-->

27.11.2010

Hedda x 3

Hei hei Heddan ohjetta odottavat, nyt se on täällä! Ohje sisältää kolme, tai oikeastaan neljä, erilaista toteutusvaihtoehtoa:

Fitted Hedda - Päänmyötäinen pipo korkealla resorilla.

Fitted Hedda
Lanka: BBB Filati Alpaca, 75 g.
Ravelry-sivu

Tupsun voi lisätä jos siltä tuntuu ja lankaa riittää. :)

Fitted Hedda
Lanka: Abuelita Yarns Merino Worsted,
ilman tupsua 55 g.
Ravelry-sivu

Slouchy Hedda - Rento ja tilava myssy.

Slouchy Hedda

Slouchy hedda laskeutuu baskerimaisesti niskaan tai pään sivuun. Mitä pehmeämpi lanka ja löyhempi neulepinta, sitä sulavammin myssy laskeutuu.

Green Slouchy Hedda
Lanka: Katia Peru, 150 g.
Ravelry-sivu

Beaded Hedda - Pampulat on korvattu helmillä ja resoriin on neulottu kuja satiininauhalle.

Beads and bows = LOVE

Sekä Fitted Heddan että Slouchy Heddan voi toteuttaa helmellisenä ja nauhakujallisena versiona: Heddan neuleohje antaa molempiin tapauksiin pätevän muutosreseptin.

Beaded Hedda, slouchy version
Lanka: BBB Filati Alpaca Reale 70 g & ONlinie
Supersock Silke 40 g (neulottu tuplalangalla).
Ravelry-sivu

Heddan neuleohje sisältää kuvalliset kaaviot sekä kirjallisen selostuksen rivi riviltä. Ohje on englanninkielinen, mutta kaavioiden tulkintaan ei juurikaan kielitaitoa tarvita. Jos et siis ole koskaan kokeillut neuloa englanninkielisen ohjeen mukaan niin pelko pois: tästä on hyvä aloittaa, ja mä neuvon ilman muuta, jos jokin kohta jää epäselväksi. :)

Ohjeen voi siis ostaa Ravelrystä tai yläpalkin Ohjeet-välilehteä, ja tarpeen tullen homma hoituu tietty sähköpostitsekin (sisainen.villapaita (a) gmail.com).

Ei siis muuta kuin pipoa puikoille ja talvesta nauttimaan! :)

Hedda pattern is now available! You can purchase it in Ravelry or clicking the Patterns link under the header.

40 kommenttia:

 1. Voi tuo tupsullinen -ihana! Tykkään mä kyllä noista kaikista. :)

  VastaaPoista
 2. Tupsullisessa on ihanin lankakin. <3 Eikä jäänyt turhia jämäkeriä nurkkiin kun pyörittelin piposta ylijääneet tupsuksi. :)

  VastaaPoista
 3. Slouchy Hedda tuli kuin tilauksesta, kiitos! Paitsi, että onnistunko pääsemään tuonne ravelryyn ja onnistuukohan palmikotkaan ensinkään multa. Yritän kuitenkin.

  VastaaPoista
 4. Voi ihana! näistä on NIIIIN vaikea valita suosikkiaan... kiitos!

  VastaaPoista
 5. satu, tuota sivupalkin linkkiä klikkaamalla ostoksen pitäisi pystyä hoitamaan ilman Ravelry-tunnuksiakin. Jos on ongelmia niin laita mulle meiliä. Palmikot on loppujen lopuks varsin helppo homma; takaan, että niiden suhteen yrittäminen kannattaa aina! :)

  iisa, kiitos itsellesi! Eikä ole pakko valita; mä ainakin tykkään kaikista tasapuolisesti. Tai ainakin melkein. :) Harmaa on paras päässä, tupsullisessa on paras lanka, mutta vihreä on toisaalta superlämmin ja tilava. Ja sitten tuo valkoinen nyt vain on jotenkin niin romantillisen höpsö. Ääh, en mäkään osaa valita! :P

  VastaaPoista
 6. Ihania Heddoja kaikki! Harmaa on malliltaan minun suosikkini (eniten peruspipo) ja vihreä hyvä kakkonen :)

  VastaaPoista
 7. Ihania! Tupsullista mä en halua itselleni, mulle on jäänyt traumoja ala-asteelta :D
  Ohje näyttää tosi selkeältä!

  VastaaPoista
 8. Hedda on kyllä tosi hyvännäköinen eri versioina. Ja mä niin tykkään noista sun kuvista, värit ja kaikki kohdallaan just eikä melkein.

