-->

20.2.2007

Mustia palmikoita

Viime kesänä lupasin tehdä kaverille mustan virkatun laukun, jossa on pyöreät rottinkikahvat. Jostain syystä homma ei lähteny käynnistyyn kunnolla, heinäkuussa oli sentään jonkinlaista kassinalkua nähtävissä. Joskus elokuulla sain laukun virkkausosuuden valmiiks ja kahvatkin kiinnitettyä, mutta kuinka ollakaan vuorituksen kohdalla into taas lopahti. Kaiken lisäks laukku oli mun mielestä tosi tylsä ja tavis, enkä senkään takia syttynyt hommaan. Kyseinen kaveri ei asu Tampereella eikä ole toistaiseksi haikaillut laukun perään, niin että siksikin homma pääs venähtään. Eihän reilu puoli vuotta ole pitkä aika, eihän? :P

Laukkuasia tuli nyt uudelleen ajankohtaiseksi, koska ollaan menossa ens viikonloppuna Suomen Chicagoon tsemppaan ystävän miestä entistäkin loistavampiin suorituksiin molskilla. Lahdessa huutosakkiin liittyy laukun tilannut kaveri, joka myös majoittaa koko meidän monipäisen porukan. Laukku olis sopiva tuliainen, etenkin, kun tyyppi ei varmaan enää ees muista pyytäneensä mua tekemään sellaisen, heh. :) Tältä laukku näytti viikko sitten, kun kaivoin sen vaatehuoneesta esiin.


Eiks ookin ihan tyhmä. Ruma salamavalotettu kuvakin korostaa tekeleen mölliyttä. Jokin siinä mätti, joten pur-pur sano lanka kun vetelin sen takaisin kerälle. Uutta mallia miettiessä mun mieleen tuli Jatan mulle joskus esittelemät Margaret Nicolen mielettömän ihanat palmikkolaukut, joihin Tinnakin joku aika sitten linkitteli. Margaret Nicole -laukkujen hinnat on hyvinkin käsityötä kunnioittavia, eli meikäläisen näkövinkkelistä melkoisen kalliita. Idea on kuitenkin melko yksinkertainen, niin kuin hyvät ideat yleensä: laukuthan on kuvista päätellen tehty suorakulmion muotoisesta neulotusta palmikkokappaleesta, joka on sitten kiinnitetty kahvoihin virkkaamalla. Ei siis erityisen haastavaa, piti vain päättää sopiva palmikkoyhdistelmä ja pistää neuloen. Ja tässä lopputulos:


Malli: omasta päästä, inspiraatio Margaret Nicolen palmikkolaukuista.
Lanka: Toikan Putkis, n. 250 g.
Puikot: 9 mm.
Kahvat: halk. 17 cm, Sinellistä.
Nauhat: satiininauhaa Koskikeskuksen Käsityökeskuksesta.
Koko: korkeus (kahvojen kanssa) 35 cm, leveys (pohjasta mitattuna) 48 cm, syvyys 8 cm.


Kiinnitin paksua huopaa laukun alaosaan muotoa antamaan: laukku ei siis oo kirjekuorimaisen littana, vaan ompelin sivut yhteen siten, että laukulla on syvyyttä sivusuunnassa noin 8 cm. Sisään mahtuu kivasti tavaraa, eikä neuloksen pitäis pahemmin venyä, koska tein vuorin sen verran neulottua osuutta pienemmäksi, että kamat on vuorin ja kahvojen varassa eivätkä rasita neulosta. Ettei tavarat hukkuis kassin uumeniin, lisäsin mun tekemille laukuille tyypillisen avaimenpidikehakasen ja pienen vetoketjullisen pussukan, jotka saa käsiinsä helposti, ne kun on vuoriin ommeltujen satiininauhojen päissä kiinni. Kotiavaimet löytyy pimeessäkin laukusta nopeesti, kun ei tarvii kuin vetäistä laukun reunassa olevan nauhan päästä. Toivottavasti kelpaa kaverille, vaikka alkuperäisestä laukkutilauksesta onkin kulunu jo melkosesti aikaa. :)

Heidi kyseli edellisen postauksen kommenteissa ton palmikkomallin perään. Se on ihan perinteinen paksu palmikko, joka varmaan löytyy monista mallikirjoista ja neuleohjeista. Mulla tää malli on jossain selkärangassa, kun aikanaan tuli harrastettua enemmänkin palmikkoja. Isojen palmikoiden väliin tein kapeat palmikot pitkillä kiertoväleillä. Tässä vielä kaavio kiinnostuneille, kuva aukeaa isommaksi klikkaamalla.

