-->

12.10.2006

R.I.P. eli taas mä tapoin hyvää lankaa


Apua, hälytys, muukalaismutanttimustekalat ovat vallanneet maan!!! Ne kietovat karvaiset lonkeronsa pahaa-aavistamattoman ihmisen pään ympärille ja valtaavat uhrinsa aivot. Viattomimmankin näköinen akryylilangalta vaikuttava vyyhti saattaa pesukoneen avustuksella muuttua hirviömustekalaksi. Paras keino välttää kriisitilanteet ja ehkäistä mutaatioiden syntyminen on pitää langat kaukana pesukoneista ja kesyttää ne pikimmiten puikkojen avulla jonkin neuleen muotoon. Ei vaan, mä taas vähän huovutin, tällä kertaa ihan vahingossa. :P


Ja kuinka tähän (taas) päädyttiin: Kysymys: miten voi saada selville, onko mysteerilanka keinokuitua vai villaa? Vastaus: laittamalla vyyhdin sukkahousujen lahkeen sisässä pesukoneeseen, 40 asteen lämpötila ja 700 kierroksen linkous riittää. Jos koneesta ryömii a) vuosikymmenen verran peruskoulun käytäviä luutunnut moppi, b) turkkilaisen saunan miesten suihkutilojen lattiakaivosta ronkittu viemärieliö, c) karvaoliiveja tai d) mutanttimustekala, niin voidaan melko suurella varmuudella sanoa, että kyseessä oli villalanka. Mitä tällä tiedolla sitten enää tässä vaiheessa tehdään onkin sitten jo ihan uus päänsärky. :P


Mun lankani oli mitä suurimmassa määrin villaa. Olin 99-prosenttisen varma, että vintillä noin 25 vuotta marinoitunut vyyhti on 100-prosenttista akryyliä. Olis vaan pitäny muistaa, miten kivan (juu ei) näkösiks samasta marinointikätköstä löytyneet toiset lankanöttöset muuttu pesukonekäsittelyssä (= viemärieliö/moppi). Silloin tosin tarkoituksena olikin saada aikaseks huopumista. Ja kuten jo ennenkin on todettu, niin rumaa oli jälki. Tälläkin kertaa koneesta nousi mopin ja viemärieliön risteytys, joka muistuttaa lähinnä mustekalaa. Kyseenalaista plussaa on ehkä se, että se on just sopivan kokoinen kranssiksi pään ympärille, niin että tästä joku eksentrikko ja massasta erottuva sais mukavan talvipäähineen. Mun käsitys kauniista gretchen-kampauksesta on pikkusen erilainen, niin että meikäläistä ei kyllä tulla bongaamaan Tampereen kaduilta toi hirviö päässä. :D

Samassa pesussa värjäytyi Dylonin avustuksella parisataa grammaa Kotiväkeä ihanaisen suklaanruskeaksi uusia Söderoita varten. Että jotain kaunista siitäkin koneellisesta nousi ton ällötyksen vastapainoks. :)

29 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon, päivän parhaat naurut sain täältä! Kyllä on ällöttävän näköinen mutantti sun päässäsi. Hetken jo luulin että tarkoitus olikin tehdä juuri tuollainen "asuste", aina kun en kaikkia uusia neulejuttuja hoksaa minäkään.

  VastaaPoista
 2. Voi kiesus :D Onneksi Kotiväki sai väriä pintaan ettei ollu ihan turha pesukerta ;)

  VastaaPoista
 3. Ihanan järkyttävä! Täälläkin on päivä pelastettu.

  VastaaPoista
 4. Kyllä se todellakin voisi jollakulla päähineestä mennäkin.. pistät vaan kuule korkeella hinnalla myyntiin, menee varmalla kaupaks :)

  VastaaPoista
 5. Voi helvata sun kanssas!
  On siinä toinenkin plussa, nimitäin väri on oikein oiva!

  VastaaPoista
 6. Jouduin myhäilemään hiljaa issekseni, etten nauruun repeämällä herättäisi väsynyttä kanssa-asujaani...
  Jep. Joku voisi tollasesta tieteellisestä kokeesta olla nolona hiljaa, sä jaoit tän riemun meidän kaikkien kanssa. :D

  VastaaPoista
 7. Tätä se tämä vertaistuki on..
  nim. kerran meni vahingossa merinosilkkiä koneeseen.. juu se huopu..
  *reps*

  VastaaPoista
 8. *rep* tää on jo vaikuttavaa....taidetta! * hihittelee*

  VastaaPoista
 9. Uskomaton! Lähes pelotti, kun avasin blogisi ja näin tuon ensimmäiseki.

  Onneksi Kotiväen värjäily onnistui.

  VastaaPoista
 10. Aivopää :-D Kiitos aamun pelastamisesta.

