-->

4.7.2007

Bling!

Korujen teko alkoi kiehtoa kovasti, ja päätin sitten kokeilla jotain muutakin vaijeriviritysteni lisäksi. Innostuin, hullaannuin ja haluan oppia lisää. Mä oon korujen kanssa täys tumpelo ja noviisi, mutta se ei estä ihailemasta taitavampia ja kokeneempia. Katsokaa vaikka näitä kaikkia mestareita! Tahtoo kans osata.

Nää mun ekat väkerrykset on hyvin vaatimattomia, eikä materiaalitkaan ole (vielä) Swarowskia ja täyttä hopeaa. Molemmissa ranneketjuissa on ihan taviksia lasihelmiä (ja mitä lie muovisiakin varmaan) sekä hopeoidut korunosat. Koska olen kuitenkin ylpeä esikoisistani, niin annoin niille nimetkin.

Pretty in Pink


The Leaves Have Eyes


Sisiliskoriipus ja osa materiaaleista on peräisin Helmitaulusta, jonka toimitusnopeus oli kyllä huippuluokkaa: tein tilauksen torstaina iltapäivällä ja kirjekuori rapsahti postiluukusta perjantaina ennen puoltapäivää. Saatanpa tilata sieltä toistekin, mikäli korukuume ei osoita laantumisen merkkejä. ;)

14 kommenttia:

 1. Nonni! Siitä se sitten lähtee! :) Hienot on korut. Piti itseasiassa jo tuohon edelliseen kommentoida, kuinka upean kokonaisuuden olit saanut aikaan. Minä en ookaan Helmitaulusta vielä tilannut mitään, mutta kuulostaa oivalta paikalta ainakin toimitusnopeudessa.

  VastaaPoista
 2. Oi, tosi kauniita! Mä yritin tehdä koruja ystävän luona, kun en omia välineitä raaskinut kokeilua varten ostaa ja hyvä niin. Ei näillä nakeilla onnistu niin pikkutarkka näperrys mitenkään. Onneksi on niitäkin, joilta onnistuu :)

  VastaaPoista
 3. Todella kauniita koruja! Voi kun osaisi itsekin :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä noita kelpaa jo nimetäkin. :)

  VastaaPoista
 5. Noi on tosi kauniit korut!!

  VastaaPoista
 6. Voi kuinka kauniita! Olen itse kokeillut tehdä koruja kerran, jotain kännykoruja, mutta ne meni ihan plörinäksi. Materiaalit oli huonoja ja osittain vääriä, mutta luulen että oli siinä tekijässäkin vikaa :D

  VastaaPoista
 7. Tarja: Juu, sitä mä vähän pelkäänkin, että tästä se nyt lähtee. Nimittäin lapasesta, mopo. :D Helmitaulu oli iloinen yllätys monin tavoin, niin että voin omasta puolestani suositella.

  Jos tuut huomenna (tai siis tänään, ehh) miittiin, niin mä pumppaan susta taas koruntekotietoa. Tiedossa on siis paaaljon kysymyksiä pienistä asioista. ;)

  Koukuttaja: Mun työkaluiks on tähän asti riittäneet peruspihdit, joktka jo kotoa löytyi, mutta nyt tuntuu siltä, että pitää laajentaa valikoimaa. Nälkä kasvaa syödessä, taidosta en olis niinkään varma, oivoi... :P

  Tui: Kiitos! En kai mäkään vielä paljon mitään osaa, kunhan puuhastelen. Yllättävää kyllä vaikeinta on sittenkin erilaisten helmien sommittelu yhteen. Mulla ei ainakaan vielä ole riittävästi silmää, vaan kaikki yhdistelmät pitää kokeilla ennen kuin tietää mikä ehkä saattais toimia. Ei voi siis sanoa nopeeks tekemiseks tätä meikäläisen mallailua. :)

  Heidi: Heh, tänks! Lapsen innolla piti heti päästä ristimään ne kun kerran olin jotain aikaseks saanut. Hassut nimet ehkä mutta samasevväliä! :)

  Marika V: Tykkään itekin kovasti (no daa, itehän mä ne teinkin), ja varmana nää on jatkossa paljonkin käytössä. Ja lisää tekee mieli... ;)

  Kiko: Noi materiaaliasiat on vähän kinkkisiä juttuja: toki haluaisin tehdä laadukkaita ja kauniita koruja arvomateriaaleista, mutta en näin taitamattomana raaski uhrata suuria summia jalometalleihin ja kalliisiin kristalleihin ja riipuksiin, jos sitten pilaankin ne kertaheitolla. Tai jos en innostukaan hommasta kunnolla.

  Toisaalta, jos olis laatumateriaalit, niin lopputulos vois olla moninkertaisesti parempi ja innostais jatkamaan. Eli kaipa tässä pitää alkaa vinguttaan Visaa, että selviää onko musta tekemään koruja. :P

  VastaaPoista
 8. Hienoja koruja!! Varsinkin tuo lehti-koru on mun mieleen :)

  VastaaPoista
 9. Sini: Mä kans tykkään tosta lehtikorusta enemmän. Toi Pinkki on niin hempeä ja tavis. Muutenkin vihreä pukkaa tällä hetkellä lujaa pinkin ohi mun lempivärikartallani, niin että tota sävyä varmaan on jatkossa sekä koruissa että neuleissa enemmänkin. :)

  Pikkumyy: Eiks oookin? :D

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Mä tossa edellä räpelsin... mutta älyttömän ihania. Siis ihan älyttömän :) Nyt mun koruhuolet on ratkaistu...

  VastaaPoista
 12. Ihania nuo korut! Tekee kanssa mieli.
  Auta tyhmempää. Mitä Cavern Cardiganin lisäys kerrokset "kfb" ja " sl m" tarkoittaa?

  VastaaPoista
 13. No toki autan kun kerran voin! :) kfb tarkoittaa knit through front and back, eli että sama silmukka neulotaan ns. kahteen kertaa, eli ensin etu- ja sitten takareunasta --> yhden silmukan lisäys. sl m = slip marker, eri siirrä silmukkamerkki puikolta toiselle.

  VastaaPoista