-->

5.6.2006

BO for dummies

...tai siis oikeestaan for a dummy, eli tein itelleni vähän tukimateriaalia BO:n neulomiseen. ;) Eilen valittelin, että mun pitää BO:ta neuloessa pitää koko ajan ohjelappusta esillä ja seurata siitä, mikä silmukka seuraavaks on vuorossa. Se oli vähän hankalaa, ja välillä pelotti, että hyppäsinkö mä vahingossa väärälle riville kesken kaiken. Toi purkaminen kun ei oo mun juttu, eikä varsinkaan pitsineuleen purkaminen. :P


Tein siis tänään kaikille kymmenelle kerrokselle oman lappunsa ja nidoin ne yhteen, eli jokainen kerros on nyt omalla sivullaan. Neuloessa esillä on vain sillä hetkellä työn alla oleva kerros, eikä silmät pääse eksymään väärälle riville. Nyt mä uskallan myös jättää kymmenen kerroksen mallikerran kesken, kun voi jättää läpykästä auki seuraavaksi neulottavan kerroksen. Siitä sitten pääsee suoraan jatkamaan ilman epävarmuutta ja arvuuttelua, että mikä kerros viimeks tulikaan tehtyä. Ihan yhtä hyvin sen vois tietty kirjoittaa muistilapulle tai merkata ohjeeseen, että mille kerrokselle työ jäi, mut tää on mun mielestä paljon toimivampi ratkaisu. Ei tarvii kynää muistiinpanojen ja kerrosten merkkailuun, eikä ne mun kiireessä tehdyt hieroglyfit aina oo kovin selkeitä, niin että niiden tulkitsemisessa on joskus melkoinen työ. :)


Tähän malliin mun BO siis etenee. Tai siis etenis, jos ehtisin istahtaan edes hetkeks sitä neulomaan; koko ajan ois kaikkee säätämistä kotona ja töissä. Ei oo silti yhtään ahkera olo, tuntuu etten kaikesta touhuamisesta huolimatta saa mitään aikaseks. Se on varmaan tää maanantai, huomenna on toivottavasti jo toinen tahti, myös BO:n suhteen! :)

9 kommenttia:

 1. Nerokas niksi, kiitos! :)

  VastaaPoista
 2. Pakko oli kehittää jotain, kun koko ajan oli kylmä rinki äässin ympärillä, että luenko nyt varmasti oikeeta riviä tai että minkä kerroksen tein viimeks. Tää systeemi toimii ainakin mulla hyvin. :)

  VastaaPoista
 3. Tuohan olikin hyvä idea :)

  VastaaPoista
 4. Mulla oli sama ongelma ekan BO:n kanssa, ne rivit on vielä jotenkin niin samanlaisia ettei meinaa muistaa mitä viimeksi teki. Mutta nyt kun teen kolmatta, niin sujuu jo paremmin. Mä piirsin kaavion ruutulehtiöön, niin on isompana ja pysyy paremmin rivillä. Ja teen aina kerralla koko kaavion verran (nurjia puolia en laske :D)

  VastaaPoista
 5. Tosi näppärä idea, oon yleensä siirrelly klemmaria sivun reunassa oikean rivin kohdalle. Sit kun koirat pomppaa ohjeen päälle tms on homma ihan sekasin :/
  Tää menee kyllä koekäyttöön, mun mielestä kaaviota on niin vaikea seurata, numerojonot toimiii paremmin.

  VastaaPoista
 6. Tosi hyvä idea! Pistetäänpä muistiin tämä.

  VastaaPoista
 7. Hieno idea! Keep up the good work!

  VastaaPoista
 8. Mulla on sellainen jippo, että kirjoitan (mikäli pitsikaavio ei ole mikään älyttömän suuri) värillisillä tusseilla eri muotoisilla pallukoilla ohjeet. Eli tietyllä värillä/kuviolla tulee tietty silmukka. Koska rivit ovat allekain, laitan paperin reunaan klemmarin, jota siirrän aina riviä ylöspäin työn edetessä. Helppoa ja kätevää :)

  VastaaPoista