  VastaaPoista
 11. Olet sie sinnikäs huovuttaja. Nössömpi olisi jo luovuttanut. To boldly felt what no man has felted before.

  VastaaPoista
 12. Kiitoksia aamun piristyksestä, vaikka harmi tietysti, että lanka meni pilalle. Kannattaa ehdottomasti laittaa myyntiin, jos ei muotiluomuksena mene kaupaksi niin ehkä seuraavassa kotimaisessa sci-fi -leffassa nähdään muukalaismutanttimustekaloja?

  VastaaPoista
 13. Selkeästi taidetta, kande ottaa yhteyttä Kiasmaan josko olisivat kiinnostuneita ;)

  VastaaPoista
 14. Hienoo että muillekin irtos tästä hyvät naurut! ;D Korostan, että tää oli täysi VAHINKO, tarkoitus oli värjätä lanka ruskeaks, ei tehdä siitä muodotonta möykkyä. Mä ja mun suuret suunnitelmat, just joo... :P

  VastaaPoista
 15. Taas voisin todeta kuten tässä jo kerran tällä viikolla - En aio lähiaikoina opetella huovuttamista...

  VastaaPoista
 16. :DDD

  tähän voi kait ihan luvalla sanoa että onpa RUMA!

  Toisaalta, värjäät vielä vähän läntikkäämmäksi, lisäät helmiä ja muita hörsökkeitä niin kas kummaa: tulee joko vielä kauheampi tai kauhean hauska.

  VastaaPoista
 17. Ihanaa, että muillakin (salomonin solmut huopasesta -> pesukone -> ruskea, tiivis villapallo). nyt vaan vihreää ja punaista villaa, neula ja muutama kukka tuohon luomukseen, myyntiin ja saat katsella linnan juhlista omaa luomusta ;-)

  VastaaPoista
 18. tämä tulee nyt tietenkin hieman näsäviissaana jälkiviisautena, mutta olen ymmärtänyt, että langan koostumusta voi selvitellä (myös)polttamalla - muovi sulaa, villa palaa. En ole tätä itse koskaan kokeillut, kun ei ole ollut tarvetta.

  Mutta tietysti, jos tykkäät jännityksestä ja persoonallisista asusteista/siivousvälineistä, voit jatkaa entiselläkin linjalla... :)

  VastaaPoista
 19. Edelliseen lisäten villa haisee palaessaan palneelle hiukselle ja keinokuidut lähinnä muoville puuvilla taas haisee palavalle paperille. Komia mutaatioväline kuiteskin! Piristi päiväni!

  VastaaPoista
 20. *reps ja kops*

  Tosi hieno syyshattu!

  VastaaPoista
 21. *reps*

  Mä tipun kohta tuolilta, hervoton postaus...

  VastaaPoista
 22. Oho, näytti aivan kuin aivot olisi jostakin ryömineet kallon väärälle puolelle.

  Mullekin tuli tuo polttokoe mieleen. Tekokuitu sulaa ja luonnonkuitu palaa ja muuttuu tuhkaksi tai hiiltyy.

  Suomalainenhan ei usko ennenkuin kokeilee, kaksi tai kolme kertaa. Kokeiltu on.

  VastaaPoista
 23. Kiitos rankan työviikon lopuksi saaduista nauruista.!
  Olipa aika ällöttävän näköinen, eli siis melkein ihana!

  VastaaPoista
 24. *reps*
  Mut voihan tuota käyttää vaikka peruukkina, jos uhkaa hiukset harveta. Tai antaa lahjaks jollekin. Vaikka anopille talvipäähineeksi (pyhimyshymiö)

  VastaaPoista
 25. Heh, mulla on niin kiva anoppi, etten viitti raskauttaa sitä tolla hirvityksellä. :)

  Jos ihan pokkana antaisin ton anopille joululahjaks ja sanoisin suunnitelleeni sitä kauan ja hartaasti, ja että se on tehty lämmöllä nimenomaan häntä ajatellen, niin se ihana ja aina kannustava ihminen varmaan yrittäis hiki ottalla kihoillen (toi päähinehän sillä ois tietty päässä koko ajan) keksiä jotain nättiä ja kehuvaa sanottavaa uudesta design-hatustaan. :D

  Emmä halua laittaa sitä semmosen hermopaineen alle, niin että nyt antamatta. :P

  VastaaPoista
 26. Huhhuh, hetkeen ei ole näin naurattanutkaan, ja vähän väliä purskahdan uudelleen nauruun =)

  Hm, komeahan tuo päähinemutanttimustekkala ;)


  Löysin blogisi eilen, ja tämän päivän aikana on tullut luettua, ihasteltua ja naurettua, kiitos =)

  Minut löytää tuoreesta, toistaiseksi vielä aika tyhjästä blogistani =)

  VastaaPoista