-->

10.12.2006

Lämmin, hellä, pehmoinen...

Ei oo vieläkään lunta maassa, kunnon pakkasesta puhumattakaan, mutta siitä huolimatta mä vaan neulon villapipoja ja -kaulaliinoja. :) Toivottavasti niille löytyy käyttöö talven aikana, vaikka usko valkoiseen jouluun alkaa jo täällä Tampereella hiipua... :/


Malli: Omasta päästä, jos nyt niin voi sanoo kun kyseessä on ihanperusperuspitsineulemalli: oikealla *2 o yht., lk*, nurjalla nurin. Tässä huivissa 14 s + 2 reunasilmukkaa ainaoikein.
Lanka: Hjertegarn Milano, 165 g.
Puikot: 12 mm bambupyöröt.
Mitat: leveys 22 cm, pituus 220 cm + hapsut.

Lämmin ja pehmeä lumenkorvikehuivi on sentään valmis. Mallineule vetää luonnostaan huivin päitä vinoon, joten mä päätin korostaa vinoutta eri pituisilla hapsuilla: lyhyemmät hapsut ylempänä olevaan reunaan ja alareunaan päin hapsut pitenee. Samalla ne pitää huivin päitä suorempina, ettei reunat ala rullautua käytössä sisäänpäin. Tykkään tästä huivista kovasti, mutta siitä kyllä lähtee tuhottoman paljon pitkiä valkoisia karvoja, ihan ku meillä asuis kaljuuntuva samojedinkoira. Eli jos huivia haluu käyttää vaikka mustan villakangastakin kanssa, niin pitää kulkee tarraharja taskussa ja de-karvata sillä takkia tarpeen tullen. :)


Joulu jollottaa lähemmäs kovaa vauhtia, mutta edelleenkin mun joulufiilis on hakusessa: liikaa töitä ja liian vähän lunta. Ainoo jouluun viittaava asia meillä kotona on noi kuvan peilistä heijastuvat jouluvalot, jotka roikkuu ikkunassa verhojen päällä. Pakko kai tässä on alkaa laittaan paikkoja vähän jouluisemmiks, jos vaikka sillä lailla sais juhlatunnelmaa ja joulunodotusta luotua. Kun ny vaan muistais mihin on tunkenu kaikki joulukamat joskus tammikuussa, oivoi... :P

Posted by Picasa

1 kommentti:

  1. On kyllä niin ihanan muhkea huivi että :) Vähäks mäkin haluan! Mutta turhaanhan sitä tollasia, kun ei ole edes kylmä eikä lunta :( NO, eiköhän se lumi sieltä kohta tule, sitten sulla ainakin on lämmikettä! :)

    VastaaPoista