-->

20.10.2006

Suklaasukat

EDIT: Blogger on ollu tänään yks perkele, joten jouduin taistelemaan sen kanssa pariin otteeseen. Nyt se on palautettu kuriin ja nuhteeseen ja tietää, kuka tässä blogissa määrää. Tosin Bloggerin ja mun käsitykset vallanpitäjästä voi olla erilaiset, mut ainakin tällä hetkellä mä olen mielestäni niskan päällä. Nih.

EDIT: The problems with the English pattern of the Södera Socks caused by Blogger have now been solved, and the pattern is available again. (At least for now; you never know when Blogger strikes again... :D)

Malli: Oma, Södera-sukat.
Lanka: Novita Kotiväki (värjätty ruskeaksi Dylonin pesukonevärillä), 130 g.
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot.
Muut tarvikkeet: Kuminauhaa ja satiininauhaa Koskarin käsityökeskuksesta.


Mitäpä näistä sen kummempia, samanlaiset ovat kuin edeltäjänsä, eriväriset vain. Värjäsin langan pesukoneessa, ja ihan tasaista tuli. Heitin vyyhdin varmuuden vuoks pesupussiin, ettei tulis mitään kauheita sotkuyllätyksiä linkouksen jäljiltä. Sävy on ihanan tumma ruskea, just tommoinen herkkusuklaa, nam. Harmi vaan, ettei mulla oo kuin kahdet ruskeet kengät, joita voi noiden sukkien kans käyttää; nää kuvissa olevat on muuten jees, mut niissä on 9 sentin korot. Ei siis mitkään pidemmän matkan kävelykengät. :P Toiset taas on pitsiballerinat, jotka puolestaan ei oikein sovi sadepäiviin, ellei halua tallustaa varpaat märkinä. Mä kyllä bongasin männä viikolla kahdetkin aivan ihanat ruskeet kenkulit, mutku niiden hinnat oli vähän liian korkeet. Hmm, kattoo ny jos raaskis kuitenkin käydä hakemassa toiset niistä, pitäähän näille sukille olla Ne Oikeat kengät. :P

Sukat valmistui siis eilen iltapäivällä, mutta siinä vaiheessa kun ehdittiin ulos niitä kuvaamaan oli jo hämärää. :/ Jos ois jokin hyvä kuvankäsittelyohjelma (tai siis kunhan ees olis semmonen), niin tota sais ehkä vähän kirkastettua tai jtn. Mut koettakaa nyt aistia se syksyisten lehtien ja mullantuoksuinen tunnelma tosta hämyisestä versiosta. Kameramies tosiaan lähti viikonlopuks reissuun, joten uusintakuvia paremmassa valossa ei oo tiedossa ainakaan ennen ens viikkoa.

Hohhoi, eipä sit muuta ku jalat pöydälle ja neule käteen! :) Tai oikeestaan mä pyhitän suurimman osan viikonlopusta ompelulle: pitäis tehdä yhdet liituraitahousut ja -liivi jakkupukua täydentään, ja niiden lisäks olis vielä tarvis surauttaa kassi kannettavalle tietokoneelle. Sormet irti näppiksestä ja hommiin siis! Mukavaa viikonloppua kaikille! :)

Eedith: ULKONA SATAA LUNTA!!! ENSILUMI JEEEEEE!!!! :D

16 kommenttia:

 1. Noi on kyllä tosi hienot. Nyt sit vaan meet sinne kenkäkauppaan, eihän tossa muukaan auta ;)

  Lunta, vähänkö EPISTÄ! Tähän aikaan vuodesta mä alan aina uhkailla aikuisena muuttavani Lappiin, nii sais nopeiten lunta... Tai sitten Antarktikselle ;) (siellä vois vaan olla vaikee löytää lankaa...)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Derea! :) Mä tykkään kans talvesta ja lumesta (ainakin suurimman osan ajasta), joten oon ikionnellinen noista ekoista hiutaleista!

  Krhöm, siis ei täällä Tampereella mitään lumipyryä vielä oo, mut ainaski tässä neljännen kerroksen korkeudella leijailee harvakseltaan muutamia eksyneitä hiutaleita. Mun mielestä sen voi jo laskee ensilumeksi. Nih! :)

  VastaaPoista
 3. Voi elämä miten noi on ihanat!

  Kokeilepa picasaa kuvien hallinnointiin ja pikakäsittelyyn. Siinä on just kätevästi noita kirkastus-sumustus-terävöittes -juttuja ja punasilmätkin menee pois napinpainalluksella. Ja pysyy kuvat järjestyksessä :D . Varmasti googlella löytyy.

  VastaaPoista
 4. Söpöset. Osta ne kengät (edes toiset).
  Mäkin huomasin täällä neljännessä kerroksessa lumisateen ja mietin kenelle hehkuttaa. Hehkutan nyt täällä. Hii! (tosin huikkasin asiasta miehelle, joka istuu työmeilin ääressä keittiössä, kai se rekisteröi)

  Tää kommentti nyt nirsoilee. Yritän vielä kerran - ja jos sama viesti tulee n kertaa, niin ei oo mun syy. Nii.

  VastaaPoista
 5. Love these socks! I saw them on the Knitters Anonymous blog. Unfortunately, the link to the English version of the pattern doesn't work! :(

  VastaaPoista
 6. Margit: Thank you! :)

  Susanna: Joo mun pitää varmaan kokeilla Picasaa. Kun ei nää päivät tästä oo ainakaan valoisampaan suuntaan menossa, niin että joku kirkastusmahdollisuus voi olla kyllä tarpeen kuvien suhteen jatkossakin.

  KirsiÄr: Jess, mä en siis nähny harhoja! :) Ja mä inhoon nyt tota Bloggeria; se on omin päin poistanu mun enkunkielisen Södera-ohjeen, eikä suostu julkaseen sitä uudestaan. Ähh. :(

  Ang: Thanks! The English version has for some reason been unpublished by Blogger a few hours ago. I'll try to fix the problem as soon as possible, but as it happens, Blogger doesn't want to cooperate... :(

  VastaaPoista
 7. On hienot niinkuin ekatkin!

  Voin myös suositella Picasaa. Mulla on Paint Shop Pro myös, mutta useimmiten korjailen värisävyt ja rajailen kuvat Picasalla, kun se on niin kätevä.

  VastaaPoista
 8. Nää on jo liian hienot... Määkin tahtoisin!!

  VastaaPoista
 9. Tosi mahtavan ihanat sukat!

  VastaaPoista
 10. On ne nätit, aina vaan :) Oi kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 11. Voi että kun ihanat sukat... Mulle kans :D

  VastaaPoista
 12. wow, tosi hienot sukat!!!!

  VastaaPoista
 13. Upeat taas kerran.

  VastaaPoista
 14. Söderat ovat aina yhtä ihanat! Onnea myös ensimmäisistä lumihiutaleista, täällä päin maailmaa sataa vettä.

  VastaaPoista
 15. Hi!
  I saw your fabulous socks on Knitter's Anonymus! Bought black Regia yarn and already have the matching Camper shoes......thanks so much! (and the link to the pattern did work for me)

  VastaaPoista