-->

18.11.2006

Joululahjoja


Toiset huovutetut hahtuvalapaset, nekin onnistu ihan nappiin. Suunnilleen samanlaiset kuin nää aiemmat, paitsi vähän enemmän leveyttä ja pituutta kun tulee miehelle. Joululahjana menee, niin että vasta reilun kuukauden päästä selviää, onks ne oikeesti hyvät ja mieleiset.


Malli: Oma, kehittelin sitä mukaa kun neuloin.
Lanka: Luonnonvalk. Novita Tango ja valkoinen Novita Wool, molempia vähän yli 50 g.
Puikot: 5 mm bambupyöröt ja -sukkapuikot.
Koko: Lapsi n. 2-vuotiaasta ylöspäin. Luulisin. :)

Eilen messuilta palattuani pyöräytin valmiiks tämmöisen pupupipon. Lopputulos on mun mielestä aika söötti. Tää on lasten kokoa, yritin tehä silleen, että sopis 2-4-vuotiaan päähän. Toi on melko venyvää vaikkakin napakkaa neuletta, niin että sopii varmaan sen puolesta eri-ikäisille muksuille. Mulla on vielä muutamia keriä Novitan vanhaa Tango-lankaa jäljellä, oon hamstrannu sitä aina kun eteen on sopivasti sattunut. Se on niin ihanan pehmeetä ja pörröistä, ihan erilaista kuin Tango Fani nykyään. Fani on paljon kovempaa ja muovisempaa, vaikka sitä saakin nyt ihanissa väreissä. Harmi ettei tätä vuosikerta-Tangoa pysty värjäämään.Tän kuvan ois tarkoitus demonstroida, kuinka korvat pysyy terhakasti pystyssä kun pipa on päässä. Ompelin korvien juureen hiukkasen jämäkkää superlonia, niin että ne pitää korvia vähän muodossa mut pipo on edelleen pehmeä ja pestävä. Superlonia on vain tossa korvien juuressa, niin että luppakorvat pääsee lerpattamaan vapaasti. Kuten sanottu niin neulos joustaa kivasti, munkin kuula mahtu sisään, vaiks itelle tehtynä pitäs kyllä neuloo reilusti lisää korkeutta. :) Tein vielä solmimisnauhat kolmen silmukan I-cordilla, niin että myssy pysyy mukana kovemmassakin vauhdissa. Jos vielä haluis hienostella, niin vois vaiks kiinnitää toisen korvan juureen vaaleenpunaisen rusetin. :)

Oon tehny männätalvina useammankin Tango+Wool-pipon, ja ne on kyllä parhaiten tuultapitäviä ja lämpimimpiä pipoja joita mulla on. Että sen puoleen varmaan tääkin sopii lapsen pipoks kovemmillakin pakkasilla. Ja se on niiiiin pehmee, tekis vaan mieli silitellä sitä koko ajan. Tarkoitus ois kääriä tää lahjapakettiin kummitytölle, joka käsittääkseni saa aattoiltana paketissa jotain muutakin pupuaiheista. Emman äiti varmaan säilyttää salaisuuden, vaikka nää kuvat näkeekin..? :)

Posted by Picasa

8 kommenttia:

 1. Ihana pupupipo, mut kaksveen kokoa - mitääh? :)

  VastaaPoista
 2. Toihan on ihan gromit -pipo... :)

  VastaaPoista
 3. Laura: Joo mä en tosiaan tiiä lasten mitoista mitään, joten tähän pipoon otin päänympärysmitat parista Novitan lastenpipon ohjeesta: n. 47 cm näyttäis niillä olevan 2-3-vuotiaille. Jos se on iso kummitytölle niin onpahan ainakin kasvunvaraa. :)

  Muoriska: :D

  VastaaPoista
 4. Eikun tarkoitin et miksei ihan täyskasvuisten ihmisten kokoa. Mä ainakin mieluusti pomppisin tuollainen päässäni kaupoille :)

  VastaaPoista
 5. Puput on ihania ja pupupipot kanssa!

  VastaaPoista
 6. Nätti ku sika pienenä ja parempi ku sata jänistä... ;) Ihana pipo!

  VastaaPoista
 7. Säilytän kyllä salaisuuden... 'vaihteeksi' taas IHANA aikaansaannos. Mä tikutan edelleen niitä sauniksia :/

  VastaaPoista
 8. Laura: Arvaa kuka meinas ensin tehä ton itelleen, mutta sen saman mies sit huomautti, että ehkä ois fiksua tehä ensin prototyyppi kokoa lapsi ja miettiä sitten, kehtaako semmonen päässä liikkua kaupungilla tää täyskasvuinen. :D

  Maartsi ja Petra: Tänks! :)

  KB: Kiitos ja kiitos! Tsemppiä niiden saunisten kanssa. :)

  VastaaPoista