-->

14.6.2006

Ain blogaten työtäs tee...

Neuletakin takakappale on nyt valmis, kiitos kovasti kaikille, jotka selvensivät mulle every alt row -mysteerin. :) Vaikka lontoo muuten taittuukin mallikkaasti, niin tällaisten erityissanastojen kanssa puskee aina epävarmuus päälle, että mitäköhän milläkin sanalla just tässä yhteydessä tarkoitetaan. Nytpä siis tiedän, että cast off on every alt row tarkoittaa jotta kavennapa joka toisella kerroksella, ole hyvä. Mikä muuten on hölmö tapa ilmaista asia, koska (kuten Susannakin kommenteissa sanoi) eihän kerroksen lopussa voi kaventaa, joten käytännössä siis kavennetaan joka kerroksen alussa. Eli joka toinen kerros onkin joka kerros. Aivan menee pieni pää sekaisin tässä neulontaterminologian visaisessa maailmassa.

Ei parane siis edelleenkään jäädä turhia miettimään, sen ku puskee eteenpäin vaan niin hyvä tulee. Tästä on osoituksena myös toi valmistunut takakappale. Vaikka kavennukset ei ehkä hihansuissa ookaan ihan ohjeiden mukaan, niin ihan hyvin mä saan ton venytettyä oikeisiin mittoihin. Kuva väittää takakappaleen olevan muotopuoli, mutta se ei pidä paikkaansa alkuunkaan. Toi mallikuviokin tulee esiin kunnolla sit vasta pingotettaessa. Seuraavaks ryhdyn sorvaamaan etukappaleita.

Kovasti on kiirettä töissä, kun on taas kasaantunu rutkasti palavereita ja työmatkoja tälle ja ens viikolle. Koska on niin mahdoton kiire, niin enhän mä toki voi käyttää kallista työaikaa bloggaamiseen. Enkä näpsiä neuletakin takakappaleesta kuvia työhuoneen pöydällä. Tai ottaa ohjeesta kopiota junassa neulomista varten. Enkä mä ainakaan oo ottanu neuletarpeita mukaan töihin, kukakohan ne on tuonut mun tuulettimen alle lojumaan... :D

Tämä 8 tuuman Holmes-merkkinen tuuletin on mun työpäivien pelastaja näillä helteillä. Aiemmin mulla oli käytössä 20-tuumainen Holmes, mutta hyvin tää pikku veitikkakin jaksaa virvoittaa kuumuuteen nuupahtavaa virkanaista. ;) Ainakin mun likainen mielikuvitus vetää tuulettimesta mielleyhtymät siihen kuuluisampaan Holmesiin, jonka mitat myös annettiin tuumina. ;D

Ai niin, nyt tuli pientä takapakkia Toijalan keikalle: Toikan myymälä onkin auki vain ma-pe. :( Ja vaikka ovat auki myös sopimuksesta, niin ei kai kukaan halua tulla helteisenä lauantaipäivänä pitään putiikkia auki kahden ihmisen ja muutaman Putkis-vyyhdin takia. Eli reissu taitaa lykkääntyä ens viikon alkuun. Mutta ei hätää Tarja, ennen keskiviikon neuletapaamista sinne on joka tapauksessa tarkoitus mennä! :)

7 kommenttia:

 1. Hyvä kuulla että takakappaleen kohtalo selkis - sori kun johdattelin sut noin ilkeän ohjeen luo :)

  Kiva kuulla myös jonkun muunkin haaveilevan neulomisesta työajalla ja printtailevan neuleohjeita työantajan piikkiin. Ai mää vai?

  Ja Holmes tuumissa... *reps*

  VastaaPoista
 2. Ohje on ihana, kiitos vaan sulle sen löytämisestä! Ohje on helppo eikä siinä oo valittamista, vika on ennemminkin täällä päässä. Ja siis nimenomaan päässä. :)

  Jotkut kuulemma neuloo kokouksissakin, mut mä en kyllä kehtaa. Onneks voi työreissuilla junissa neuloa ihan hyvällä hyvällä omallatunnolla.

  VastaaPoista
 3. Hyvältähän se takakappale näyttää:)

  Itse olen haaveillut neulomisesta luennoilla. Harmi vaan ettei luennot näin opintojen loppuvaiheessa ole enää mitään ensimmäisten vuosien massaluentojen kaltaisia, vaan paikalla saattaa olla vaikkapa vain viisi ihmistä. Tuntuu että neulominen herättäisi liikaa huomiota. Ja neulomattomat ihmiset, varsinkaan miehet, ei monesti ymmärrä, että samalla todella VOI keskittyä vielä kuuntelemiseenkin tai katsoa telkkaria... :)

  VastaaPoista
 4. Hyi, mikä likainen mielikuvitus! Mulle ei ensinkään tullu ko herra Holmes mieleen. ;) Ihan Sherlockia aattelin... pyörittelee viattomana
  silmiään....
  Enkä minäkään töissä kaikenmaailman blogeja lueskele, täällä on ihan tarpeeks kiire ennen lomia. Eihän sellaista nyt ehtis.

  Ja ei huolta putkiksesta, hyvä kun katoit aukiolot ennen sinne menoa.

  VastaaPoista
 5. Joo mullakin on usein näin kiire etten ehdi nytkään kommentoida :D

  No, jotkut istuu puoli tuntia virkamieskahvilla, jotkut ottaa kahvit näppikselle.

  VastaaPoista
 6. Vai että Holmes-tuuletin :D Voi itku, mulle oli jo pienenä liikaa naapurin Zanussi-pakastin.

  Neule näyttää ihanalta ja nopeesti oot tikuttanu. Mun työpaikalla ei ikävä kyllä pääse surffaileen, mut kyl se neule mullakin siellä mukana kulkee ;)

  VastaaPoista
 7. Sanna: Voi jos ois tosiaan tajunnu heti opiskelujen alussa kilkutella puikkoja niillä massaluennoilla. Ois tullut viisaita neuleita, kun oisivat imeneet itseensä niiiin paljon tietoa. Oiskohan niistä ollu apua tenteissä: luennoilla neulottu pipo päähän ja oikeet vastaukset suorastaan ryöppyää päähän ja paperille? ;)

  Tarja: Mulle taas ei tullu koko Sherlock H. mieleenkään. :)Kuvastaa varmaan aivojen toiminnan tasoa meikäläisen työpaikalla: meille nää tuulettimen on täällä ihan muun lajin miehen mukaan nimettyjä, ja se Holmes käytti enimmäkseen ihan toista päätä kuin tuo Sherlock. :D

  KirsiÄr: Se on oikein, toiminnan tehostaminen on valtion ykköstavoite työnantajana! Eikös siis ookin vain työnantajan edun mukaista, että kahvit juodaan koneen äärellä (ja blogeja lukien). ;)

  VastaaPoista