-->

17.7.2007

Surplice Bodice Camisole


Malli: Surplice Bodice Camisole kirjasta Knitting Lingerie Style.
Lanka: Garnstudio Cotton Viscose, 300 g.
Puikot: 2,5 mm ja 3,0 mm.

Tästä tuli hyvä, kaiken säädön ja laskemisen arvoinen. Etenkin kun mallitilkku päätti kerrankin olla yhteistyöhaluinen ja silmukkamäärät piti kutinsa. Tän alla on kyllä pakko käyttää toista toppia, ettei tisukat oo turhan anteliaasti kaiken kansan nähtävillä, eikä toisaalta pitsineuleosuuden paljastama olminvalkoinen ihokaan ehkä ole kaikkein parasta katsottavaa. Ei oo oikein ollut auringonottoilmoja tänä kesänä, mutta mä elän toivossa, että tälle topille tulee käyttöä elokuun hellepäivinä.

Mun mielestä tämä malli ei tarvitse saumoja ryhdin pitämiseen, joten jos tekisin toisen tällaisen, niin minimoisin kaikki saumat: Neuloisin etu- ja takakappaleet yhtenä kappaleena tai sitten neuloisin sen pyörönä steekien kanssa. Nyt kun mulla oli ohjetta ohuempi lanka ja silmukat oli mallitilkun mukaan laskettu, niin päätin pelata varman päälle ja neuloa kappaleet erikseen, niin että niitä pystyi sovittelemaankin. Lisäksi muotoilisin olat lyhennetyin kerroksin ja silmukoisin ne yhteen, niin kuin Jaanakin vinkkasi. Muuten ohje oli selkeä ja tiivis, joten tän perusteella taidan ottaa muitakin Knitting Lingerie Stylen malleja tahtoo tehä -listalleni.

Loppupäivän ajattelin viettää parvekkeella töitä tehden. Ennen ens viikolla alkavaa lomaa pitäis lukea ja luokitella kaks kansiollista eli noin tuhat sivua tekstiä, onneks urakkaa voi tehdä muuallakin kuin toimiston harmaudessa. Ei sillä, harmaa ja ankea on meidän parvekekin, koska parvekekukathan ei mun hoidossa menesty. Se nimipäivä-gerberakin on kaikista hyvistä neuvoista huolimatta jo manan majoilla... :P

Kuitenkin eräs eksentrinen erikoisuutta tavoitteleva pajunsiemen on keväällä omatoimisesti kylväytynyt viimevuotisten ruukkujen multiin. Tällä hetkellä meillä on siis ilonamme omaehtoisesti menestyvä ja itsestään huoltapitävä puolimetrinen pajupuu parvekkeella, ks. kuvan oikea alakulma. Jos se selviytyy talven yli, niin sitten meillä on pääsiäiseksi pajunkissatkin omasta takaa parvekeversiona, huippua! :D

28 kommenttia:

  1. Syötävän hyvännäköinen suklaaunelma! Sä se aina löydät just ne ohjeet, joilla tulee kaikkein kauneimpia vaatteita :)

    VastaaPoista
  2. Onpa se todella, todella ihana. Parvekeruukussa kasvava pajupuu kuulostaa myös hauskalta... :) Mukavia viimeisiä työpäiviä ennen lomaa, elokuun helteitä odotellessa!

    VastaaPoista
  3. Upea! En oo vieläkään saanut ostetuksi tuota kirjaa mut kohta on pakko kun "kaikki" esittelee noita valmistuneita ihanuuksia..;)

    VastaaPoista
  4. Oi, ihana! Ja mikä nopeus, millä ajalla sinä muka luet niitä tuhansia sivuja... Kirja lähtee tilaukseen kyllä just nyt.

    VastaaPoista
  5. ... tai sä voit punoa jonkun pajuamppelin siitä seuraavalle nimipäiväkukalle :D

    Tosi kiva toppi!

