-->

4.6.2007

Uho käy purkamisen edellä

Edellisen postauksen uho vaihtui nöyrtymiseen ja purkamiseen. Koska ei huvittanu purkaa kaikkea tehtyä työtä, niin purin vain kirjoneuleosuuden joustimeen asti ja vaihdoin 3 millin puikot puolikasta isompiin. Näillä mennään, tuli mikä tuli.

Meidän parveke ei ole ihana ja esittelykelpoinen toisin kuin esimerkiks Jatan paratiisi (oih, voihan kateus ja kuola :P). Toisilla on myös upeampi ja viihtyisämpi huussi kuin tää meidän aaltopeltikarsina, mutta kyllähän neulominen tuossakin sujuu.

Parvekekukat tuntuu järjestään kuolevan mun hoidossani, mutta tästä tietämättöminä sisko ja isä antoi tän raukan mulle nimipäivälahjaksi reilu viikko sitten. Vielä se urheasti sinnittelee parvekepöydällä, ja mä yritän ahkerasti kastella ja hoivata sitä. Mutta jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin ennen juhannusta se pitää kärrätä kompostiin. Katoavaista on maallinen kauneus, sano. :)

5 kommenttia:

 1. Moi, pikavinkkinä gerberan hoidossa: ÄLÄ kastele juurelle vaan aluslautaselle. =)

  VastaaPoista
 2. Mä ehdin tappaa parissa viikossa tuparilahjaksi saadun gerberan :(. Normaalit viherkasvit pysyy sentään hengissä altakasteluruukkujen tai käsittämättömän kidutukset kestävyyden ansiosta. Terassille oon yrittänyt haalia mahdollisimman isoja laatikkoja ja vettä varastoivaa kesäkukkamultaa. Ainakaan kahdessa viikossa mikään ei ole vielä kuollut ;D.

  VastaaPoista
 3. Raisa: Kaunis kiitos vinkistä! Oon onneksi vahingossa toiminut oikein kastelun kanssa, vaikken tuosta altakastelusta ollutkaan tietoinen. :)

  Ujosiili: Mulla ei oo ongelmia muiden kasvien kanssa, mutta parvekkeella en saa mitään pysymään kovin kauan hengissä. Tai sit ne näyttää erityisen kärsiviltä. Suurin syy tähän on jatkuva paahde ja kuumuus parvekkeella, mutta siitä huolimatta edes tällaisiin paikkoihin suositellut kasvit ei viihdy mun hoidossa. Toivottavasti sn hyvä onni terassikukkien kans jatkuu! :)

  VastaaPoista
 4. Onko sun partsi lasitettu?
  Mulla meinaan oli alkuvuosina lasitetun parvekkeen kanssa sama ongelma, kaikki kuoli. Viime kesänä tajusin pitää mahdollisimman paljon laseja auki ja kuinka ollakaan, kukat viihtyi! Viime kesänä istuttamanai villiviini on nyt ihan villiintynyt kasvamaan ja kuukausi sitten hankitut kukatkin voi (vielä ;) ) hyvin.

  VastaaPoista
 5. Ei oo laseja, mutta se on kyllä melkoinen sauna ilmankin. Täytyy tunnustaa, että suurin syy kukkien joukkokuolemiin on minussa; mä en vaan muista kastella/lannoittaa/puhua niille nätisti riittävissä määrin. :)

  VastaaPoista