Sitten jotain ihan muuta: Marika V kertoi kommenteissa bonganneensa tuttuja telkkarissa: Eilisessä Maikkarin Verkossa-ohjelmassa käsiteltiin lyhyesti Blogilistaa ja sen käyttöä, ja ruudussa vilahteli tuttuja blogeja: ainaoikein, Benrope, SchizoBlog ja Sisäinen villapaita. Ja koska ihmisluonteeseen, ainakin tämän yksilön kohdalla, kuuluu joskus aiheetonkin ylpeys ja turhamaisuus, niin laitanpa tähän linkin Verkossa-ohjelman nettiversioon (2-07 Webbivinkit). :D Uuu, pitääpä varoa ettei nouse päähän kun olin muutamia sekunteja telkkarissa. Tai siis mun punaiset hiukset oli. Tai siis kuva niistä. :P

29 kommenttia:

  1. Kaunis tuo palmikkolaukku! Satiininauharusetti tekee siihen vielä "sen jonkin jutun". Vaikka täytyy kyllä sanoa, että ei tuossa virkatussakaan mitään vikaa mun mielestäni ole, mutta ehkä se on persoonattomampi.

    VastaaPoista
  2. Mä en meinaa päästä millään yli noista Margaretin laukkujen hinnoista.. varsinkin kun ajattelee mummon markkoina.. (vaikka dollareita ovatkin) jessus..! Kyllä nyt pistit Margelle niin ison luun kurkkuun, että siinon rykimistä. Siittä vaan tekemään samoja laukkuja myyntiin vaikka puoletkin halvemmalla. Hyvä bisnes (ja aikaakin kun moiseen ois meillä kaikilla..)

    VastaaPoista
  3. Valtavan kaunis laukku:)!

    VastaaPoista
  4. Aivan I-H-A-N-A! -Tuula

    VastaaPoista
  5. Vitsi, on hieno! Koskahan mää saisin omani kasaan.. Mullon kaikki muu valmiina paitsi vuori. Ollu jo vuoden. Voi mua :P
    Hei, mähän oon melkein sukua julkkikselle!

    VastaaPoista
  6. Ihana laukku!

    Onnea julkisuudesta ;)

    VastaaPoista
  7. Juu, menis kyllä ihan aidosta Margaretista! Ihanan naisellisen tyttömäinen mutta samalla salaperäisen dramaattinen laukku!

    VastaaPoista
  8. Kiitos, Vilma! Minulla ei olekaan yhtään perusmallikirjaa, ja tuo kaavio on paljon helpompi seurattava kuin neuleen kuva. Laukku on älyttömän, älyttömän ihana. Nyt lähden tutkimaan lankavarastojani.

    VastaaPoista
  9. Oih, miten viehko:)Samanmoinen ruskeana vois olla aikas ihana. Taitaa jäädä haaveiluasteelle, kun tuli tästä kommentoinnistakin jo huono omatunto. Mars, kangasta leikkaamaan..

    VastaaPoista
  10. Laukku on hienompi kuin Margaretin viritelmät! :)
    Jos sen kaverin mielestä toimitusaika oli pitkä, voit aina sanoa että hyvää kannattaa odottaa.
    Mullakin olis tota putkista, vailla sopivaa projektia... Hmm...

    VastaaPoista
  11. Olin jo ihan otettu siitä virkatustakin laukusta. Se oli tosi hieno, mutta kun näin tuon neulotun, menin mykäksi. Miten joku saa jotain aikaan ilman ohjetta. Meikku kun tarvitsee aina selkeät ohjeet, joita seuraan kun ...sanaa. Aivan upea!!!! -Sari

    VastaaPoista
  12. Oi, miten ihana! Olisin tykännyt myös tuosta virkatusta kassista - tällaiseen tavikseen iskee vissiin ihan taviskassitkin. ;-)

    VastaaPoista
  13. Tosi nätti laukku:) Ou jee munki blogin nappi on näemmä päässy telkkariin:D

    VastaaPoista
  14. Voi miten sievä laukku!