    VastaaPoista
  6. Siitä tuli tosi nätti. Toppi on myös omalla piitkäksi venähtäneellä to do -listalla. Tänään kolahti postilaatikosta kyseinen kirja.. ja "pari" muuta :)

    VastaaPoista
  7. Voi kun ihana! Oletan että purjehdusreissu oli tuotteliasta aikaa ;) Mitäs sitte? Sulla on kohta se loma ja kaikki!

    VastaaPoista
  8. Tosi kaunis lopputulos! Ruskea sopii ihanasti (niin mihin se väri ei sopis..?) ja toi pitsiosuus näyttää hauskalta pienemmälläkin tiheydellä. Tsemppiä viimesiin töihin ja hauskaa lomaa sitten!

    VastaaPoista
  9. Oih, kuinka kaunis toppi! Tuota lankaa täytyy kyllä jostain löytää...

    VastaaPoista
  10. Tosi sievä toppi!

    VastaaPoista
  11. Hieno on toppi! Mie en koskaan saa neuleita sopimaan itelle... ehkä pitäisi opetella se tilkun teko.

    Tuollaisia itsestään kylväytyviä kasveja kannattaakin suosia. Meilläkään ei meinaa mitkään muut kukat menestyä, paitsi ne josta haluais eroon:/

    VastaaPoista
  12. Perhoneito: Kiitos! :)

    Maarit: Kun kerran hennot kukkaset ei mun hoidossa menesty, niin josko tämä parvekepuu nyt sitten olis kestävämpää sorttia. :) Elokuussa on kyllä vihdoin oltava hellepäiviä, muuten tää kesä on kyllä jotenkin ihan vesittynyt ja kalsa. Siltä se ainakin toimistossa istuessa on tuntunut...

    Kiko: Voin kyllä suositella kirjaa, ja Book Depositorystä sen saa tosi kätevästi ja edullisesti. Eli ei muuta kuin tilaamaan, olis mukava nähdä kirjan malleja vielä enemmän blogeissa. ;)

    Nanna: Heh, en mä nyt niin kovin nopea oo; topin silmukat on luotu jo ennen juhannusta, vaikka suurin osa neulomista tapahtuikin parin viime päivän aikana. Mut ne sadat sivut (huoh) syö kyllä neulomisaikaa luvattoman paljon. Onneks loma alkaa ihan pian!

    Kate: Joo, tai pikemminkin mä voisin punoa jonkun hautajaisseppeleen jo valmiiks sillekin kukalle, ne kun ei oo pitkäikäisiä meidän parvekkeella. :D

    Johanna: Kiitos!

    Jenni: Blogien selailu on kyllä tuotteliasta hommaa to do -listan kasvattamisessa.

    Jatta: Purjehdusreissu oli kyllä liian yhyt ollakseen erityisen tuotteliasta aikaa, en ehtiny oikeen vauhtiin. Mutta lomalla sitten huvittais taas tehä huiveja ja pipoja. Onkohan mulla joku alitajuinen syksynodotus jo päällä? :P

    Jaana: Ruskea rulettaa! :) Toi pitsiosuus on ihan ok, mutta ehkä se on kuitenkin enemmän edukseen paksummasta langasta toteutettuna. Mun silmää ainakin miellyttää enemmän kirjan kuva, mutta ei tääkään huono ole. Kiitos tesmpityksestä, nää vikat työpäivät taitaa aina tuntua pisimmiltä. :)

    Nasti: Tack tack! Garnstudion sivuilla on lista sen lankoja myyvistä liikkeistä, mutta saa niitä kyllä useammastakin paikasta. Ja lankaa voi tilata myös suoraan Garnstudion nettisivujen kautta. Tässä vielä Cotton Viscosen värikartta lisähoukutusta tuomaan... ;)

    Riikka: Kiits!

