-->

11.8.2006

Hei me värjätään!

Työreissu on ohi, onneks. Kolme päivää tiukkaa keskittymistä vaativia palavereita on hieman liikaa, kun ei iltaisin päässy kotiin irrottautumaan töistä. Kahvia tuli kitattua kahden viikon edestä eikä minkäänlainen pulla maistu muutamaan päivään. No joo, ehkä huomisissa häissä saattaa jokin omppupiirakka houkuttaa, mutta muuten oon kyllä kurkkua myöten täynnä kahvipullaa. Onneks oli sen verran luppoaikaakin, että kerkesin käydä Soukan Menitassa ja Novitan tehtaanmyymälässä. Lankoja oli kiva hiplailla, mutta mukaan ei tarttunu kuin kolme kerää hennon vaaleanpunaista Palmaa (älkää kysykö miksi, en ymmärrä itekään) ja vyyhti mustaa ohutta villasekoitelankaa. Mä taidan alitajuisesti säästellä lankahamstrausintoani ens kuun Tallinnan-reissua varten, kun lompakko ei auennut ees Lauttasaaren ale-Samoksien edessä. :)

Ruskea pellavamekko tykötarpeineen huomisia häitä varten on valmis, mutta kuvia siitä näätte vasta ens viikon puolella. Eilen tulin niin myöhään kotiin, ettei kuvia kannattanut enää siinä valossa ottaa ja tänään lähetään ajeleen pohjoiseen melkein suoraan töistä. Malttakaa siis vielä muutama päivä! :)

Työkiireiden keskellä tulin ajatelleeks, että Oulun korkeudella illat ja yöt saattaa jo olla melko viileitä, jolloin mun hihaton mekkoni tarvitsee seurakseen jonkin yläosan ja lämmittimen. Koska huivin neulomiseen ei oo aikaa, niin ostin Hesan Stockan alesta pellavaviskoosikietsun, joka sopii ihan kivasti mekkoon. Koska kietsua ei ollut enää ruskeana jäljellä kuin koko 36, niin ostin sitten valkoisen ja päätin taas hieman värjäillä. :)


Dylonin värikartasta löyty just oikea tummanruskea, melkein tismalleen mekon värinen suklaasävy. Jottei hyvää väriä menis hukkaan, niin heitin koneeseen muutakin värinvaihtoa kaipaavaa; vyyhdillisen überkeltaista puuvillalankaa ja vihreän huivin, joka oli kivan värinen, mutta mulla on hyllyssä toinen lähes samanvärinen pashmina. Heitin Dylonit, suolat ja rätit koneeseen ja laitoin sormet ristiin, ettei keltainen lanka menis ihan hirveeseen solmuun linkouksessa.

Katsokaa, täydellistä! Mä toivoin, että kietsun koristetikkaukset jäis valkoisiksi, ja niinhän siinä kävikin. Lankavyyhtikin pysyi melko siistinä (varmaan pesupussin ansiosta) ja huivi on nyt ihan perfect. Kietsua piti tuunata värin lisäks muutenkin, koska se näytti alunperin valkoisena ihan hoitsumekolta; hihat ulottui just kyynärpäiden yläpuolelle ja helma polviin asti. Ei ihan parhaat mitat mun vartalolle, joten lyhensin helmaa reilusti ja pidensin siitä saadulla kankaalla hihat täysmittaisiksi. Paita on nyt just ihana kaikin puolin, ja paree ollakin, kun meni aika myöhään sitä vääntäessä.

Sen lisäks mun piti kaikessa kiireessä eilisiltana ommella pitsistä huivi, jota voi häissä pitää mekon kanssa kunnes tulee liian kylmä ja pitää vaihtaa kietsuun. Nykersin vielä just ennen nukkumaanmenoa pellavasta, pitsistä ja pitsinauhasta ruusukkeen mekon rinnukseen ja huivin kiinnittämiseen. Nyt kuitenkin on asu kasassa häitä varten, joten voin hyvillä mielin käyttää automatkan Icaruksen neulomiseen. Se nimittäin ei edennyt tän viikon aikana kuin viis kerrosta... Saas nähä saisinko mä tehtyä sitä ees vähän enemmän tän reissun aikana. Raportoin tilanteesta sit sunnuntaina, kun päästään häähumun keskeltä takas kotiin. Viikonloppua vaan kaikille! :)

5 kommenttia:

  1. Ohoh, tulipa kivan värinen kietsu! Se sun asukokonaisuus on varmasti tosi kiva :)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää. Tuon kietsun koristelut on aika hauskat. Usein langat jää alkuperäisen värisiks.

    Mä oon tykästyny kovasti värjää pesukoneessa vaatteita. Esmes kaikki kulahtaneen väriset entiset valkeat trikoopaidat usein kokee uuden elämän..

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi ja tosi onnistunut värjäys.=)

    VastaaPoista
  4. Tosi kivan värinen kietsu! Ihan mun lempiruskea. Täytyy varmaan siivota kaappi ja käydä Dylon-ostoksilla.

    VastaaPoista
  5. Tinna ja Ninni: Kiitos! :)

    Tikru ja Hanna: Mä oon kans innostunu nyt pesukonevärjäyksestä, se kun näyttäis onnistuvan jopa meikäläiseltä. :) Siten saa tosiaan kivasti uudistettua vanhojakin vaatteita.

    VastaaPoista