-->

1.9.2010

Elsa, Lilja ja Vilma

Koeneuloin viime kesänä Elsa B. -huivin ohjeen Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin Neulekirjaa varten. Eteneminen ei sujunut täysin ongelmitta, mistä tuli tuolloin jo vähän vuodatettuakin. Ihan vain pikaisesti tiivistettynä; pari virhettä kaaviossa, niitä sitkeästi uudelleen ja uudelleen toistava (ja näin ollen myös purkava) neuloja, langanhimoinen koira ja hentoinen kashmirlanka = ei kovin joutuisaa neulomista. :D Kovin paljon ei tietenkään saanut projektista paljastaa, ennen kuin kirja ohjeineen ja kuvineen oli julkaistu. Nyt kun kirja on jo hetken aikaa ollut jokaisen saatavilla sain itsekin aikaiseksi kuvata yli vuosi sitten valmistuneen huivini. Kerrankin on hyvä syy myöhäiselle esittelylle!

Ray of light

malli: Elsa B. by Jenni Österman
lanka: Handu Kashmirhuivilanka, 100 g.
puikot: 4,0 mm.
koko: 55 cm x 160 cm eli yksi kokonainen mallikerta, koska enempään ei lanka riittänyt.
Ravelryssä

Elsa B. Shawl

Näistä kuvista ei juurikaan saa tolkkua huivin kauniista pitsikuviosta, valitan. En vain millään jaksanut alkaa pingottaa huivia uudelleen kuvaamista varten, ja vuoden käytön jälkeen pitsi on jonkin verran vetäytynyt kasaan. Tarjolla olevat kuvat siis esittelevät huivin sellaisena, kuin sitä oikeasti käytän: kaulan ympärille löysästi heitettynä ja rintakorulla kiinnitettynä. Mieli tekisi neuloa toinenkin tällainen, ja nyt 1,5 mallikerran toistolla, että huivista tulisi riittävän iso harteille heitettäväksi. Ja siitä voin sitten luvata ottaa niitä huivia paremmin esitteleviä kuvia. Sitten joskus, ihan viimeistään vuosi sen valmistumisen jälkeen. :P

Yellow Lily of , ehh, Tampere? :D

Jotain uuttakin näytettävää tämän ylivuotisen huivin lisäksi sentään on. Tein huivin kiinnittämiseksi Lilja-rintakorun Jatan ohjeella. Huivista jäi pieni keränen lankaa, ja se riitti mainiosti pienenpienillä puikoilla neulottuun kukkaseen. Lilja on nopea ja hauska jämälankaprojekti, ja melkoisen koukuttava. No mä nyt koukutun melkein mihin tahansa nopeaan ja helppoon ohjeeseen... :) Joka tapauksessa nyt mulla on aivan varmasti huiviin täydellisesti sopiva kiinnityssysteemi.

Softness

malli: Lilja By Jatta Saukko
lanka: Handu Kashmirhuivilanka (keltainen), Ohut Pirkkalanka (sininen)
muut materiaalit: helmiä, rautalankaa, ompelulankaa, kiinniommeltava rintaneulamekanismi
puikot: 1,5 mm
virkkuukoukku: 1,75 mm
koko: halkaisija noin 10 cm
Ravelryssä keltainen ja sininen versio

Knittied Lily brooches

Testasin ensin prototyypin ohuesta Pirkkalangasta, ettei vähää huivilankaa tuhlautuisi ekan version räpellykseen. Siitäkin tuli ihan ok, mutta ehkä kukan muoto hukkuu langan pörröisyyteen ja valoa imevään tummaan väriin. Muutenkin ihastuin enemmän tuohon keltaiseen kukkaan, sillä langan vaihtelevat sävyt tuovat kukkaan kauniisti eloa.

Elsa B. and Lily Brooch

Onneksi tuli muuten kaivettua just nyt tuo huivi esiin kesäsäilytyksestä: syysflunssan kourissa kärsiessä on suloista kääriä pehmeää kashmiria kaulan ympärille, ja lempeän keltainen väri piristää edes vähän kaiken tämän niistämisen ja troppaamisen keskellä. Juu-u, syksy on todellakin täällä (niist-niist ja atshii).

