-->

4.12.2010

Weeruska

Kolme päivää vapaata, ulkona upea talvi, sisällä kynttilät ja kauan odotetut viikonloppuvieraat. Ja kohta pääsee 1,5 kuukauden tauon jälkeen saunaankin, kun ongelmallinen kiuasremontti on vihdoin saatu valmiiksi. Tässä alkaa täydellinen viikonloppu olla hyvin lähellä. :)


Weeruska

Malli: Weeruska by Jatta Saukko (ravlink)
Koko: XL, huovutuksen jälkeen L
Muokkaukset: Kuvioneule aloitettu puoli kukkaa aiemmin kuin alkuperäisessä ohjeessa, ja pääntietä madallettu saman verran. Valmis mekko on huovutettu pesukoneessa.
Lanka: Jämsän Huopatehtaan Retu, 620 g.
Puikot: 3,5 mm & 4,0 mm
Ravelryssä

Jatta tuli kylään sopivasti tarkistamaan, miltä mun sovellukseni Weeruskasta näyttää. :) Ei meinaan mennyt ihan suoraviivaisesti tämän mekkosen tekeminen, kiitos mun typerien valintojeni. Vastoin parempaa tietoani päätin tehdä Weeruskan XL-kokoisena, vaikka ohjeessa korostettiin, että mitoitus on reilu ja helma hyvin pallomainen. Sen kerran kun mä olen realistinen oman kokoni suhteen ja aloitan tekemään riittävän isoa kokoa, niin tietenkin se just sillä kertaa on virhe: helman neulottuani totesin, että mekkoon mahtuis puolisentoista Vilmaa. Tai että jos pukeudun tähän jouluna, niin voin huoletta vetää napaan puolet pöydän antimista eikä sittenkään kiristä mistään. Aasi.

Weeruska (with rubber band mods)

Jatkoin kuitenkin valitsemallani tiellä ja päätin yrittää ratkaista ongelman vasta kokeiltuani valmista mekkoa. No, olihan se tietenkin edelleen iso, joten ei muuta kuin mekko pesukoneeseen ja jännittämään. Iik. Eka rundi ei vielä pienentänyt mekkoa tarpeeksi, joten myllytin mekon vielä toiseen kertaa 40 asteen täyspitkällä pesuohjelmalla ja maksimilinkouksella. Helpotus oli suuri, kun ongin rummusta pehmoisen napakan neuleen enkä epämääräistä kasaa pannulappumateriaalia. Tulihan siitä sittenkin pitovaate!

Weeruska and gathered bust line

Huovutuksessa mekko lyheni tunikaksi, ja onhan se vielä aika väljä vyötäröltä, eikä rintamuksen kohdalta istuvuus ole ihan paras. Korjasin tilannetta hieman ompelemalla kaksi riviä ohutta kuminauhalankaa kirjoneuleosuuden alareunaan nurjalle. Eiköhän tuo rypytyskin tuosta asetu käytön myötä vähän sileämmäksi, ja muutenkin tuo huovutettu neulepinta varmaan tekeytyy lopulliseen kuosiinsa ajan kanssa. Ainakaan tänä talvena ei tarvitse palella, kun voi pukeutua villahuopaan! :P

Felted Weeruska

Jatalle kiitos todella hyvästä ohjeesta ja kuvaajana toimimisesta! <3>

26 kommenttia:

 1. Tosi nätti! Toi rypytys rinnan alla sopii mun mielestä malliin tosi hyvin. :)

  VastaaPoista
 2. VOOOI kun kaunis! Pidä ja ole ylpeä!

  VastaaPoista
 3. Lopputulos kyllä näyttää tänne tosi hyvältä! :)

  VastaaPoista
 4. Voitte siis huoletta laskea sisälämpötilaa pari astetta ;) Kaunis neule, pinta on varmaan ihanan pehmoinen!

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä tuo on tosi hyvä noin! Vaikka varmana tuli pari kertaa (tuskan?)hiki:). Samaa mieltä ekan kommentoijan kanssa; rypytys sopii neuleeseen tosi upeasti!

  VastaaPoista
 6. No sehän on täydellinen! Ihan turhaan eilen panikoit! Onneksi hermot pitivät, etkä alkanut purkuhommiin...
  Onpas hyvä idea tuo kumilanka boobandeeroksien alle!

  VastaaPoista
 7. Kaunis lopputulos ja ihana väriyhdistelmä! Tykkään kovasti tuosta huopuneesta pinnasta.

  VastaaPoista
 8. Oi sua <3 Hieno se on ja ihan paras malli oli kuvata :) Ihan paras viikonloppu!

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis lopputulos! :)

  VastaaPoista
 10. Vaikka neuloessa olikin mutkia matkassa, niin lopputulos on kaunis!

  VastaaPoista
 11. Nina, kiitos! Näitä kuvia katsellessa kävi kyllä mielessä, että oliko toi rypytys sittenkin virhe. Ekassa kuvassa siis ei vielä ole kuminauhaa rinnan alla, ja sekin näyttäis nyt aika hyvältä... Siispä hyvä saada kuidenkin mielipiteitä! :)

  Kytsätär, jee, kiitos palautteesta! Olen ylpeä kyllä, koska vaikeuksien kautta voittoon tässä projektissa mentiin. :)

  Meflen, hei kiitos! <3

  liinu, meillä on talvella aina alle 20 astetta kämpässä; työhuoneessa 17 astetta ja keittiökin pyörii 18 asteen liepeillä. :) Onneksi ollaan kylmäverisiä ja meillä on paljon kynttilöitä ja neulevaatteita. Yritetään siirtyä öljylämmityksestä pois ensi vuoden aikana, ja ehkäpä sitten voidaan nostaa lämpötiloja sille tasolle, että tämmöisiä lämmikkeitä ei ole aivan pakko pitää sisällä. :) PInta on kyllä pehmeä ja untuvainen. En olisi Retusta uskonut.

