-->

14.12.2006

PalmikoitaMalli: Sävelletty Jatan palmikkopipasta.
Lanka: Berkshire Bulky, n. 80 g.
Puikot: 4,5 mm ja 6,5 mm.

Olipa nopee pipo, vietin pari tuntia sohvalla puikkojen kans ja valmista tuli! Ja vielä nopeemmin se ois valmistunu, ellen ois alkanu säätään omiani... Mulla kun on Jattaa tiukempi käsiala, niin katsoin parhaaks vaihtaa puikot isompiin, silmukkamäärän pienemmäks ja samalla lisätä yhden nurjan silmukan toiseen nurjaan raitaan palmikoiden välissä, niin että raidat on yhtä leveät. Mallikertaa toistin vain neljästi ohjeen kuuden kerran sijaan, koska isommista puikoista johtuen 14 sentin korkeus oli jo siinä vaiheessa saavutettu. Niin ja sitten vielä päätin jatkaa palmikoita loppuun asti, joten sävelsin kavennukset ihan omasta päästä. Ehkä ois kannattanu noudattaa alkuperäistä ohjetta ees siinä vaiheessa ja neuloo kalotti sileellä neuleella, koska nyt pipo on ehkä melkein liian suippo, onneks ei kuitenkaan ihan Coneheads-mallia.

Koska näin pimeellä on edelleenkin vaikeeta saada kunnon kuvia, niin on pakko yrittää saada kelvollisia otoksia riittävän kirkkaiden valojen avulla: tää kuva onkin otettu kylppärin loisteputkilampun alla. :P Kylppärin seinällä roikkuva oranssi froteepyyhe toimii sattumalta yllättävän hyvänä taustana siniturkoosille pipolle. Meidän kylpyhuonehan toimii siis ihan kelpona köyhänmiehen valokuvausstudiona, kun on kirkkaat valot ja kaapista löytyy pyyhkeitä useemmassakin värissä. :)

Posted by Picasa

7 kommenttia:

 1. Nyt vaan kylmempiä ilmoja odottelemaan... :)
  Hyvännäköinen pipo!

  VastaaPoista
 2. Kekseliäs ratkaisu kuvausvalon puutteeseen. :) Pipo näyttää hienolta!

  VastaaPoista
 3. Kiva kuva ja kaunis pipo!

  Marsvin

  VastaaPoista
 4. Kuva on tosi kiva ja kirkkaat värit mahtavat tässä harmaassa säässä :)

  Mikä sävy toi sun pipolankas on?

  Jenny

  VastaaPoista
 5. Hieno tuli!

  Mua kans ärsytti vähän tossa omassa ohjeessa nurjien silmukoiden "epätäsmääminen", mut kopioin urheilukaupan pipoa ehkä vähän liiankin tunnollisesti.. Ei jaksa enää alkaa säätämään, olkoon :)

  VastaaPoista
 6. Jenny: Langan sävy on Blue Ming. Toi kuva hieman vääristää, oikeasti se on hieman enemmän petroolin väristä.

  Jatta: Mä oon tänään kaupungilla nähny kaks just niitä samoja urheilunkaupan pipoja käytössä, ja ne oli molemmat ihan kauheen nyppyyntyneitä. :/ Ja hintahan oli 35 e, huhhuh...

  VastaaPoista