  VastaaPoista
 9. Paikoillanne, valmiit, hep! Fitted on jo puikoilla, kiits ohjeesta :)

  VastaaPoista
 10. helena, harmaa on kyllä hyvä. ehkä se onkin kaikkein paras. :)

  Andra, mua ei tommoiset tupsut haittaa, mutta en ikuna enää halua semmoista pipoa, jossa on sellainen verhotupsu narun päässä! Yyh. Meidän ala-asteella oli sen omalla kissalogolla varustettuja pipoja ja collegepukuja myynnissä, ja niitähän oli tietty melki jokaisella oppilaalla. Niiden pipojen värivalikoima oli neonpinkki ja neonkeltainen. Taitettavalla reunalla ja tietysti tuolla heiluvalla tupsulla. Vähänkö ne oli makeet silloin, mutta emmä enää semmosta pitäis. Polttareissani tosin jouduin sitä neonpunaista pitämään, mutta ehkä enää ei tarvitse. :)

  Kiitos myös ohjepalautteesta. Kerrohan, jos on jotain korjattavaa tai parannettavaa. Aina jotain jää omilta silmiltä huomaamatta kumminkin...

  tikru, kiitti! Hyvä kamera ja hyvä kuvaaja auttavat pitkälle, mutta kyllä mä näitä joka kerta silti säädän kuvankäsittelyohjelmalla. Kiva, että arvostat!

  laurar, ihanaa että sä otit sen heti työn alle!!! :) Onpa kiva sitten nähdä ja kuulla, miten ohje taipuu muiden käsissä. Hiisa oli kiltti ja toimi koeneulojana, mutta tätä viimeisintä versiota ei ole muut kuin minä neulonut. Kaiken pitäis olla kunnossa, mutta huikkaa jos on onkkelmia!

  VastaaPoista
 11. Kiitos tästä! Kohta pian pääsee puikoille kun vaan keksin ensin sopivan langan. Tää on parhautta.

  VastaaPoista
 12. Wau, onpas monimuotoinen Hedda :) Kaunis malli ja näyttää tosi hyvältä kaikissa eri versioissa.

  VastaaPoista
 13. Jee, nyppyjä! Kiitos kivasta ohjeesta:) Tavallinen pipo ei sovi mun päähäni mitenkään, mutta tuo Slouchy Hedda pääsee varmasti puikoille.

  VastaaPoista
 14. Hei! Ihana on pipo sekä variaatiot, ja ohje ostettu myös täällä! Yhtä asiaa jäin kaipaamaan vielä kuitenkin kun yritän epätoivoisesti tuhota lankavarastoani ja jämälankojani, eli voisitko kertoa kuinka monta grammaa mikäkin malli on syönyt lankaa niin voisi suorittaa tutkivaa vertailua että riittääkö joku jo ostettu ja olemassaoleva lanka pipoon? Kiitos paljon!

  VastaaPoista
 15. Vilijaana, langanmenekit löytyvät tästä postauksesta kuvien alta. en kirjannut niitä ohjeeseen, koska eri langoilla ja versioilla menekki vaihtelee hyvinkin paljon (55-150 g).

  VastaaPoista
 16. Hieno hattu, ohje ostettu. Mutta miten tehdään tuo kaunis silmämeikki? Itselläni on tapana rajata silmät mustalla pehmeällä ancomen kajal-kynällä ja pehmentää rajausta siveltimellä utuiseksi. Teetkö mahdolisesti samalla tavalla ja levität vielä kulmissa laajemmalti?

  VastaaPoista
 17. Anonyymi, aika lailla samalla menetelmällä mä tän arkimeikkini teen:

  1. Koko luomelle neutraalia vaaleaa mattaluomiväriä, ruskealla mattaluomivärillä vähän varjostusta luomivakoon ja kulmaluuta kohti.
  2. Aivan yläripsien tyveen kapea rajaus mustalla Joe Blascon Ultamatte-rajausvahalla, ja sitä sitten häivytän/pehmennän utuiseksi ruskealla luomivärillä silmien ulkonurkissa.
  3. Ruskealla luomivärillä vielä vähän pehmeää rajausta alaripsien tyveen.
  4. Lopuksi ripsiväriä ylä- ja alaripsiin.

  Siinäpä se kaikessa yksinkertaisuudessaan, toivottavasti nämä tiedot vastasivat kysymykseesi! :)

  VastaaPoista
 18. Hei!
  Heddat oli niin ihania, että oli pakko hankkia ohje ja alkaa neulomaan. Kiitos! Huolimatta siitä, että ohje oli englanniksi... Ongelmaksi muodostui tuo pampulan tekeminen. Pampuloita kun ei ole koskaan tullut tehtyä edes suomeksi... Voisiko siihen saada vähän selvennystä? ja mitäs tuo "yo" tarkoittaa nauhakujan neulomisohjeessa? jos vaikka seuraavaksi aloittaisin sitten tuon nauhakujallisen mallin? Kiitti! terv. käsityöblogeihin hurahtanut.

