-->

24.5.2007

Hyrna Herborgar

Malli: Hyrna Herborgar, Sigridur Halldórsdóttir: Three-cornered and Long Shawls
Lanka: Nimetön ohut villasekoitelanka, ostettu vyötteettömällä vyyhdillä Menita Outletista.
Puikot: 3,5 mm
Virkkuukoukku silmukoiden päättelyssä: 2,5 mm
Koko: 115 cm x 65 cm (tai jotain sinne päin, ota nyt ton muotosesta huivista järkeviä mittoja...)
Nyt tais tulla uus suosikkihuivi hattuhyllyn valtiaaksi; tää on kiva! Huivin muoto on silleen loistava, että se kietoutuu kauniisti rinnuksille, toisin kuin monet kolmiohuivit. Sen saa myös hyvin aseteltua ja kiinnitettyä vähän vinoon toiselle olalle. Koko on just sopiva, menis hyvin vaikka jonkun juhlamekon kanssa, ja sopiihan tää mainiosti hääpuvunkin kanssa, niin kuin Emilialla.

Ohje oli loppujen lopuks helppo, mutta koko ajan piti olla silmä tarkkana, että pysy kaaviossa oikealla kerroksella. Ainakaan tää eka ei ollut mulle mikään aivoton tv-neule, mut ehkä seuraava menee jo vähän kevyemmin. Tarkoitus ois nimittäin tehdä samanlainen punaisesta Sivillasta. Ehkä mä kuitenkin teen jotain muuta tässä välissä, ei huvita tehdä samaa työtä heti putkeen.


Tässä vielä pakollinen pingotuskuva, jossa huivin muoto näkyy selvemmin. Oli muuten jotensakin haastava pingoitettavaa tää Hyrna, kun ei voinu mitään suoria linjoja apulangoilla oikein vedellä. Huivin reunus päätellään virkkaamalla ketjusilmukkaketjuja, joten niihin oli kyllä helppo sijoittaa nuppineulat, mutta muuten tota muotoa sai kyllä hakea ja nuppineuloja tökkiä useempaankin kertaan. Mä kun tykkään pingottaa huivit äärimmilleen niin että ne soi, ja tää yksilö tuntu venyvän joka suuntaan.

50 kommenttia:

  1. Ihan älyttömän mahtava, ihana, kaunis ja kaikkea! Nyt mäki haluun tuollaisen:)

    VastaaPoista
  2. Onpa todella kaunis, saat olla ylpeä itsestäsi!

    VastaaPoista
  3. Onpa upean kaunis huivi! Aivan ihana muoto.

    VastaaPoista
  4. Todella kaunis!

    VastaaPoista
  5. Ihan älyttömän kaunis. Pitsikuvio tulee loistavasti esille mustalla langalla. Haluu kans!

    VastaaPoista
  6. On kyllä nätti!

    Oi, säkin oot laittanu paljon uusia linkkivinkkejä, heti surffaamaan..

    VastaaPoista
  7. Onpa aika jännä tuo reunus. Tosi kaunis huivi kaikenkaikkiaan :)

    VastaaPoista
  8. Upee! Ja vielä mustasta langasta! +++

    VastaaPoista
  9. Tämä on tosi hieno. Ja eikun Amazoniin kirjaa surffailemaan...

    VastaaPoista
  10. Neja: Mulla oli just toi tunne, kun näin Emilian Hyrna Herborgarin. Se vaan on niin kaunis ja käytännöllisen muotoinen malli, että ei voi olla tekemättä. :)

    Pikkumyy: Kiitsa, niin mä olenkin! :)

    Pikku-Kettu: Toi muoto on kyllä aivan mahtava, tosi käytännöllinen ja kaunis, mutta ei kuitenkaan tavallista kolmiohuivia vaikeampi tehdä.

    Mennahuu ja Heidi: Tänks!

    Jenni: Mustana toi on kyllä hirmu kiva, ja ainakin mun mielestä tosi juhlava. Voisin kyllä haluta tämmöisen useammassakin värissä, vaikka toi musta on kyl ihana. :)

    Hanna-h: Jännä on juu, erilainen. Mun mielestä hirmu nätti kaiken lisäks. :) Silmukoiden päätteleminen virkkaamalla oli mun mielestä helpompaa kuin neuloen, koska ei tarvinnut pelätä, päätteleekö liian tiukasti.

    Tarja: Miksköhän mä en muuten oo tehny enemmän neuleita mustasta langasta? Kun mustaa kuitenkin löytyy vaatekaapista aika paljon. Tässäkin näyttää toi pitsi vallan hienolta mustana, niin että josko sit alkais siirtyyn väreissäkin tummempaa kohti.

    Terhi: Kiitokset, tykkään itekin kovasti.

    Maijamirjami: Amazonista ei taida tuota kirjaa löytyä, mutta laitoin linkin Schoolhouse Pressin sivuille, mistä kirjan voi ostaa. Se linkki on siis tuossa postauksen ekan kuvan alla, kirja löytyy kun selaa sivua alaspäin siellä määränpäässä.

