-->

14.8.2006

Mr. and Mrs. Brown

Raportti serkun häistä: morsian oli kaunis ja sulhanen komea, ruoka oli hyvää ja juomia riitti, ohjelma oli hääparin tyyliin sopivaa ja kaikki sujui muutenkin mallikkaasti. Eilen oli jalat kipeet tanssimisesta ja edelleen väsyttää valvominen ja pitkä ajomatka, mutta hauskaa oli.


Tässä niitä lupaamiani kuvia pellavamekosta. Päällikangas on siis ruskeaa pellavaa, vuori on asetaattia. Vuorin helmassa on erillinen tyllistä, pitsinauhasta ja vaaleasta vuorikankaasta tehty alushamereunus. Sen voi irrottaa, jos haluaa käyttää mekkoa sellaisenaan. Huivi on ihan tavallista pitsikangasta, jonka reunat huolittelin pitsinauhalla. Hakaneulalla kiinnitettävässä ruusukkeessa on sitten kaikkia näitä aineksia sekaisin. Kuva on otettu kirkon pihalla ennen vihkimistä ja kirkossa istumista, mutta pellavaan voi aina luottaa: rypyt ilmestyi mekkoon jo parin minuutin autossa istumisen aikana, kun siirryttiin yöpymispaikasta kirkolle. Kirkonmenojen jälkeen niitä tais olla muutama lisää, mutta ei ne mua haitanneet sen kummemmin. Jos oisin ryppyjä kammoksuvaa tyyppiä, niin en ois alunperinkään valinnut pellavakangasta. :)


Tässä lähikuva mekon helmasta ja huivista. Ompelin pitsinauhan tyllin toiseen reunaan, taitoin tyllin kahtia, prässäsin siihen laskokset ja ompelin kiinni vaalean cuprokankaaseen. Sitten kiinnitin cupron mekon vuorikankaan helmaan, josta se on helposti irrotettavissa tarpeen tullen. Luulenpa, että en ihan heti ota sitä irti, kun mun mielestä just toi pitsihelma on tosi herkullinen juttu muuten yksinkertaisessa mekossa.


Mekö muka pari?! :D Ei tässä oo mitään tarkemmin suunniteltua värikoordinointia takana, vaikkei heti uskoiskaan. Mies halusi laittaa tumman puvun sijasta vähän rennommat juhlakuteet, mikä sopikin oikein hyvin tähän tilaisuuteen, joten samalla kun mä tahollani ompelin ruskeaa pellavamekkoa, niin rakkaani silitti ruskeita liituraitahousujaan ja harjasi liituraitasamettitakkiaan juhlakuntoon. Mikäs siinä, hyvinhän me yhteen sovitaan, ihan vaatteita myöten. :)

12 kommenttia:

 1. Kuinka kaunis siitä tulikaan! Olen haaveillut pellavaisesta mekosta jo vuosia, mutten ole raaskinut ostaa kangastakaan jostain syystä :&

  VastaaPoista
 2. Ihana asukokonaisuus!! Hillitty, söpö ja persoonallinen :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vaan kovasti! Mekko on kyllä tosi mieleinen ja tulee varmasti olemaan paljonkin käytössä, sekä tyllihelman kanssa että ilman. :)

  VastaaPoista
 4. Aivan upea, luonnollisesti kun sinä ompelet :)

  VastaaPoista
 5. Hienolta näyttä mekko ja tuo tyllihelma antaa persoonallista, trendikästä ilmettä.

  Minä tein alkukesästä varmaan samalla kaavalla myös pellavaisen mekon, ja joka tuunasin häihin hiukan myöhemmin virkatulla kukilla.
  Minä mitetin jo kaavalle jatkokäyttöä.

  VastaaPoista
 6. Voooi miten kaunis! Tosi kivasti sopii toi alareunus tohon mekkoon! Hyvin sopii teidän värit yhteen :D

  VastaaPoista
 7. Tosi nätti :) Mä oon tehnyt periaatepäätöksen, etten aijo omistaa enää mitään pellavaista. Yhden hameen ostin, ja se on niin ärsyttävä, että en enää koskekkaan koko materiaaliin :D

  VastaaPoista
 8. Kiits kiits, kyllä meidän mekon kanssa nyt kelpaa kun ollaan näin kehuttuja. :)

  VastaaPoista
 9. JaanaV: Tein mekon Moda 3/2006 mallin 13 eli kotelomekon kaavojen pohjalta, mutta tein melkoisesti muutoksia: avarsin etu- ja takapääntietä, levensin helmaa reilusti, syvensin ja pidensin muotolaskoksia, otin sivusaumoista sisään, kavensin olkaimia...

  Takapääntie syveni aika paljon: alkuperäisessä ohjeessa käytetään 55 cm vetoketjua,mutta mulle riitti 25 cm. :)

  VastaaPoista
 10. Ihana, yksinkertaisen kaunis.... mutta persoonallinen...

  VastaaPoista