-->

8.11.2006

Palkinto ja lapasten alku


Eka kertaa osu onni kohdalle blogiarpajaisissa, voitto nimittäin napsahti Eusun Pientä niperrystä -blogin taannoisissa kisoissa, jipii! :) Eilen posti toi sitten palkinnoksi kynttilän, servettejä, kerän alpakkalankaa ja kivan kortin. Paketin sisältö on varsin mainio; kynttilöitä tulee polteltua melko lailla näin syksyn ja talven pimeimpinä aikoina ja servettejä ei liene koskaan liikaa. Alpakkalankaa en oo vakaasta aikomuksestani huolimatta tullut vielä ite hankkineeks, vaikka sitä aina kaupoissa hiplaankin. Kiitos Eusun pääsen tutustumaan siihen nyt myös tositoimissa. Eusulle vielä kiitos ja kumarrus kivasta palkinnosta! :)

Aloitin eilen neuloon hahtuvasta lapasia, jotka aion huovuttaa pesukoneessa. Kyllä, luitte oikein, minä aion taas yrittää huovutusta pesukoneen avulla. Tällä kertaa aion valmistella homman huolellisesti ja edetä varovaisesti, niin että lopputuloksena ei oo tiukka kasa vihreetä huopaa. Eihän se voi oikeesti olla niin vaikeeta, kun kerran moni muukin on onnistunu ilman suurempia tragedioita, eihän..? :P


Tästä lähtee siis. Näillä hahtuvatumpuilla osallistun myös lapaskuuhun. Toivottavasti mua ei potkita joukosta pois, jos huovutuksen tuloksena pesukoneesta löytyykin vihreä huopapallo tai muuta vähemmän lapasmaista. :)

8 kommenttia:

 1. Eh... Mulla ei tainnut vielä olla blogia, kun huovuttelin ekoja kertoja. Oli vähän niin kuin Alien kolmosessa: aika monta koekappaletta tuli tehtyä ennen kuin löytyi sopiva malli. Mm. Pirtin kehräämön hahtuvasta... Mutta eikun eteenpäin käytävällä ja huopaa koneeseen.

  VastaaPoista
 2. Kyllä se nyt tällä kertaa onnistuu se huovutus. Minullakin epäonnistu yhdet tossut. Sitten viisastuneena vahtasin koneen vierellä ja keskeytin ohjelman parikertaa ja katsoin mikä on tilanne. Lopulta otin kesken ohjelman tossut pois koneesta. Muuten tossut olis huopunu liikaa.
  Toivottavasti sun pesukoneessa on kans ohjelman keskeytys mahdollisuus.

  VastaaPoista
 3. Noin sitä pitää. Ei saa heti lannistua.

  Onko toi kaksinkertaista virolaista? Itselläni onnistui siitä lapaset ihan hyvin neljässäkympissä tuhannen kierroksen linkouksella. Ittekin tosin ihmettelin, että kuinkas noin onnistuikin.

  VastaaPoista
 4. Kiva että oli mukava pikku ylläri:))

  Huovutuksen "jipot" oppii huovuttamalla. Hahtuva huopuu tosi paljon enemmän, kuin villalangat yleensä... Mä olen yleensä tykännyt tehdä hahtuvatumppuja 7mm-8mm puikoilla löysästi neuloen, aikuisen käteen n. 36 silmulla... (Isoon miehen käteen 40s, pienempään naisen käteen 32-34s) Teen vaan sellasen suhteiltaan sopusuhtaisen lapasen. Mulla huopuu ts. kutistuu AINA enemmän neuloksen korkeudesta, kuin leveydestä. Mm. viimesimmässä postauksessani 3.11 esittelemät tumput lanko-miehelle oli aika reilun levyset, mutta korkeutta oli just oikein. (Toiki sillä miehellä on iso käsikin:))

  Tsemppiä hahtuvatouhuihin... Mulla tuossa odottelee jo useampikin työ pesukoneeseen pääsyä...

  VastaaPoista
 5. Tulta päin, tulta päin, tulta päin... Mie onn tehny Tullarin virolaisesta hahtuvasta sillä Ziinan(?) ohjeella, paitsi pitemmän varret kun on nää gorillkädet. lanka kaksinkertaisena ja puikot kutoset, kait. Kaiken lisäksi totesin tänään Tiimarissa että villapallot askartelua varetn kannattaisi tehdä itse; surke 10 kpl pussi maksoi 3 euroa!

  VastaaPoista
 6. Onnea huovutukseen! Mulla kävi huono tuuri, mutta sainpahan kunnon naurut. Kuvia löytyy blogista :)

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä lapasten kanssa! Mullakin on hahtuvalapaset ja -tossut onnistunu ihan hyvin, ainut täysin pieleen mennyt on viimesimmän postauksen neulatyynymörvelö :) Ja pituutta kannattaa tosiaan olla tarpeeksi niin kuin eusukin sanoi.

  VastaaPoista
 8. Kiitosta vaan rohkaisuista ja neuvoista! :) Eiköhän näiden avulla tumpuista tuu vihdoin totta. Vaikkakin yllättävän hitaasti homma etenee, kun en oo ehtiny paljon sohvalla lojumaan viime päivinä, höh.

  Karoliina: jup, 2-kertaista etelänaapurista, kutosen puikoilla mennään.

  VastaaPoista