  Kaisu, aijjaa pari kertaa vai?! :D No todellakin. Toisaalta langan kilohinta oli 10 euroa, niin että jo tehdessä oli sellainen fiilis, että jos paskaks menee niin ei ainakaan rahallisesti ole suuri menetys. Onneks silti meni putkeen lopulta!

  Marsvin, sanos muuta: ihan aina perjantai-iltana puolyön aikaan tehdyt päätökset ei realisoidu näin hyvin, hehe... :D Lopputulos hyvä ja suunnittelijan hyväksymä. Ja nyt on buubsitkin paikoillaa, kiitos elastibandin. :)

  villapeikko, KIITOS! <3

  Tess, mä olin tosin yllättynyt, kuinka kauniisti Retu huopuu ja pehmenee. Mä en erityisemmin ole kirjoneuleihmisiä, joten klassinen harmaa ja valkoinen tuntui riittävän neutraalilta yhdistelmältä. Toimii! :)

  Jatta, pus! <3 Kiitos vielä! Sun kuvattavana oli kyllä helppo olla. Kukaan ei natkuttanut että "joko nää riittää?", "onpa ruma ilme" tai että "emmää tiedä onks tää nyt hyvä". :D Ja huomenna sitten uunijäätelöä, nam!

  MariJ: kiitti, kehut lämmittää vähintään yhtä paljon kuin Weeruska. :)

  Tiina, lopussa seisoi kiitos, onneksi! En ehkä iloissani olis tästä alkanut pannulappuja leikkelemään, jos huovutus olis mennyt pilalle... :)

  VastaaPoista
 12. Ihana! Kannatti jännittää pesuohjelmien ajan :)

  VastaaPoista
 13. Kaunis! Tää kyllä pitää mun pitää mielessä kun itselle tulee taas tuskaisia hetkiä neuleiden kanssa. Ettei se heti ole tuomittu vaan voi pienellä lisätyöllä tulla erittäin toimivaksi ja ihanaksi. Rypytys toimii!

  VastaaPoista
 14. On kyllä mahdottoman nätti! Kiva että pesukonehuovutus onnistui.

  VastaaPoista
 15. Kaunis! Huopa ja ylipäänsä villa on tällä hetkellä minulla kovasti suosiossa... Niin äärettömän lämmintä. =)

  VastaaPoista
 16. Kaunis! Ai kun uskaltaisi lähteä itse yrittämään vastaavaa...

  VastaaPoista
 17. Voi että, voi vain kuvitella miten ihanaiselta neule tuntuu! Kaunis on kuin mikä :)

  VastaaPoista
 18. Hienosti olet kyllä kääntänyt vaikeudet voitoksi. Kaunis neule ja varmasti ihanan lämmin

  VastaaPoista
 19. Kaikesta huolimatta lopputulos näyttää todella hyvältä.

  VastaaPoista
 20. Onpa kaunis :) ihanan lämpöisen näköinen <3

  VastaaPoista
 21. Anna-Kaisa, niin kannatti! Nyt ei palele, kun on kotiasuna mekon muotoinen huopa. :)

  Punanen, mä en mielelläni ala purkamaan valmista työtä. En ainakaan tällaista, jota ei ainakaan rahan takia kannata surra. Siispä mieluummin kokeilen aina jotain kikkaa, jolla voi ehkä saada neuleelle oikean elämän. Tällä kertaa kannatti, joten JEE! :P

  Srinity, kiitos! Vähän kyllä epäilytti heittää mekko koneeseen, mutta yrittänyttä ei laitettu tälläkään kertaa.

  Heidi, kiitti vain! Pehmytpintainen huopa on kyllä ihanan lämmin. Muksunakin huopatossut oli ne kaikken parhaat jalkineet pakkasella, eikä kyllä ikinä olleet jalat märät vaikk olis koko päivän peuhannut suojalumessakin. Villa <3

  Tahruska, no mä melkein toivoisin sun puolesta, että ei tarvitsisi yrittää vastaavaa: kyl mä olisin mieluummin ottanut heti istuvan ja puikoilta suoraan pitoon menevän mekon kuin joutunut jännittämään pesuohjelmien ajan, että tuleeko siitä kalua. :) Stressi ei oo hyväks hermoille nääs. :D

  AnniKainen, pehmeältä, siltä se tuntuu. :) Ja lämpimältä. Talvivaate parhaasta päästä siis.

  Amalia, eespäin sano mummo ja muut lumessa tarpovat. Ei auta jäädä poraamaan huonoja ratkaisujaan, vaan pitää yrittää tehdä jotain hyvää käsissä olevasta materiaalista. Ja oishan tuosta lopulta saanut aika paljon pannulappuja tai pannuhattuja, jos ois oikein huonosti käynyt... ;)

  Marika V: näin on, kiitos vahvistuksesta! :)

  Tuija, kiitos! <3

  Muriska, on lämmin on. Ja mieltä lämmittää, että tästä sittenkin tuli näin hyvä. :)

  VastaaPoista
 22. Tosi kaunis siitä tuli ja ainakin kuvissa istuvuuskin on todella hyvä:)

  VastaaPoista
 23. Todella kaunis tunika !
  Ja kun selailin, niin täältähän löytyy paljon kaunista :)

  VastaaPoista
 24. todella kaunis, upea... :D terkuin tallu

  VastaaPoista