  VastaaPoista
 19. Yksinkertaisesti ihana! varsinkin tuo tupsullinen. pitää vaan neuloa ensin lohikäärmehuivi ja pari muuta "tilaustyötä" pois jaloista ni sit varmasti pääsee puikoille yks ellei toinenkin hedda. :)

  VastaaPoista
 20. Anonyymi, tosi kiva kuulla, että Heddoista tykätään! :)

  Tässä hieman selvennyksiä ohjetekstiin:

  yo = lk, eli langankierto. Langankierron tarkoituksena on muodostaa neulokseen reikä tai aukko, jonka läpi satiininauhan voi pujottaa.

  Pampulan neulominen: neulo sama silmukka neljään kertaan, eli 1 o, 1 n, 1o, 1 n kaikki samaan silmukkaan (päästä silmukka puikoilta vasta viimeisen nurjan neulomisen jälkeen). Siirrä kaikki neljä uutta silmukkaa takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne oikein. Siirrä näistä kaksi viimeistä takaisin vasemmalle puikolle, neulo ne oikein yhteen ja vedä kaksi silmukkaa neulomatta niiden yli.

  Huh, olipas se hankalaa selittää sanallisesti ja suomeksi. Toivottavasti selvensi asiaa edes hieman?

  Voit toki neuloa pampulan toisinkin, esimerkiksi tämän video-ohjeen avulla. Tosin tuossa tehdään isompi viiden silmukan pampula, mutta tekniikkahan on sama neljän silmukan pampulassakin. Tässä tekniikassa kuitenkin tarvitsee käännellä työtä, joten itse tykkään enemmän Heddan ohjeessa käytetystä nopeammasta tavasta.

  Knitsu, kiitos kiitos! Onneksi Lohikäärmehuivi ja Heddat tehdään suhteellisen paksuista langoista, niin että niiden tekemisessä ei kauan puikot heilu. :)

  VastaaPoista
 21. Sinä se olet aina niin kaunis ja "hyvänvärinen", että melkein jää nuo sinänsä hienot pipat sivuosaan. =o)

  VastaaPoista
 22. Kiitos ihanasta ohjeesta!

  Kaksi olen jo neulonut ;)

  VastaaPoista
 23. Jeps, nyt pampulat onnistuu. Tuon englannin kielisen ohjeen työn kääntäminen oli vain paljon vaikeampi ymmärtää. Nyt onnistui ihan ekalla lukemalla ja kokeilulla... Kiitos avusta!

  VastaaPoista
 24. Kiitos meikki-ohjeista, silmämeikki tehty onnistuneesti. Minulla on Cliniquen teddy bear-luomiväripaletti, jossa kolme ruskeaa ja yksi hyvä luonnon valkoinen. Mitä mattaa ruskeaa itse käytät? Hyvää ruskeaa on tosi vaikea löytää, koska pienikään määrä helmiäistä ei käy =)

  -Ulla-

  VastaaPoista
 25. Kiitos ohjeesta, pipo puikoilla! Bongasin virheen Fitted-mallin kirjoitetusta ohjeesta, rivin 15 lopusta. Siis kahdesti kerrattavan, suluissa olevan osion jälkeen tuleva teksti ei täsmää kaavion kanssa... Muilta osin tähän saakka kaikki hyvin :)

  VastaaPoista
 26. Anonyymi, olepa hyvä vain! :) Hienoa, että mun selityksestäni oli apua pampuloiden suhteen. :)

  Ulla, mulla on ihan sama juttu helmiäisen kanssa; ruskean pitää olla täysmatta. Mutta kuten sanoit, hyvää sellaista on vaikeaa löytää ainakaan oikeassa sävyssä. Aiemmin Body Shopilla oli sopiva ruskea, mutta se väri on tietysti poistunut valikoimista. Hätävarana käytän nyt Sokoksen Icon-luomiväriä, vaikka siinä onkin ihan vähän kimmellystä. Isadoralla on aika hyvä viiden ruskea Chocolate Matte -paletti, mutta ne taas ovat väreiltään liian punertavia omaan makuuni. Pitääkin tsekta tuo Cliniquen teddy bear, jos se vaikka sopis mullekin... :)

  Nti Herriot, hui, kiitos tiedosta! Vaikka kuinka yrittää oikolukea, niin aina sitä vain jää joitain virheitä. Käyn ohjeen läpi vielä kertaalleen niin pian kuin vain ehdin ja teen sitten kaikki korjaukset mitä tarvitaan. Sitten laitan uuden version tulemaan. Onneksi ravelry mahdollistaa sen lähettämisen ohjeen jo ostaneillekin.

