-->

6.11.2006

JuicyMalli: Normisukat kärjestä alkaen, terän päälliosa ja varsi 2 o, 1 n -joustinta.
Lanka: Novita 7 veljestä Kool Aidilla terästettynä, 80 g.
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot.

Mä oon vähän niinku vartin kärjestä näiden sukkieni kanssa; Soktoberfesthän oli lokakuussa. :) Varmaan tää lumi, talvi ja pimeys herätti sen kauan nukkuneen villasukkatehtailijan mussa, ja mikäs siinä. Mulla on varastoissa useempi sata grammaa villapaidasta purettua luonnovalkoista seiskaveikkaa, niin että siitä saa kyllä monet sukat, ja kelpaa sitä kyllä värjäilläkin.

Näitä sukkia varten kaivoin kesästä asti tilaisuuttaan oottaneet Ameriikasta tuodut Kool Aid -pussit esiin. Tositoimiin pääs tällä kertaa Grape Illusion (magic twist) ja Black Cherry. Ensin upotin puolet vyyhdistä kattilaan, jossa odotti tummanpuhuva kirsikkaliuos. Pari minuuttia oottelua, lyhyt kiehautus ja vesi oli kirkasta. Sitten uudet liemet kehiin ja ja vyyhdin toinen pää greippi-illuusioliuokseen, joka pussin tekstin mukaisesti oli muuntautunut "taianomaisesti kullanvärisestä juomasta punaiseksi". Taikatemppu ei kylläkään häikässy mua läheskään yhtä paljon ku liemestä nousseen langan väri: aika reipas oranssi, etten sanois neonsävyinen lanka oli melko raju kirkkaassa päivänvalossa.


Black Cherry -puolisko oli ihan jees punertava, mutta voi hertsileeri tota oranssia! Kuva ei pysty välittämään sitä hohdetta! Se oli niin järkky että uhrasin tähän 80 gramman vyyhtiin vielä viimeisen Black Cherry -pussini ja upotin oranssin puoliskon vielä kertaalleen kattilaan. Lopputulos oli oikein mainio, joten ei muuta ku vyyhti kuivumaan, kerälle ja sukka pukkaamaan.


Ohhoi, nyt ei palelele jalat ei. Istuvuus on loistoluokkaa paitsi 2 o, 1 n -joustinneuleen myös vanhanaikaisen kiilakantapään ansiosta. Tiimalasikantapää on kyl kiva, helppo ja nopee ja tuun käyttään sitä jatkossakin, mutta mä en halunnu että näiden sukkien joustinneule venyy ja paukkuu sukan päällipuolella kantapään kohdalta. Täten kantapää on kurinalaista saksalaista mallia.Tässä vielä raidoituksen rytmiä, tai kaipa toi on lähinnä pätkärääkättyä. Onneks aika hillittyä sellaista, ettei mun äiti ala voliseen migreenisukista nää nähdessään, että ai ai kun on niin levoton pinta että alkaa saman tien takaraivossa jyskyttään. :D Ois ainakin eka kerta meikäläiselle, että mun tekemät villasukat ois laatua don't tell mama ja "ei äidin silmille". :P

Viel ois jäljellä yks pussi Grape Illusionia (siis sitä shokkioranssia), kaks pussia Grapea ja kaks Lemonadea. Tekis mieli värjätä, mutta nää sävyt ei taida sointua kovin nätisti yhteen. Pitää varmaan ottaa lähempää kontaktia Jariin, josko se vois diilata mulle näihin passaavia jauhepussukoita.

Posted by Picasa

5 kommenttia:

 1. Onpas ihanan väriset... täälläkin sukkaprojekti etenee, hitaasti tosin kiitos kummityttösi :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat!!

  Sekota ne kolme keskenään..tai ainakin ne kaksi punasävystä, keltanen vie ehkä turhaan oransiin päin...tai oikeestaan ei vie kyllä oikeasti kovinkaan paljoa. Muistaakseni sekoittelin itse just nuo kolme keskenään (ja juuri samaista syystä- ne oli ainoot jäljelle jääneet) ja hyvä, vahva punainen tuli.

  VastaaPoista
 3. KB: Vitsi ku se tytsy on ehkä hiukka liian pieni vielä, että sille vois lyödä omat puikot käteen. :P Noh, pari vuotta vielä kun odottelee, niin sitten alkaa perusteellinen perehdytys käsitöiden maailmaan, onhan meitä opettajia tässä, heh. Voi Emma-parka. :D

  Krista: Loistavaa! Miks mä en ite tajunnu tota?! Saas nähä jos uskaltais kokeilla. Toisaalta kyllä haluisin säästää ton keltaisen, mut saahan sitäkin sit uutta tarpeen tullen. Kiitti vinkistä! :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat kaamoksenkaatosukat!

  VastaaPoista
 5. Juicy... Nyt pomppii omenia ja joku biisi päässä loppuillan :D

  Mut kivat sukat! Ahkerana oot ollu taasen juu. Mun kesällä koolatut langat on hautautunu jonnekkin vaatehuoneen syövereihin..

  VastaaPoista