    Jatta: Eiks ookin kiva! Joo mä vaihtelin taas noita blogilinkkejä, just ton takia, että jos joku löytäis tätä kautta uusia kivoja blogeja. Noi mun linkit on vähän niinku ikkuna toisiin blogeihin, tyyliin "ookko muuten käyny täällä? Jos et nii mee ihmeessä!" :D

    VastaaPoista
  11. Vau, vähäks tuo on hieno! Musta väri tuo kyllä upeasti pitsikuvion esiin. Milloin sä oikein ehdit taikoa näitä valmiiksi?

    VastaaPoista
  12. Ah, kaunis, niin kaunis...

    Ei voi kun ihailla. Ja just äskenhän se oli siellä Emilialla esillä, miten sie näin nopeeta tuon omasi teit? Olet ihan kone!

    VastaaPoista
  13. Totoro ja Piua: Perjantaina mä ton aloitin ja eilen se valmistui, niin että eipä tohon nyt kovin kauan aikaa mennyt. Malli oli sen verran vaihteleva että mielenkiinto pysyi yllä koko ajan; oli helppo jakaa tavoitteet siten, että teki aina kerralla yhden osion tai kaavion loppuun. Siinä se sit melkein huomaamatta valmistui sohvan nurkassa löhöillessä. Ja oli mulla kaikkee muutakin elämää siinä sivussa, etten mä nyt koko aikaa juurruttanu takapuoltani sohvaan. ;)

    VastaaPoista
  14. Iiiiiiihana! Tuo kirja on saatava, ja tuo huivi tietysti!

    VastaaPoista
  15. I H A N A! No nyt mäkin haluan tuollaisen... hmm, sinun kanssasi :).

    VastaaPoista
  16. Mielettömän ihana. Tollanenhan on ihan pakko saada.

    VastaaPoista
  17. oi miten kaunis! ja upeasti asettuu päälle. Nyt alkoi pitsihuivit taas kiehtoa...

    VastaaPoista
  18. Upea! Enpä oikein saa muuta sanotuksi, kun kuola vaan valuu suupielistä... ;)

    VastaaPoista
  19. Tosi upea huivi!

    Mitä maksoi tuon kirjan lähetys?

    VastaaPoista
  20. Onpa kyllä ihanan näköinen huivi. Melkein jo nään sen vihreänä :)

    VastaaPoista
  21. Joo, mäkin puhuin tosta ikkunasta Ilun kommenttilootassa sillon aikoinaan Suuren Blogihässäkän aikoihin. Kun joillekin on herkkä paikka että on listoja (blogien arvojärjestykseen laittoa tms) ja varsinkin se jos oma blogi sieltä poistuu.. Yritin perustella juttua just tolla näyteikkunoinnilla. Hyvä ku oot samoilla linjoilla :)

    VastaaPoista
  22. Kaunis huivi. Pitäisi nyt itselläkin olla aikaa tehdä edes yksi kaunis huivi. Olet sinä taitava neuloja.

    VastaaPoista
  23. Aivan upea huivi, haluu kans! :)

    VastaaPoista
  24. On se kaunis. Ihanat muodot :D

    VastaaPoista
  25. Toi on niin ihana! Kovasti tekis mieli itsekin hankkia ohje :-)

    VastaaPoista
  26. Aivan ihana huivi, munkin pitäis kyllä tehdä itselleni yksi (tai siis toinen :D).
    Musta on ihana, että ihmisillä on kaikenlaisia linkkivinkkejä sivuillaan. Sun sivujen kautta mä vasta blogimaailman löysinkin. Emilia vinkkas mut tänne ja tän kautta löysin kaikki muut. Kiitos siis siitäkin sinulle!

    VastaaPoista
  27. Hmm, mä mielestäni jo vastailin yhen kommentin verran, mutta ilmeisesti se sepustus on kadonnut taivaan tuuliin. Uusiksi siis:

    Villasukka: Kirja on myös omalla ostoslistalla, koska siinä on monta muutakin toteuttamisen arvoista huivia. Kunhan nyt sais vaan aikaseks pistää tilauksen menemään...

    Kate: Se sun vaalenapunainen ohut mohair vois sopia tähän hirmu hyvin, eikö? Koska ME aloitetaan? ;D

    Päivi, Jaana ja Anne: Tack, thanks ja kiiiiitooos! :)

    Tiina: Mulla ei (vielä) oo tuota kirjaa omana, joten ihan tarkkoja summia en osaa sanoa. Schoolhouse Pressissä kirjan hinta on 45 dollaria, ja lähetyskulut Usan ulkopuolelle arvioitiin olevan 7-10 taalaa. Euroissa kokonaishinnaks toimituskulujen kera tulis siis noin 40 e.

