-->

4.6.2006

Banana & Branching

Malli: Omasta päästä.
Lanka: Putkis-lankaa n. 320 g.
Kahvat: 17 cm rottinkikahvat vanhasta laukusta.
Helmet: Intialaisia käsintehtyjä helmiä Helmimeriltä Tampereelta.
Virkkuukoukku: 7

Useamman yrityksen ja purkukerran jälkeen Banaanivenelaukku on siis valmis, kun sain vihdosta viimein tehdyksi siihen vuorin. En millään löytäny laukkuun sopivaa kivaa vuorikangasta, joten loppujen lopuks tein vuorin tavallisesta valkaisemattomasta lakanakankaasta. Tylsää, mutta toimivaa.


Tykkään erityisesti tästä kohdasta, jossa kahvat kiinnittyy virkattuun osuuteen. Taitoin tuon kiinnityslärpäkkeen laukun sisältä ulospäin, eli tuossa kahvojen päällä on siis nurjaa puolta. Lärpäkkeen reunaan virkkasin pari kerrosta piilosilmukoita. Tuo kohta onnistui mun mielestä tosi hyvin ja näyttää kivalta. Hyvä minä! :D


Ja tuttuun tapaan tässäkin laukussa on maskotti. Helmet ostin Helmimeriltä Tarjan vinkin perusteella. Se on tosiaan järkyttävän ihana karkkikauppa, tosi paljon erilaisia helmiä ja kaikkee saa rauhassa hiplata ja valikoida. Kiva paikka, siellä tulee varmasti käytyä toistekin.

Jottei tästä tulis pelkkä laukkublogi, niin aloitin tänään ekaa Branching Out -huiviani. Sannan BO näytti niin älyttömän kauniilta, että päätin vihdoin aloittaa ton jo kauan mun to-do-listalla roikkuneen huivin neulomisen. Lankana on jotain nimetöntä mustaa villasekoitetta, jota ostin vyyhtinä Menita Outletista helmikuussa. Se on tosi ohutta, joten ois voinu olla parempi neuloa se kaksinkertaisena tai pienemmillä puikoilla (nyt tikutan 4,5 bambupyöröillä). No, ihan hyvä kokeilu tääkin on, seuraavaan sitten osaa jo soveltaa paremmin. :)

Ihailen kyllä suunnattomasti näitä pitsineuleohjeiden tekijöitä: mä en ikuna osais kehittää BO:n tyyppisiä juttuja omasta päästä! Virkkaamalla mä kyllä osaan kehitellä omia ratkaisuja ja ohjeita, mut tuollaisen pitsineulemallin luominen on sit jo korkeemman tason matikkaa. :) Pitsineuleet on mulle muutenkin aika vieraita, oikeestaan BO on eka varsinainen "kuviollinen" pitsineule, jota teen. Ihan hauskalta vaikuttaa, mutta en kyllä varmaan ikinä opi tota kymmenen kerroksen mallikertaa ulkoa, lapusta pitää tarkistaa joka silmukka. ;)

11 kommenttia:

 1. Huokailen täällä ihastuksesta. Sä teet kyllä mitä ihanampia laukkuja! :)

  VastaaPoista
 2. Dängjuu vaan! :) Nyt on pieni tauko laukkujen teossa, kun alkoi taas vaihteeks neulominen kiinnostaa enemmän. Mut vielä mulla on yks vyyhti Putkista odottamassa, eiköhän siitäkin jossain vaiheessa jonkinlainen laukku synny. ;)

  VastaaPoista
 3. Paljonko sinulla meni putkista tuohon laukkuun?

  VastaaPoista
 4. Joo, kannattaisikohan lukea ihan koko teksti ensin... Hohhoijaa, paree painua pehkuihin!

  VastaaPoista
 5. Hei,
  Ihania laukkuja sinulla. Olen virkkaamassa itselleni laukkua simpukkamallilla (bambukahvoihin) ja mietinkin että miten olet tehnyt kavennukset ennen kahvoja ja miten olet kiinnittänyt kahvat laukkuun?

  VastaaPoista
 6. Kiitos Kaylee! Muistaakseni tein tuossa laukussa siten, että jätin lahvojen väliin pari mallikertaa (eli simpukkaa), ja virkkasin sitten molemmat läpät erikseen. Ja aina joka reunassa vähensin puolikkaan simpukan. Reunoihin sitten yksi kerros ks:ta ja ps:ta. Kahvat kiinnititn siten, että käänsin läpät sisältä ulospäin, kahva sinne väliin ja ompelin läpykän kiinni.

  Olipas se epäselvä selitys, pahoittelen. :/ Mulla ei yleensä oo tapana kirjoitella ohjeita ylös, joten muistikuvat tuon laukun tekoprosessista on aika hatarat. :) Huonompi juttu, kun mun pitäis tehdä kaverille samanlainen mustana, toivottavasti muistan ees suunnilleen, miten toi tehtiin... :)

  VastaaPoista
 7. Ollaanpas täälä(kin) nopeita! Kyllä sain selvää mitä tarkoitat. Täytyy virkata oikein vauhdilla että laukku ehtii kesälomalle mukaan.
  Sinun kannattaisi kirjoittaa ohjeita ylös. Kommenttien perusteella täälläkin olisi moni kiinnostunut sinun ihanista taideteoksista! Hyvää laukkukesää sinulle!

  VastaaPoista
 8. Minä täällä taas ihailemassa sinun laukkujasi. *huokaus*
  Kun alat tekee sitä laukkua kaverillesi niin kirjoittelehan samalla laukun ohje ylös ja jaa se meidän emme_voi_tehdä_mitään_ilman_tarkkoja_ohjeita-
  ihmisten kanssa :)

  VastaaPoista
 9. Joo mä yritän tehä jotain ohjemerkintöjä sen laukun tekovaiheessa. En varmaan ihan lähiaikoinan ehdi sitä alottaan, mut laittelen sit tarkempia speksejä tänne, jahka se valmistuu. :)

  VastaaPoista
 10. Ei minullakaan ole vielä putkista mutta jospa kesälomareissulla sitä saisin jostain mukaani. Jos saisi syksyksi itselle hienoja laukkuja..

  VastaaPoista
 11. Ota rennosti vaan sen mallikertajutun kanssa. Ja mahtavaa työtä sen banaanilaukun kanssa! Aivan mahtavaa työtä!

  VastaaPoista