-->

4.12.2006

Pipo ja sen veli

Uus yritys pääkallopipon kans ja taas tuli huti: tällä kertaa pipo on ehkä hiukkasen liian tilava kuusvuotiaalle. Vaikka mä purin pari senttiä aloitusreunasta niin munkin kuuppa sujahtaa sisään vaivatta, joten 6,5-vuotias kummipoika uppois myssyyn nenänpäätään myöten. Tosin poitsun päänympärys on kuulemma 54 cm, ja koska mun vastaava mitta on 56 cm, niin vois ehkä aatella että pipo on hiinä ja hiinä sopiva. Kasvunvaraa ainakin on, jos vaikka päähän umppautuis ylipaljon tietoa esikouluvuoden mittaan. :PEka versio on siis Woolista (2,5 mm puikot) ja tää toka seiskaveikasta (3,5 mm). Ilmeisesti sopiva koko tulis kolmosen puikoilla ja jollain välimallin langalla, esimerkiks Gjestalin Janne vois toimia. Mut just nyt tylsyttää toi pääkallomalli, kun mä en edelleenkään varsinaisesti oo kirjoneuleihmisiä. Ja toisekseen ison pipon värit ei ehkä kiehdo muita kuin kummipoikaa, joten tää matkannee joka tapauksessa Etelä-Pohjanmaalle jouluks, vaikka onnistuisinkin tekeen vielä sopivan pipon. :)

Mä kävin tänään ihmettelemässä Ideaparkia ja pistämässä huomenna tilille kilahtavia veronpalautuksia takaisin kiertoon jo ennakolta. Olihan se iso joo, mut emmä sitä niin kovin ihmeellisenä paikkana pidä, ku mitä etukäteishypetyksen perusteella ois voinu kuvitella. Toki on plussaa, että vartin ajomatkan päässä on kootusti yhdessä paikassa suunnilleen kaikki perusvaateliikkeet, ja vielä kivempaa on, että tänne suunnalle saatiin vihdosta viimein esimerkiks Stadium, Mango, Moko ja Sinelli. Kesällä kärähtäneen Eurokankaan korvaajakin tuolla oli, tosin isossa tilassa ei mun mielestä ollut ees Tullintorin myymälän vertaa kankaita. Catwalkille keskitetyt merkkivaateliikkeet on tietty sitten varsinaista luksusta. Reilun kolmen tunniin shoppailun saldona mukaan läks uus tennismaila, kankaita, hiustuotteita ja kasa joululahjoja. Ja taidanpa poiketa Lempäälässä vielä ennen joulua, kun jäi pari potentiaalista joululahjaa mielen pohjalle kummittelemaan... :)

Posted by Picasa

5 kommenttia:

 1. Mää sorruin Dinskossa.

  Hyvät pipot tuli!

  VastaaPoista
 2. Oot sie kyllä kone kun näitä pipoja pukkaat kiireestä huolimatta. Mun sääpallopipot ja -tumput ovat vielä hohhoiluasteella, langat on sentäs hankittuna. Ideapark vielä testaamatta, Mokossa on kyllä tullut aina Hgissä käytyä, ja tietysti Dinskota on jo kaivattukin.

  VastaaPoista
 3. Upeita pipoja. Noi päänympärykset on kyllä ihan mysteriaa, Nealle teen juuri pipoa ja sen kuuppa on 48cm. Ja se täyttää vasta vuoden :).
  Mutta mistäs oot napannut tuon pääkallon mallin... olis nimittäin tarvetta tuollaiselle. Jos se on oma malli niin raapusta se blondille ruutupaperille...
  Olis muutenkin kiva nähdä :)

  VastaaPoista
 4. Tarja: Dinskosta ei (onneks!) löytyny tällä kertaa popoja mulle, mut ootan innolla kevätvalikoimaa. :)

  Katinkontti: Ihmeen nopeesti noi pipot tuli tehtailtua, varmaan pidin hoppua sen takia, että pääsisin kirjoneuleesta äkkiä eroon. :D Lempäälän Moko oli aika köyhä versio Hesan vastaavasta, mut kiva silti. Melkein vieressä oli ihana saippuakauppa, onneks, koska Mokossa ei ihme kyllä saippuoita ollu juur yhtään hyllyillä.

  KB: Joo mäkin oon ihan hukassa noiden mittojen kanssa... Pipo-ohje löytyy tästä linkistä. Kaavion avulla pääsee helposti jyvälle, mut jos tarttet jelppiä aloituksen kans niin mie avitan kun tavataan! :)

  VastaaPoista
 5. Taitaa olla merirosvosektoria koko pipo malli! Pähkäilysi kuulostaa samalta kun tuskailuni sopivan langan ja puikkokoon kanssa vastaavissa lapasissa. Janne lanka on muuten aikas paksua, itse neuloin sitä 4 mm puikoilla. Kokeileppa Gjestalin Maijaa, se menee 3-3,5 mm puikoilla.

  VastaaPoista