    Merith: Mallitilkkujen neulominen on hirmu tylsää, mutta kyllä niistä joskus on apuakin. Hmm, pitäisköhän mun alkaa teeskennellä haluavani eroon parvekekukista, niin että ne piruuttaankin alkais kasvaa ja kukkia meidän parvekkeella? Voisin vaikka puoliääneen jutella niille ja huokailla, kuinka kurjaa on kun ne vaan rehevöityy ja kukkii, kun mä nimenomaan haluaisin niistä eroon... ;)

    VastaaPoista
  13. Ihana on! Pitää jo hiukan pinnistää etten ryntää nettikauppaan ja tilaa tuota kirjaa :P

    VastaaPoista
  14. Vitsit miks mä en ssa koskaan aikaan mitään tommosta ihanaa. Niin nätti ja kiva ja kaiken vaivan arvoinen (:

    VastaaPoista
  15. Tosi hieno!! Sä teet muutenkin kaikkea mun makuun :D

    VastaaPoista
  16. Onpa kaunis, väri on tosi hyvä. Katselin juuri tuota kirjaa Tukholman akateemisessa. Muutama toteuttava malli olisi siellä "vanhalle rouvallekin". Olet äärettömän nopea tekemään neulomuksia, ihan vauhti huimaa.

    VastaaPoista
  17. Villilanka: Älä turhaan vastustele, siinä on monia kivoja malleja. Eikun Visa vinkumaan vaan! :D

    Sannero: Höpöhöpö, esimerkiks se sun punainen bolerohan on hirmu hieno! Äläs nyt yhtän vähättele itseäs siellä, nih. ;)

    Kati: Voi kiitos! Mä puolestani ihailen sun upeita tilkkutöitäsi. Se on mulle täysin tuntematon ja kunnioitusta herättävä osaamisalue käsityön saralla, ja sun työt on todella mahtavia. Rispektii! ;)

    Päivi: No hyvä jos mun puuhat vaikuttaa nopeilta, kun itestä tuntuu etten saa paljon mitään aikaseks, heh.

    VastaaPoista
  18. Siitäpä tuli kaunis, naisellinen ilman rimpsuja sun muita,

    Onko alusvaateneulekirja muultakin anniltaan miten hyvä?

    VastaaPoista
  19. Mun mielestä kirja on hintansa väärti. Onhan siinä muutamat neulotut rintsikat ja tangat, mutta enemmänkin kirjan ideana on neuleet, jotka on saaneet inspiraationsa alusvaatteista. Knit Picksin sivuilta löytyy kuvia kirjan malleista, klikkaa kuvan alla olevaa "view more images" -linkkiä.

    VastaaPoista
  20. Uiuih! Ihana! Väri ja kaikki...

    VastaaPoista
  21. Moi!
    Äänestin tätä blogia Suosikkiblogi- äänestyksessä. Kun käskettiin ilmoittaa linkitksestä, niin niin tein. :)

    VastaaPoista
  22. SIis tuo edellinen oli Marsvinilta, sori.

    Marsvin

    VastaaPoista
  23. Tuo konsti voi toimia. Ainakin kannattaa koittaa:) Sain muuten Sagittarian valmiiksi ja olen hurjan tyytyväinen itseeni!

    Äänestin sun blogia suosikkiblogiäänestyksessä, joten täten ilmoitan linkityksestä :D

    VastaaPoista
  24. Lady: Tänks, mäkin tykkään kovasti.

    Ninni: Hauskaa, kiva tietää että tykkäät! :)

    Marsvin: Kiits!

    Merith: Kävin heti kurkkaamassa Sagittariaasi, se on ihanan iso ja upean värinen, onnittelut! Ja kiva että blogini on sun mieleen. :)

    VastaaPoista
  25. Ihana toppi! Voi kun itteeki alkaa ihan sormii syyhyttää.. eiku se olikin tää ihottuma=( höh kun en pysty lankaa nyt käsittelee kun jää sormet kiinni=(
    Mut siis aivan hienohieno toppi!=)

    VastaaPoista