31 kommenttia:

 1. Oi, se ihana huivi onkin sinun neulomasi! :) Kaunis tuo lilja myös, minustakn ehdottomasti keltainen on kauniimpi kuin sininen!

  VastaaPoista
 2. ompas kauniita kaikki. keltainen on juuri oikea väri tuomaan syksyntunnelmaa :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi! Kuvat ovat myös ihania!

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis huivi ja eritoten väri on aivan ihana. Olet kyllä taitava neulomisessa! :)

  VastaaPoista
 5. Ei pahalla, ehkä voisi jatkossa mainita jos linkkaamasi ohje (tässä Lilja) on maksullinen? Yhä enenevissä määrin ärsyttää muutenkin että ohjeet tuupataan ravelryyn, ei kaikilla ole halua lähteä sinne seikkailemaan. Mutta muuten, kaunis huivi ja kaunis kokonaisuus.

  VastaaPoista
 6. Oi, tuo sen ainoa mun sietämä keltainen. Ihana huivi. Täytyy mennä just nyt Räveltämöön katsomaan selkeämmät kuvat pitsistä.

  VastaaPoista
 7. Onpa kaunis! Väri miellyttää silmää ja passaa sun omiin väreihin hyvin.

  Terkkuja Hertalle!

  VastaaPoista
 8. MariJ: Minunpa neulomain hyvinkin, kiitoksia vain! :) Oli mukavaa auttaa näin kirjan ekemisessä, ja samalla tuli kokeiltua tuota Ilun Kashmirhuivilankaa. Oooh, miten pehmeää!

  anna: Kiitti! Tuo keltaisen sävy on tosiaan sopiva juuri tähän alkusyksyyn. Se on jotenkin rauhallinen ja lempeä eikä ollenkaan sellainen energisen räväkkä, mitä taas kaipaa pimeimmän talven keskellä.

  Lammas: Kiitos kiitos. Tuo huivi on mun mielestä Neulekirjan kaunein ohje. Ohjeen koeneulominen oli siksikin hyödyllistä, että vaikka en palkaksi valmista kirjaa saanutkaan, niin mulla on silti tuon ihanan huivin ohje: varmasti virheetön ja omilla muistiinpanoilla höystetty. :)

  Emmi: Väri on kyllä tosi kaunis, ja värinvaihteluakin on langassa juuri sopivasti. Ei ole ollenkaan sellaisia liian yllättäviä pätkiä tai häiritsevän isoja kontrasteja. Kyllä se Ilu värjäämisen(kin) osaa. :)

  Anonyymi: Ihan hyvä huomio, kiitos siitä! Yritän jatkossa muistaa mainita, mikäli kyseessä on Ravelry-linkki, ja ehkäpä tuosta ohjeen maksullisuudesta voisi myös mainita. Ymmärrän turhautumisesi, jos Ravelryyn kirjautuminen ei kiinnosta. Ravelry nyt kuitenkin on se paikka, josta suurinpiirtein kaikki ohjeet löytyvät, tai ainakin tieto siitä, mistä ohjeen saa käsiinsä.

  Jos taas ohjeen tekijä haluaa edes vähän vaivanpalkkaa suunnittelutyöstä, on Ravelry mahdollistanut todella vaivattoman (ainakin myyjän näkökulmasta) tavan myydä ohjeita. Sinänsähän Ravelryssä myynnissä olevan ohjeen ostaminen ei vaadi Ravelry-tunnuksia, vaan suunnittelija voi laittaa ostolinkin minne tahansa nettiin. Esim. Bubbleroy-liivin ohjeen voi ostaa ilman Ravelry-kirjautumista tuosta sivupalkin linkistä. Jos Liljan ohjetta kaipailet, niin otapa yhteys Jattaan; eiköhän sen hankkiminen onnistu ilman Ravelryssä käymistäkin. :)

  Terhi: Sulla on hyvä maku keltaisissa! :P Voin vakuuttaa, että pitsi on varsin nättiä. Huivi neulotaan poikittain tai siis pitkältä sivulta, niin että vaikka yhden rivin neulominen kestääkin ikuisuuden, ei mallikerran toistoja kerrossuunnassa ole paljon.