  VastaaPoista
 27. Hei taas, myssy valmistui ja on aivan ihana! Vielä muutama kauneuspilkku sattui silmään ohjeesta. Eli fitted-version rivi 33, lopussa lukee c6f, pitäisi olla c6b. Rivillä 36 lukee c2f, pitäisi olla c2b. Riviltä 39 puuttuu c6f:n jälkeen k3. Ajattelin kommentoida suoraan tänne, jos joku pähkäilee ohjeen parissa. Kiitos vielä kerran ohjeesta!

  VastaaPoista
 28. N, KIITOS, olet ihana! <3 Pitää tehdä nuokin korjaukset ohjeeseen ja pistää korjattu versio jakoon. Pus!

  VastaaPoista
 29. Oho, nimi typistyi äsken pelkkään äNnään! Mutta piti vain sanomani, että ilo oli minun puolellani :)

  VastaaPoista
 30. Ihania hattuja. Tykkään!

  VastaaPoista
 31. Malli on tulostusta vaille hyppysissä, joten jospa mulla ois viikonlopun jälkeen uus hieno pipo päässä. :) Kiitos mahtavasta mallista!

  VastaaPoista
 32. Kiva pipo ja ohje hankittu. Erratasta tuli viestiäkin. Tuli mieleen, että olisiko ideaa lisätä itse ohjeeseen myös, että on vol2, johonkin alaviitteeseen tms.

  heidiS

  VastaaPoista
 33. Nti Herriot, iso kiitos silti, olit tosi iso apu! :)

  Nna, kiitti!

  Srinity, ei sitten muuta kuin silmukat puikoille ja anna palaa! ;)

  HeidiS, kiitos ehdotuksesta, mutta luulisin, että se ei liene tarpeen. Sitä ekaa versiotahan ei ole kellään muulla kuin teillä, jotka ehtivät ohjeen ostaa ennen tuota päivitystä tänään. Joten sinänsä ei liene tarpeellista merkkailla versiohistoriaa ohjeeseen, kun se jo tiedoston nimessä näkyy; 2.0 kun yleisesti merkkaa kakkosversiota. :)

  VastaaPoista
 34. Kiitos Vilma näistä ohjeista! Etsiskelin jotain simppeliä pipomallia ja kun näihin törmäsin, piti palmikkoneitsyyskin sitten korkata. Ihan helppoa, mutta senhän te muut jo tiesittekin! :) Fitted mallin tein säntillisesti ohjeen mukaan Novitan Temposta (kun ei postipate ollut tarpeeksi nopea sopivamman langan kanssa) vähän ohjetta suuremmilla puikoilla kun suuripäisiä täällä ollaan. No, piposta tuli mallia korkea ja hassu. Ens kerralla luen ne koonmuuttamisohjeet paremmin. :o)

  Toinen kiitos siitä, että kannustit enkunkielisen ohjeen kokeilemiseen. Kaavio oli jees, mutta äkkiäkös noi superloogiset lyhenteetkin jää mieleen!

  Ja nopea tämä tosiaan oli, pukinkonttiin näitä saa vaikka kuinka monta vielä.

  Jos voisin, lähettäisin sulle täältä nyt tätä siirapintuoksua - kiitos ja mukavaa joulunalusaikaa.

  Annamari

  VastaaPoista
 35. ..jatkan vielä, että Slouchy Heddan kirjoitetussa ohjeessa puuttuu riviltä 37 viimeinen p4 siitä osion loppupuolelta. Kaavio kertoo oikean laidan, mutta tekstistä näytti siis tämä uupuvan. :)


  /Annamari

  VastaaPoista
 36. Ihana pipo! Miten ohjeen saa ostettua kun ei ole luottokorttia? Ravelyn kautta ostettaessa se ilmeisesti tarvitaan.

  VastaaPoista
 37. Annamari, kiitos tästäkin! :)

  Anonyymi, ohjeen voi toki ostaa ilman luottokorttiakin. Laitapa minulle sähköpostia osoitteeseen sisainen.villapaita(a)gmail.com, niin annan tarkempia ohjeita. :)

  VastaaPoista
 38. Kiitos Vilma ihanasta ohjeesta!
  Eka Heddani on valmis ja se löytyy täältä: http://hepsi.vuodatus.net/blog/2825469/hedda-nro-1-hedda-1/

  VastaaPoista
 39. Kiitos ohjeesta!! Se on ihana!!
  Minun Hedda löytyy täältä: http://roinala.blogspot.com/2011/03/kukkaniitylla-heddan-kanssa.html

  VastaaPoista