-->

13.12.2006

Sininen hetki


Meidän pihan lehtikuusi on aika lohduton näky, kun puu ei tavallisesta joulukuusta poiketen oo saanu lumihuntua peittämään paljaita oksiaan. Pari käpyä sentään pitää sitkeesti kiinni oksista niin että kuusella on jotain koristeenaan, vaikka neulaset onkin varisseet jo pari kuukautta sitten. Toi puu on talvisin hirmu kaunis lumihuurteen peittämänä, mutta nyt kuusiraukka näyttää pyytävän anteeksi rujoo ulkoasuaan.

Berkshire Bulky -keräkin huokailee ja päivittelee synkkää tunnelmaa lasin takana. Siitä on tulossa pipo Jatan palmikkopipan ohjetta mukaillen, mutta ei oo mitään tietoa, koska pipo pääsee tositoimiin. Edelleenkin on mun makuun liian lauhaa villa-asusteiden käytölle. Mun kuuppa vaan paistuis ja kämmenet hikois ruttusiks rusinoiks, jos näillä ilmoilla pitäisin paksua villapipoo ja hahtuvatumppuja. Joulukuussa ulkona saatu lämpöhalvaus ois varmaan melko erikoinen lisä ambulanssimiesten totuus on tarua ihmeellisempää -listaan. :) Paree vaan pitäytyä puuvillassa ja keinokuiduissa pakkasiin asti.

4 kommenttia:

 1. Mua huvittaa täysin vihreät ruohokentät, ihan kuin olisi Ranskassa joulukuussa.

  Paljonko tuossa Berkshire Bulkyssa on metrejä (per 100g)? Toikan sivuilta ei löytynyt tietoa.

  VastaaPoista
 2. Joopa jo, saadaan mekin täällä pohjan perukoilla "nauttia" keskieurooppalaisesta talvesta, heh. :)

  Berkshire Bulkyssa on 108 yardia eli n. 99 metriä per 100 g. Tiheys 12 s=10 cm, ja puikkosuositus on #10,5, eli Suomen mitoissa taitaa vastata 6,5 mm puikkoja. Ihanaa lankaa, harmi ettei kaikkia värejä/sävyjä ole saatavissa Toikalta. Esimerkiks täällä pääsee ihailemaan langan värikirjoa, oih ja voih! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää! Siis tuo pipo, kuusiraukka..

  Kerroppa sitten jos löydät ohjeesta jotain hassua.

  VastaaPoista
 4. Ohje oli oikein hyvä ja selkeä, kiits vaan! Enpä sitten kuitenkaan noudattanu sitä vaan oli pakko säveltää omiani... Nyt tuntuu siltä, että pitää purkaa kavennukseyt pois ja tehä ohjeen mukainen sileä päälaki. Kun vetää niin suippoon noi palmikot. Prkl.

  VastaaPoista