-->

26.6.2006

Vuorikangas on mutta kahvat puuttuu

Kävin tänään pemmastamassa Eurokankaan laareja, minnekäs muualle käsityöhullu alennusmyynneissä rientäis. :) Mukaan tarttu valkoista, ruskeakukallista ja vaaleanpunaista kangasta laukkujen vuoriksi sekä palanen ohutta kirjailtua puuvillaa. Siitä tullee toivottavasti vielä tän kesän aikana toppi. Vaaleanpunainen kangas hyppäs mukaan väkisin, vaikka yritin sanoa sille, että prinsessalaukussa on jo vuori, eikä mulla ole tällä hetkellä mitään pinkkiä työn alla. Mutta se vaan puski itsepäisesti mukaan, enkä mä hennonu jättää sitä kyydistä. :) Kauppaan jäi onneks muutama muu erittäin potentiaalinen kankaanpala, kun järki tuli päähän hinnan kertovan vaa'an luona. Miks pitää aina ihastua normaalihintaisiin kankaisiin, kun ale-pakkoja olis tarjolla vaikka kuinka? No joo, siks tietty, että ne ale-kankaat on puoleen hintaan ihan syystäkin; ei oo menny kaupaks kun on sen verran, öhh, nätisti sanottuna erikoisia värejä ja kuoseja. :)

Ruskea laukku eteni eilisillan aikana tosi vauhdikkaasti, illalla nukkumaan mennessä ei puuttunu kuin kahvojen kiinnitys ja vuoritus. Mutta kuinkas sitten kävikään; kun aloin mallailla bambukahvoja kassiin kiinni, niin se ei näyttänytkään yhtään niin kivalta kuin piti. :/ Toi on jotenkin ihan liian tavis ja tylsä, en tykkää. Vuorikangas on kyllä ihan perfetto, si, mut kahvat menee kyllä vaihtoon.

Nyt lähteekin sit kokeiluun melko kauan takaraivossa pyörinyt idea puuhelmikahvoista. Mulla kun on noita puisia ja ruskean eri sävyisiä helmiä jonnin verran, joten luulis noista syntyvän jotain kivaa laukkuun. Päätavoitteena siis kahvat, se muu kiva on sit vain bonusta. :) Ois meinaan positiivista, että vois kantaakin laukkua jostain. :) Tuossa kasassa on erikokoisten Tiimarin lakattujen puuhelmien lisäks kaverin ylipitkästä kaulanauhasta purettuja pieniä helmiä, virkkaamalla huputettuja puuhelmiä sekä Seppälän alesta ostettu ruskea puuhelmikaulanauha. Se on joka tapauksessa mulle liian pitkä, niin että se voi ihan hyvin luovuttaa laukulle pari palluraa, jos tarvetta tulee. Eipä sit muuta ku askartelemaan, toivottavasti ei mee paskartelun puolelle eli sutta ja surkeeta jälkeä... :D

Edit: Typoja korjattu.

11 kommenttia:

 1. Hih, näyttää - taas kerran - tosi kivalle :)

  VastaaPoista
 2. Helmi-idea vaikuttaa tosi kiinnostavalta:)

  VastaaPoista
 3. Mua kiehtoo kanssa noi helmikahvat!

  VastaaPoista
 4. Oi kun tulee hieno! Mun tarvii muuten kans käydä sukeltamassa Eurokankaan alelaareihin, kai jätit vielä jotain mullekki?

  VastaaPoista
 5. Mun päässä risteilee älyttömästi ideoita noita helmikahvoja varten, mut tietty multa puuttuu puolet tarvikkeista toteuttamista varten. Tähän aikaan illasta kun ei oo oikein mikään sellainen paikka auki, josta sais mun kaipaamia juttuja. Toisaalta se voi olla ihan hyvä, koska huomenna voi taas olla ihan toinen ääni kellossa ja ne tavarat jäis vaan kaappiin lojumaan. :)

  Jatta: Mee ihmeessä E-kankaaseen penkomaan! Siellä oli nyt paljon puuvillaa ja pellavaa, varmasti löytyy jotain. ;) Sitä Tipin laukun kangastakin muuten oli vielä...

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä idea nuo helmikahvat! Ethän pahastu, jos joskus kokeilen itsekin? :)

  VastaaPoista
 7. Mun kamu osti Valenciasta jonkun helmikahvalaukun. Kesti hyvin Helsinki-Vantaalle, missä keräiltiinkin sitten helmiä koneen käytävältä. Eli let's be careful niiden helmien kanssa. Mut hyvä siitä tulee.

  VastaaPoista
 8. Annika: Antaa mennä vaan, tuskin mä ihan ekana maailmassa tätä ideaa keksin. ;)

  Koukuttaja: Mä kyllä vähän epäilen itsetehtyjen kahvojen paremmuutta, ainakin mun tekemien osalta. :)Melko vähiin nimittäin käy ne mallit, joita meikäläisen materiaali- ja työkaluarsenaalilla voi tehdä, niin että kyllä mun laukut jatkossakin on enimmäkseen ostokahvojen varassa.

  KirsiÄr: Just tota mäkin mietin, että kivat on joo mutta kuinka kauan. :/ Sen takia mä oonkin päätymässä rottinkikahvojen ja helmien yhdistelmään. Kuva valmiista kahvoista on ihan selkeenä mun päässä, toivottavasti huomenna ei pääse itku jos/kun mä en löydäkään tarvikkeita idean toteuttamiseen. Ai miten niin mun pitää aina tehdä asiat vaikeimman kautta? :D

  VastaaPoista
 9. Hienolta näyttää laukun suunnitelmat:) Itse yrittäisin varmaan jotenkin kieputtaa/pujotella helmiä rottinkikahvojen (jotta kestäisivät paremmin kuin pelkät helmet) ympärille... Tätä ideaa ei ole kokeiltu, joten omalla vastuulla ja onnea yritykselle;) Niin ja sitten pitäisi miettiä sitä, että miltähän ne tuntuvat kädessä... Ps. Rinsessalaukun virkkaus alkoi juuri:)

  VastaaPoista
 10. Helmien kieputtelua jo eilen illalla kokeilinkin, ja se vois ehkä toimia. Tosin niiden helmien pitää olla tosi pieniä, että menee nätisti kahvojen ympärille. Jotain hamppuköyden tapaista ehkä ois kiva käyttää, mutta sit kyllä menee kädet rikki kantaessa. Kehitellään kehitellään...

  Hienoa, että prinsessalaukku on työn alla! Tekemisen iloa vaan sen kanssa. :)

  VastaaPoista
 11. Kiva idea toi helmikahvat.
  Itse oon pähkäillyt ikivanhojen puuhelmieni käyttöä ja kestävyyssyistä ajattelin kyllä pujottaa ne ihka oikeaan rautalankaan. (On sitten oikein rautalangasta väännetty kassi.) Tai sitten joku paksu naru helmien sisään?
  Mutta tämä vasta suunnitteluasteella, joten mielenkiintoista seurata, mihin ratkaisuun sinä päädyt :).

  Mulla tuli kyllä joku visio noista ulkopuolelle kiinnitetyistä kahvoistakin, mut se meni ohi..

  VastaaPoista