-->

3.1.2007

Viimeisen kerran

Käsityömessuilta ostettu Berkshire Bulky on kokenut kovia viime viikkojen aikana. Ensin mä yritin sitä palmikkopipaksi, en ollu tyytyväinen joten purin ja tein uudestaan. Vieläkään ei natsannu, joten lanka joutu jälleen sietämään purkamista ja kerimistä. Muutaman viikon se saikin sitten oleskella kaikessa rauhassa korissa muiden ongelmalankojen kanssa ja vaihtaa kokemuksia erilaisista puikoista ja mallineuleista. Uskoakseni Berkshire Bulky, kavereiden kesken BB, antoi melkoiset murska-arvostelut erilaisista palmikoista. :P BB oli jo ehtinyt tottua lokoisaan lekotteluun oman jämälankapossensa keskellä, joten se tais pelästyä aika lailla, kun julma kätönen eilen nosti sen pois tutusta lankaghetosta.

Mä päätin siis tehdä kertakaikkiaan lopun BB:n neulomis-ja purkamiskierteestä ja saattaa langan sellaiseen muotoon, ettei työtä voi enää purkaa. Tuumasta toimeen: löysää virkkausta kasin koukulla niin kauan kuin lankaa riitti, sitten pesukoneeseen pyörimään vailla katumusta ja pelkoa. Tällä kertaa rohkeus (vai välinpitämättömyys?) palkitsi: pipo on loistavan kokoinen eikä huovutettu virkkauskaan näytä ihan mahdottomalta.


Malli: peruspipo ympyrävirkkauksena, koossa reilusti huovutusvaraa.
Lanka: Berkshire Bulky, 100 g.
Virkkuukoukku: 8 mm.
Huovutus: 60 asteen konepesua 1000 rpm linkouksella epämääräisen ajan. Pintaan merinovillaa ja silkkiä neula- ja märkähuovuttamalla.

Pistelin huovutusneulalla pipon pintaan vielä liljan tai jonkinmoisen meritähden muotoisesti merinovillaa ja silkkiä, ja märkähuovutin kuviota vielä vähän, tosin laiskanlaisesti. Päälle vielä aiemmin huovutettu kukka ja valmista on. Tulihan siitä langasta lopulta jotain valmistakin! :P


Hmm, ei se pipon kukka kyllä hirveesti ainakaan valokuvassa näy. Liian samanväristä villaa pipon kanssa varmaan. Ehkä se kaipaa ihan pikkiriikkisen helmiä tai lisää silkkiä erottuakseen pipon pinnasta. Nääh, emmä jaksa ny sitä alkaa säätään, kattoo sit joskus myöhemmin. (just joo, siis ensi talvena, ehkä... :D)

(Älkää ihmetelkö postauksen kellonaikaa; mä siirsin kuvat ja talletin ne luonnoksena Bloggeriin tuossa ysin aikaan, mutta pääsin kirjoitteleen tekstiä vasta nyt yhdentoista jälkeen. Hölmöä, ettei Blogger osaa rukata postauksen aikaa siten, että se näyttäisi sen ajankohdan, kun sitä on viimeksi muokattu luomisajan sijaan.)

Posted by Picasa

14 kommenttia:

 1. Kiva pipo! Ja kyllä se kukkakin siitä nätisti mun mielestä erottuu. Kun vaan tulis pakkasta, et olis pipollesi käyttöä..

  VastaaPoista
 2. Vaikeuksien kautta voittoon.

  Bloggerissa on siinä editorikentän alapuolella Post Options -linkki, jolla voi määritellä julkaisuajan. Ajastettua julkaisutoimintoa ei liene? Se olisi ihan kätsä.

  VastaaPoista
 3. Kiitosta vaan, pipo on kyllä varsin lämmin. Lunta näyttäis tulleen tännekin yön aikana, mut kaipa sekin tuttuun tapaan sulaa pois ennen iltaa. Ja pakkasesta ei taida hetkeen olla toivoa.

  KirsiÄr: Jaa siellon semmonen?! Kiitos tiedosta, mä oon nähtävästi taas ollu ihan sokee Bloggeria käyttäessäni. :)

  VastaaPoista
 4. Kukat on aivan ihania ja minusta pipokin on kiva ja kukka sopii siihen just hyvin. Jos olisi kovin erivärinen.
  Voisitkohan kertoa, miten olet tehnyt nuoa aivan ihanat kukat?

  VastaaPoista
 5. Lohduttavaa kuulla, että muutkin harrastavat tee-pura-tee-pura-menetelmää :)

  Nätti pipo tuosta tuli!

  VastaaPoista
 6. Lura: Kukat on tehty ensin märkähuovuttamalla tasona, sitten annoin niille kolmiulotteista muotoa neulahuovuttamalla. Ei mulla mitään sen tarkempia ohjeita oo, vaan kukat on tehty ihan näppituntumalta fiiliksen mukaan. Rohkeasti kokeilemaan vain! :)

  Tuija: Vertaistuki on arvokasta, hih! :D

  VastaaPoista
 7. Mulla on aika samanlaiset kokomukset BB:stä ja palmikkopipasta yhdessä. Neuloin, purin, neuloin,purin... mutta nyt on valmiina samaisesta sinisestä tehty palmikkopipa. Palmikoita sain mahtuun 4 ja kavennukset tein joka kierroksella, mutta söötti se on kuin mikä. Eli vaiva kannatti :)

  VastaaPoista
 8. Loistavaa, Perhoneito! Kyllä se palmikkopipa on nätti ja ohje hyvä, mut mä sössin hommat niin moneen kertaan että päädyin sit BB:n kans tämmöiseen ratkaisuun. :)

  VastaaPoista
 9. Kiva pipo ja minusta kukka istuu siihen kuin nenä päähän.
  Haa purkajanainen muuallakin! Suku oli sitä mieltä että jos en purkaisi niin paljon lahjat olisi ollut ajoissa valmiit.
  Mäkin opein missä niitä aikoja voi muuttaa postauksissa, Kiitos!

  VastaaPoista
 10. Kolmas kerta toden sanoo, oikein kiva tuli! Itellä on yksi merino-Woolista virkattu pipo, se on jotenkin hyvä: ehkä se että on jämäkämpi kuin kudottu.

  Aionkin suoraan huovuttaa omat BB:t ja jättää purkamisen väliin. Ei tuu paitaa, kassia ja tossua kait.

  VastaaPoista
 11. Onpas ihana pipo! Kiva kukka js kaunis sininen lanka.

  VastaaPoista