-->

30.6.2006

Helmikahvalaukku


Malli: Omasta päästä.
Lanka: Putkis, n. 400 g.
Virkkuukoukku: 7.
Kahvat: Oman tuotekehittelyn tulosta; Ø 18 cm metallirenkaat Sinooperista, helmet Tiimarista ja omista varastoista.
Vuorikangas ja vetoketju: Eurokangas.

Soon ny valmis! :) Enkä lopulta tarvinnukkaan kolvia, tai siis ratkaisin rinkuloiden yhdistämisen toisin: Ostin Harrasteesta jotain erikoisteippiä, jolla liitin metallirenkaat takas toisiinsa melko pitkältä matkalta. Teippipaketin kyljessä lukee Extra Power Perfect ja siinä on monta kuvaa, jotka antaa ymmärtää että tää tuote on HC-käyttöön. Eli siis just tähän tarkoitukseen. :D Toivotaan, että paketin lupaukset pitää paikkansa ja kahvat pysyy yhes koos. Tukevilta ne kyllä vaikuttaa, niin että en oo kovin huolestunu. Oikeestaan Extra Power Perfect -teipin pitäis kyllä kestää kolmas maailmansota ja ydinlaskeumat, joten kahvat kulkeutunee perheessämme sukupolvelta toiselle, ja legenda esiäidin suuuuunnattomista ponnistuksista helmikahvoja tehdessään senku kasvaa ja paisuu vuosien saatossa. :D Katsokaa siis tarkkaan, olette todistamassa tulevaisuuden antiikki- ja arvoesineen esittelyä. Tästä voi sitten ylpeänä kertoa lastenlapsille. ;)

Innostuin niin noiden kahvojen onnistumisesta, että tuunasin laukkua vielä lisää: ompelin tukevan kankaan virkattuun osuuteen kiinni laukun sisäpuolelle ja laitoin pohjalle pahvia, niin että veska on nyt oikein tätimäisen tukeva. Päätin laittaa laukkuun vielä vetoketjunkin, ettei tavarat lentele ympäriinsä, jos kassi tippuu tai kaatuu. (Molemmat erittäin mahdollisia ja jopa melko todennäköisiä tapahtumia meikäläisen ollessa kyseessä. Luultavasti tapahtuu ruuhkabussissa, kaupan kassajonossa tai keskellä suojatietä.) Virkkasin pylväillä, kiinteillä silmukoilla ja piilosilmukoilla lärpäkkeet, joihin ompelin vetoketjun kiinni. Lärpäkkeet kiinnitin vuorin ja virkatun päällysosan väliin.


Tästä kuvasta näkyy hiukka paremmin laukun koko ja mittasuhteet. Pohjan koko on n. 12 cm x 32 cm, korkeus 20 cm, kahvojen halkaisija on 18 cm. Oon kovasti paljon tyytyväinen veskaani, voipi olla että pitää lähteä ulkoiluttamaan sitä esim. terassille, tai sit mä vien sen tapaamaan melkein-sukulaistaan eli Jatan suklaahippus-väskyä. :P Helmikahvalaukusta tuli nimittäin puolittain samis sen kanssa, tosin vastaväreissä. Kokokin on lähes tismalleen sama, kahvat sentään on erilaiset ja helmet on sijoitettu toisin. ;) Mut onhan se kiva, ettei helmikahvalaukun tarvi tuntee itteensä yksinäiseksi ja erilaiseksi tässä karussa maailmassa, kun saman henkinen kaveri löytyy läheltä. :)

18 kommenttia:

 1. Aivan ihana! Varsinkin nuo kahvat!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis ja nuo kahvat on varsin persoonalliset:)

  VastaaPoista
 3. Tosi upea tuli laukusta!!!!

  VastaaPoista
 4. Tosi ihana laukku! Joutuu varmaan tutustumaan tuohon putkikseen, kun siitä näkyy noin kivoja laukkuja syntyvän...

  VastaaPoista
 5. Täytyy kyllä kehua uudelleen, on se vaan niin hieno. Noi kahvat kruunaa jutun :-)

  VastaaPoista
 6. UpeaUpea..

  Laukun yksinkertaisuus korostaa kahvoja hienosti.

  VastaaPoista
 7. HIENO! Otat sen kyllä mukaan että pääsen hiplaileen :)

  VastaaPoista
 8. Vaude mikä laukku! Sä teet aina niin huolellista jälkeä! Hieno on!

  VastaaPoista
 9. Oi voi sentään miten ihana laukku!

  VastaaPoista
 10. Todella hieno laukku, kahvat kruunaa kaiken. -Tuula

  VastaaPoista
 11. UpeaMahtavaIhana laukku ja kahvat!

  VastaaPoista
 12. Oi kiitos kaikki! Kahvat on munkin mielestä parasta laukussa, muuten se onkin tosi tavis ja vähän tantta. :)

  Uskokaa tai älkää, mut noi kahvat on valtavan hyvän tuntuiset myös käteen! Oon kyl tooosi tyytyväinen niihin. Ja koko laukkuunkin juu. ;)

  VastaaPoista
 13. Hiano:)! Kyllä kannatti vääntää ja säätää suunnitelmia kahvojen suhteen, ni sai uniikin laukun.

  VastaaPoista
 14. Ihana, sä olet kyllä ihan älyn luova ja taitava!!!

  VastaaPoista
 15. Onpa näyttävät kahvat! Ihanaa!
  Sain tehtyä itsellenikin blogin joten lisäsin sinne linkin blogiisi, kun huomasin että seuraan blogiasi säännöllisesti. Eihän haittaa?

  -Alias Kaylee-

  VastaaPoista
 16. Tinna: Tiedän tunteen; niin paljon tekemistä ja niin vähän aikaa. Ja niiiiin paljon ihania lankoja josta vois tehdä niitä kaikkia ihania juttuja joita blogeissa näkee. Ei kukaan myis lisää tunteja mun vuorokauteen..? :D

  Sia: Kiiiiitoooos! Ihanhan tässä punastuu, köh. :)

  Kaisuliina: Onnea vaan uudelle blogille! :) Ei tietenkään haittaa, että lisäsit mut linkkeihisi, olen kovasti imarreltu suosionosoituksesta! :D

  VastaaPoista
 17. Kyllä on kaunis, oma ongelmani on sopivien vuorikankaiden löytäminen... kaksi kassia on odottanut pitkään...

  VastaaPoista
 18. Omg ku on hieno :) aika kiva idea tehä toi kahva helmistä, pitäis varmaan koittaa itekkin..

  VastaaPoista