    VastaaPoista
  15. Ihana laukku! Vaikka ei tuo ekakaan mikään mölli ollut :)

    Jee, julkisuutta taas neuleblogeille. Vahtasin talousuutisia(!) tänään odottaen jotain neuleblogeistakin, mut ne puhuikin vaan politiikka - ylläri :)

    VastaaPoista
  16. Kiitosta vaan sano! (On tullu katteltua jonninverran Reinikaista DVD:ltä, vähemmästäki tarttuu sen hämeenperäläinen sananparsi. :D)

    Maiju: Mies hopottaa koko ajan samanlaista, että "mikset tee myyntiin, kuinkahan paljon tostaki sais" jne. Mut ei se tekeminen sit välttämättä ois kivaa, ja jos tekis palmikkolaukkuja myyntiin niin mulla olis ehkä vähän plagioijafiilis. Ku se Markaretti kuiteski keksi ton idean ekaks. ;) Aikaahan mullon vaikka lampaiden syödä juu, eikös meillä kaikilla. :P

    Jatta: Vai puuttuu sulta vuori, heheehihii! :D Elä sure, kyl sä pian saat sen käsiisi. :D (Ohhoi, tää sisäpiirivitsi aukee ehkä vain mun kuumeisille aivoilleni: lima on vallannut huumorikeskuksen, eikä lähe sieltä niistämälläkään. Niist.)

    Heidi: Ole hyvä! :)

    Petra: Mä en kyllä ihan hetkeen osta lisää Putkista, taisin saada yliannostuksen kaikkien näiden Putkis-laukkujen myötä. Tuli tehtyä niitä nimittäin 6 kipaletta. Riitti mulle sitä lajia, kiitos! ;)

    Neja: Jei, sun nappi on nyt julkkis! :D

    Laura Koo: Talousuutiset olis melko yllättävä foorumi, mut ei mahoton ei. Ja sen jälkeen neuleblogit aiheeksi Hesarin pääkirjoitukseen, kiitos! :D

    VastaaPoista
  17. Tuo on tosi ihana laukku. Nyt maikkarillaki näky ne hiukset =)

    VastaaPoista
  18. GORGEOUS! I just finished the Garnstudio Cable Bag. I'd love an English translation of your bag. It's LOVELY!

    VastaaPoista
  19. Ihania kasseja molemmat!! Kiitokset palmikkomallista. Täytyy laittaa korvan taakse slipari-projektia varten :)

    VastaaPoista
  20. Kyllä varmasti ystäväsi pitää tuosta laukusta. Se on syötävän suloinen!

    VastaaPoista
  21. Ihana laukku.. taitaa herättää taas neuleinnostustani...

    VastaaPoista
  22. Mä oon haaveillu niistä iiiiihanista Margaretin palmikkolaukuista jo siitä asti kun löysin linkin, en oo saanu aikaseks koska en oo koskaan edes kokeillu tehdä palmikoita ;)

    Mutta siis, aivan ihanan laukun oot tehny!! Tippu leuka lattiaan asti, onneks ei oo alakerrassa naapureita kun melkeen lattian läpi meni :D

    Ehkä minäkin vielä joku päivä saan aikaseksi tuollaisen..

    VastaaPoista
  23. Vain vuori puuttuu :D :D :D Pitäisköhän mun tehdä huomiseksi se valmiiksi? Sit olis vuori laukussa kuin kotonaan ;)

    Tiiviisti sun jalanjäljissä, avokälykäs.

    VastaaPoista
  24. Hei, mieki näin sen telkkarijulkisuuden hetken , kun kuvasi vilahti ruudulla ja mie tunnistin heti että tutun neulebloggaajan sivujahan siinä selataan! hauskaa :D

    Laukku oli alunperinkin kaunis mutta kyllä tuunaus teki siitä ihan kuningattaren! Lahjan saaja on varmasti onnesta soikea :)

    VastaaPoista
  25. This such a beautiful bag in the perfect shade of gray. I'd especially like to know how you attached the handles. It is much more elegantly done than other bags I've seen.

    VastaaPoista
  26. Donnac368: Thanks! I was Inspired by the banglebags by Margaret Nicole and decided to make my own version. In short, I just knitted a rectangle piece using two different types of cable patterns, sew the sides together and attached the knitted piece to handles by crocheting. Simple and easy. ;)

    Sini, Sire, Luovatkädet, Tinna, Piua: Kiitos! :)

    Jatta: ;D

    Ava: Thanks, the bag is actually pitch black but the sun makes it look more greyish in the picture. I attached the handles simply by crocheting them into the knitted piece. That is, I crocheted single crochet stitches around the handels. Umm, it's a bit hard to explain, but actually it's a really simple technique. :)

    VastaaPoista
  27. Todella tyylikäs ja hieno. Kyllä kannatti entisen purkaminen, vaikka ei siinäkään mitään vikaa ollut. Taidanpa itsekin pistää tylsän vanhan virkatun laukkuni purkulistalle...

    VastaaPoista
  28. Your explanation of the handle attachment is perfectly clear. Thanks so much for your reply and your instructions!

    VastaaPoista
  29. Todella kaunis laukku. Täytyypä harkita itsellenikin, niin kuin minulla ei olisi jo nyt laukkuja nurkat väärällään...

    VastaaPoista