun rumimmassa talossa, niin ei tarvii katella sitä vaan saa ihailla Akonlinnaa ja Aaltosen tehdasta. :)

  Ruusupapu on ollut kokeilussa, mutta meidän parvekkeella tuulee ja siihen paistaa kesällä kuumimpaan aikaan. Eli melkein kaikki kasvit on kesäkuussa död. Se tosin voi johtua mun viherpeukalottomuudestani, rehellisyyden nimissä en voi syyttää vain parvekkeen olosuhteita. ;)

  Jatta: Kai toi partsi on pakko pestä, on se niin pölyssä. Toivon saavani apuakin pesu- ja öljyämispuuhiin, niin että oikeestaan homma on puolet pienempi kuin vois kuvitella. ;) Teidän parveke oli ihana jo viime kesänä, niin että en malta odottaa tän vuoden lookia! :)

  Petra: Niinpä. Mun tekis mieli moukaroida parveke uuteen muotoon ja lisätä kokoa parilla neliöllä. Se nyt ei oo mahdollista, joten ei auta kuin piipertää vain kukkien voimalla.

  VastaaPoista
 5. Hiihaa! Omalla parvekkeella näkymät ovat vihreämmät, mutta paahde kans armoton (etelä/länsi sivu auki). Varmaan kaiteella ei eläisi mikään, ellei laatikot olisi mallia altakastelu, ja reilun kokoiset, eli vesisäiliössä riittää vettä. Siitä huolimatta pitää tankata joka toinen päivä ja pahimpaan helleaikaan päivittäin (riippuu siitä miten täyteen niihin on kukkia ahtanut).

  Pärjäävät siis paremmin altakastelulaatikossa, kun pysyy tasaisempi kosteus. Jos ei vielä ole semmoisia, kannattaa kokeilla. Toinen niksi on lannoitus, joko valmiiksi lannoitettua multaa, taikka aika edullista (hajutonta) kesäkukkalannoitetta. Käy myös sisäkukille. Ostin sellaista vaaleanpunaista jauhetta, teelusikallinen kasteluveteen ajoittain.

  Yksi vielä, ennekuin lopetan: kuumalla säällä kannattaa kastella illalla, tai aamulla viileimpään aikaan, vettä haihtuu vähemmän ja jää enemmän kasville. Altakastelemattomat parvekekasvit tapankin sitten liialla kastelulla...

  VastaaPoista
 6. Kiitosta vain hyvistä vinkeistä! Saas nähä jos oikein taas innostuis laittamaan parvekepuutarhaa. Pieni ääni sisällä vain yrittää muistuttaa, että aikaisempinakin vuosina into on laantunut kesän edetessä uhkaavasti ja kukkaparat on saaneet kitua paahteessa. Mutta jos jut sää vuosi oiskin erilainen, heh. :P

  VastaaPoista
 7. Hyi, ei saa muistuttaa että meidänkin parvekkeelle pitäis tehdä samanlainen projekti (meillä puulaatat onkin ollu koko talven ulkona, ne on varmaan ihan mädät, jeee!), mutta eihän sellasta jaksa tehdä!?!? Ehkä sitten kun tulee oikeen lämmin niin viihtyis ulkona sen hetken... :)

  VastaaPoista
 8. Kiva kanahäkkifiilisi tuli tuosta kuvausrekvisiitasta :) Meidän pihalta ei näy asfalttiviidakkoa, mutta ei se kovin hehkeä maisema silti ole. Joillakin on ilo ylpeillä neuletöillä, jotka on kuvattu hurmaavaa järvimaisemaa vasten... Odotan innolla toista hihaa! Tuo huivi aiemmassa postauksessa on lumoavan kaunis!

  VastaaPoista