    Pauliina: Hmm, totta turiset, vihreenä toi ois kyllä herkku. Monessakohan värissä näitä pitää tehä enneku mulle riittää... :D

    Jatta: Jeps, tästä oli puhetta silloin tosiaan useammallakin taholla. Jos jonkun blogi poistuu mun linkkilistalta, niin se ei tarkoita, etten enää tilais tai lukis kyseistä blogia tai etten tykkäis siitä yhtä paljon kuin ennen. Tarkoitus on tosiaan vain vaihtelun vuoksi tarjota muillekin polkuja erilaisiin blogeihin, joista ite tykkään. Kyl me ollaan samiksii niin mones asias että oikeen pelottaa. :P

    Liisap, Altocumulus ja Jonna: kiitän ja kumarran! :)

    Perhoneito: Kiva kuulla, että mun blogin linkit tosiaan toimii niin kuin haluisin, eli juurikin avais ovia uusiin blogeihin. Sun Hyrna vain pönkitti mun halua saada oma, ja seuraavan version lankavalintakin sinetöityi Sivillaksi sun blogin kautta, tack tack. :)

    VastaaPoista
  28. Ihana! Tosi kaunis malli ja just sellainen huivi joka kelpaa juhlaan, mutta voi koristaa arkenakin!

    VastaaPoista
  29. U-P-E-A! Aivan ihanan näköinen huivi!

    t. JohannaH

    VastaaPoista
  30. Ooh, kaunis, erittäin kaunis huivi ja piristävän erilainen verrattuna kolmiohuiviin. Kannatti tehdä!

    VastaaPoista
  31. Siis aivan mielettömän upea huivi! Vähäks mäki haluisin tollasen! Mulla ei vaan ole riittäny kärsivällisyys pitsineuleiden kanssa :) Mutta siis aivan ihana huivi!

    VastaaPoista
  32. Vau, upea! Itse en jaksaisi tarkkailla rivejä tuollaisessa mallissa.

    VastaaPoista
  33. Oi, kiitos kaikille tasapuolisesti! ;)

    VastaaPoista
  34. Minäkin haluan kehua huiviasi, on tosi HIENO! Mustana erittäin kaunis. Ja huivin muoto vaikuttaa hyvältä. Pitäisiköhän minunkin... terv. Matleena

    VastaaPoista
  35. Huivi on juuri niin ihana kuin kaikki ovat edellä sanoneet, tuo muoto on niin kaunis ja monikäyttöinen. Olenpa muuten kateellinen kyvystäsi neuloa noin älyttömän nopealla vauhdilla!

    VastaaPoista
  36. Onpas hieno! Tekisi mieli taas tehdä tuollainen... Häähuivia ei oikein viitsi arkikäytössä pitää.

    VastaaPoista
  37. Matleena: Voin kyllä suositella mallia ihan vilpittömästi sekä neulomisen mielenkiinnon että käyttömukavuuden puolesta. Ei muuta kuin silmukat puikoille ja neulomaan! :)

    Maarit: Hehee, oli itekin ihan yllättynyt, kuinka nopeasti huivi valmistui. Mä en pidä itseäni mitenkään erityisen nopeana neulojana, mut silloin kun on into päällä ja löytää aikaa neulomiselle, niin valmista tulee melko ripeästi.

    Emilia: Häähuivi on varmasti sen verran spesiaalijuttu, ettei sitä tosiaan ihan joka päivä haluais pitää. Siinäpä sulle loistava syy tehdä uus Hyrna; eikös se oo sitten jo kolmas (vaikka siis toinen omaan käyttöön)? Kannatan ajatusta lämpimästi! :)

    VastaaPoista
  38. Sairaan-kaunis-ihana-huivi!!!!!
    Onnittelut upeasta työstä!!

    VastaaPoista
  39. Upea kokonaisuus!

    VastaaPoista
  40. Martsuli ja Upa: :)

    Deb: Thanks, I'm really pleased with the outcome.

    VastaaPoista
  41. UPEA! eipä kai sitä juuri muuta voi sanoa (:

    VastaaPoista
  42. Siis olen ihan sanaton kun näin ton huivin. En ole vuosikausiin neulonut, mutta nyt on pakko :-)

    VastaaPoista
  43. Hei,
    Olen aloittelija netin neuleohjeiden käytössä ja löysin tämän Hyrna Herborgar Shawl -kuvan, joka johti sivuillesi. Haluaisin tehdä itselleni samanlaisen upean shaalin. Mistä saan ohjeen? Neuvoisiko joku?

    terveisin
    nettiavuton neuloja

    VastaaPoista
  44. Aloittelijalle: Hyna Herborgar -huivin ohje on Sigridur Halldórsdóttirin islantilaisessa huivikirjassa "Príhyrnur og lanhsjöl". School House Press myy sitä englanninkielisen käännösvihkosen kera nimellä "Three-cornered and Long Shawls" (tämän sivun alaosassa: http://www.schoolhousepress.com/lace.htm)

    Tietääkseni tuota kirjaa ei edelleenkään saa Suomesta, vaan se pitää tilata joko tuolta Jenkeistä tai sitten suoraan Islannista. Itse tilasin kirjan islantilaisesta kirjakaupasta, joten siinä ei ole mukana englanninkielisiä käännöksiä. Kaavioiden perusteella kuitenkin pärjää melko pitkälle, vaikkei islantia osaisikaan.

    VastaaPoista