-->

13.4.2009

Toinen kerta toden sanoo

Turning orange

Malli/pattern: Pitsineulemyssy/Beret with lace pattern by Drops.
Lanka/yarn: King Cole Anti-Tickle Merino, 55 g.
Puikot/needles: 2,0 mm.
Ravelry

Kertaus on opintojen äiti, kaikki ansaitsevat toisen mahdollisuuden ja niin edelleen. Joskus nämä sanonnat tosiaan pitävät paikkansa. Vuosi sitten tämä sama myssy sai purkutuomion liian epätasaisen käsialan vuoksi. Silloin neuloin myssyä viikonloppumatkalla mummini luo, ja kun nyt tein saman reissun, oli mukana taas sama ohje ja lanka. Tällä kertaa pakkasin mukaan Addin minipyöröt bambuisten hongkongilaisten sijaan, ja se taisi olla ratkaiseva päätös onnistuneen lopputuloksen kannalta.

Nyt ei käsialassa ole suurempaa moittimista, mutta melko pipomainen tästä myssystä kyllä tuli. Edes raju märkävenytys suuren kulhon päällä ei auttanut asiaa niin paljon, että tästä vois puhua muuna kuin pipona. No, eipä sillä väliä, kun päähine muuten on varsin kiva ja käy yksiin samasta langasta tehdyn Astrid-huivin kanssa. Ulkona kun puhaltelee vielä välillä sen verran hyytävät viimat, että tällaisille reikäisille välikausiasusteille on nyt käyttöä.

Not so pretty decreases...

I knitted this hat to go with the Astrid shawl, and boy am I glad I did! Love the yarn and the colour is so energetic.

I already knitted this beret a year ago from the same yarn, but it turned out so scruffy and messy that I had to ripp the whole thing. Second time proved to be lucky, even though you really can’t call this a beret. It’s more like a hat, but I like it anyway.

15 kommenttia:

 1. Pipo ja huivi sopii erinomaisesti yhteen:-) Toi sinun värien käyttö neuleissa on vertaansa vaille, siis todella upeaa. Moni halakoilla väreillä neulottu malli saa uuden olemuksen tultuaan neulottuaksi kivoilla väreillä:-)

  VastaaPoista
 2. KIvannäköiset ja pirteän väriset neuleet. :)

  VastaaPoista
 3. Väri ja malli toimii.Ihanan pirtsakat oranssit! -Terde

  VastaaPoista
 4. Pipo sopii tosi hyvin yhteen huivin kanssa. Oranssi on kyllä ihanan pirtsakka!

  VastaaPoista
 5. Ihana setti! Välikausihuiveille ja -pipoille tosiaan on käyttöä, sillä täällä tuntuu tuulevan tosi usein ja kylmästi. Onneksi lämmin kevät alkanee pian, toivotaan.

  VastaaPoista
 6. Andra: Kyllähän se piposta käy, eikä ohjeessa ole valittamista. Ja tuota lankaa oli taas kerran mukava neuloa. ;)

  Tytti: Kiitosta vain!

  Villa Lankala: Voi kiitos! Voimakkaat värit on kyllä mahtavia, ne tuo enemmän energiaa ja iloa harmaisiin päiviin. Tykkään kyllä paljon maanläheisistäkin sävyistä, mutta joskus pitää sitten irrotellakin värivalinnoissa. :)

  Tupuna: Näinpä, kiitos!

  Terde: Kiitti! Malli on kyllä hyvä, vaikka ei kaikkein nopeatekoisin kakkosen puikolla, uhhuh...

  Jenny: Ne kyllä käy yksiin, vaikka onkin ihan erilaista pitsiä. Sama lanka kuitenkin, niin että pakkohan niiden on mätsätä, ainakin värin puolesta. :)

  Anna-Kaisa: Tuulee joo, hrrr. Onneks aurinko lupailee jo kevättä, ja ensimmäiset krookuksetkin pilkistää pihanurmesta. Kohta se jo on täällä ihan täysillä, hiiremkorvat ja kaikki! :)

  VastaaPoista
 7. Muut ovat jo kehuneet neuleet, joten minäpä olen anarkisti ja kehun aivan mahtavan punavärin hiuksissasi! Mitä mahtaa olla?

  Nimimerkillä: L'oreal Casting Creme Gloss 565 vaaleanruskea punamahonki.

  VastaaPoista
 8. Minäkin vielä huikkaan, että kiva malli & pirtsakka väri, ja sopivat sinulle tosi hyvin! Minäkin juuri väkersin itselleni keväthattusen kylmyyttä karkoittamaan.

  VastaaPoista
 9. Ihana väri tuo oranssi. Itekin tykkään kovasti vaikka aina enne ajattelin ettei oranssi sovi punatukkasille. Pirtsakat asusteet sopii just tähän väreistä karsittuun vuodenaikaan.

  VastaaPoista
 10. Ihanan pirteitä kuvia :) Sulle sitten sopii tuo oranssi!

  VastaaPoista
 11. Nunt: Täytyy sanoa että mä tykkään kyllä enemmän tästä tukastani ku tuosta myssystä, joten siitäkin sopii puhua. :D Väri on Wella Colour Touch, sävy Red Satin 66/45. Ihan paras väri ja väriaine. En tiiä maltanko ikinä vaihtaa. :)

  Tuija: Kiitos! Tää otsis on ollut mulla nyt tammikuusta asti, ja taas meen maanantaina trimmauttamaan sitä samaan malliin. Pipoa siis kaivataan täälläkin, kun otsalohkoa lämmittävät suortuvat ohenee väliaikaisesti. :)

  Christina: Oranssi ja punainen voi sopia hyvin yhteen, mutta joskus nekin on nou-nou-yhdistelmä. Nää kaks ainakin toimii, niin että käytän näitä asusteita ihan huoletta punaisen pehkoni kanssa.

  Jatta: Jaa pirteitä?! Huomasiko arvon neiti ehkä noi makuupussit mun silmien alla? :D Jaa-a, sitä taitaa aina ite kiinnittää huomiota ekaks huonoihin puoliin. Hyvä jos näyttää pirtsakalta muille! :D

  VastaaPoista
 12. Ihana setti, oikeaa väriterapiaa :)

  VastaaPoista
 13. Ihanan värinen myssy ja huivi.
  Maaria

  VastaaPoista