-->

6.5.2007

Ihana Amsterdam!

Neljä päivää on ihan liian lyhyt aika tässä kaupungissa! Vapaa-aikaa oli töiden ohella erittäin rajallisesti, ja vaikka mä laukkasin pitkin kanaalikaupunkia pää kolmantena jalkana, en siltikään ehtinyt nähdä ja tehdä tarpeeks. Amsterdam pääsi ehdottomasti mun kaupunkilomalistan kärkeen, sinne pitää päästä omalla ajalla käymään.

Shoppailulistan kärjessä oli Rowan-lankoja myyvä De Afstap, joka löytyi lähes sattumalta pienen sivukujan varrelta. Tää lankakauppa on muuten hieman idyllisemmässä ympäristössä kuin kotoinen Aili Jokinen... :)

Langat oli oikeestaan kaikki Rowania, ja jokaisen lankalaadun kohdalla oli käsintekstattu lappu, jossa ilmoitettiin paitsi langan nimi ja hinta niin myös neuletiheys ja puikkosuositus. Tää käytäntö sais kyllä mun puolesta yleistyä täkäläisissäkin lankaputiikeissa. Hieman kätevää, kun näkee yhdellä silmäyksellä onko lanka sopivan paksuista suunnitteilla olevaan projektiin vai ei.

Pyörin ja hyörin liikkeessä puolisen tuntia hipelöiden lankoja ja selaten kirjoja. Kirjoissa ei ollut yhtään ostamisen arvoista, kun suurin osa hollannin kielellä olevista mielenkiintoisista kirjoista ja lehtisistä osoittautui lähemmin tarkasteltuina käännöksiksi tutuista englanninkielisistä. Lankoja oli kyllä paljon, mutta kun ei löytynyt pariin suunnitelmissa olevaan projektiin just sitä oikeeta, niin en nähnyt järkeväks ostaa pakolla muutamaa kerää jotain vaan.

En siis ostanut taaskaan lankaa tai muuta käsityöaiheista tältäkään reissulta. Mussa taitaa olla jotain vakavasti vialla, kun palaan tyhjin käsin sekä Tukholmasta että Amsterdamista. Kai mulla on joku tiedostamaton langanostolakko, tai sit mä alitajuisesti säästelen kaikki paukut Tallinnan lankakauppoihin. Sinne oon menossa vasta kesäkuussa, joten kaipa siihen asti pitää pärjätä vanhoilla varastoilla.

Tulppaaneja oli kyllä joka puolella Amsterdamia. Siellä kevät oli jo huomattavasti pidemmällä: köynnöskasvit kukki talojen seinillä ja lämpötila oli parinkymmenen asteen tuntumassa. Voi kun täälläkin pian lämpenis niin pääsis taas kesäneuleiden makuun!

4 kommenttia:

 1. Dami on ihana paikka, minäkin teen seuraavan reissun sinne, sitten joskus.
  Höh, harmi kun et löytänyt mitään ihqua lankaa... mut toisaalta sitten laukkuun mahtui paljon enenmän tuliaisia meille :). Nähtäillään!

  VastaaPoista
 2. Joo tonne pitää todellakin mennä uudestaan, se on varmaan ihana paikka talvellakin.

  Mä en kauheesti harrasta tuliaisia ja nyt oli niin kova kiire koko ajan, että shoppailut jäi lentokentän puotien varaan. Mut on mulla teille jotain sentään. Eiköhän me nähä lähiaikoina, niin ettei tarvii kovin kauan jännittää! ;)

  VastaaPoista
 3. Oo, olet täällä! Mäkin haluan reissuun, ääää..

  nimim. Elämysmatkailua parvekkeella

  VastaaPoista
 4. Joo, molen täällä! Ihanaa olla taas kotona, ja kamalaa mennä heti huomenna töihin; matkaväsymys ei ota hellittääkseen. Mutta kivaa oli kyllä senkin edestä! :)

  VastaaPoista