  Anna-Kaisa: Tähän punaiseen kuontaloon tuntuu aika moni väri käyvän, myös tämä keltainen. Hertta varmaan ilahtuisi Saaran tapaamisesta. Voitais tehdä koiratreffit lähiaikoina, niin että pötkylät pääsevät taas peuhaamaan keskenään. :)

  VastaaPoista
 9. Ilo olisi varmasti molemminpuolinen. Me muutetaan viikonloppuna Hatanpäälle, mutta ensi viikosta alkaen aikaa on. Yritetään löytää joku sopiva ilta :)

  VastaaPoista
 10. Ihana väri!!! Lääh lääh! Mulla on tuo kirja myös. Josko sais ostettua lankaakin tuota huivia varten, koska lankaahan mulla ei ole *hirn* Kirja mulla jo on!

  VastaaPoista
 11. Anna-Kaisa: nähdään siis ensi viikolla. Sisua muuttourakkaan!

  Marsvin: Lankaa ei ole koskaan tarpeeksi! Eikä kirjoja! Varsinkaan neulekirjoja! :D

  VastaaPoista
 12. Minun jäi kehumatta kaunis ja taidolla tekemäsi Millefiori cardigan -villatakkisi, joten teen sen nyt: se on upea! Samoin voin ylistää nyt tekemääsi huivia, rintarosseja sekä kuvia niistä. (Neulekirjan kuvissa pitsikuvio kyllä tulee esille hyvin, mutta sinällään sen kuvat eivät olleet omasta mielestäni erityisen houkuttelevia - toisin kuin Sinulla. :)) Minusta sininenkin lilja on kaunis. Se sopisi hyvin myös itsenäisyyspäivän juhlapukuun... ;-)
  Maaria

  VastaaPoista
 13. Uh, jotensakin ihana väri. Kukka on ihana myös.

  Otsikkosi on hauska. Jos minä olisin yksin saanut asiasta päättää, olisi tyttärestämme saattanut tulla Elsa tai Lilja. Jos taas ukki (appeni) olisi asiaan voinut vaikuttaa, olisi nimi ollut Vilma. :D

  Anonyymia tahtoisin rohkaista kurkkaamaan Ravelryyn.. Se kun ei oikeastaan ole mitään seikkailua, vaan ihanan laaja varasto erilaisia (ilmaisiakin) ohjeita ja ennenkaikkea niistä tehtyjä erilaisia toteutuksia. Ideoiden aarreaitta siis.

  VastaaPoista
 14. Ihastuttava huivi ja tuo keltainen kukka on tosi kaunis!

  Mie tykkään kovasti näistä sun kuvista, huivi miellyttää silmääni ehkäpä enemmän näissä kuvissa kuin kirjan vastaavissa. Hieman rutussa on siis hyvä olla ;D

  VastaaPoista
 15. Kukka toimii loistavasti pienempänä, voi kuolaus! Ja kuvat on taas mitä herkullisempia, ihanan syksyinen tunnelma :)

  VastaaPoista
 16. Vaikken keltaisesta niin pidäkään, niin aivan ihanat yhdessä nuo lilja ja huivi!

  VastaaPoista
 17. Katjaa komppailen. Upea yhdistelmä tuo huivi ja kukka!

  VastaaPoista
 18. Maaria: Kiitos ihanista sanoistasi! <3 Neulekirjassa on ehkä vähän yksipuolisesti kuvattu huivia, mutta ainakin pitsikuvio erottuu selkeästi, ja se kai on ollut tavoitteenakin. Omassa blogissa on tietysti paljon vapaammat kädet kuvien kanssa, kun voi esitellä huivia ihan mistä kulmasta huvittaa. :)

  Maiju: Aika hauska sattumus tuo otsikon nimiyhdistelmä! Sun tytölläsi on kyllä aivan ihanat nimet, ja onhan Viljassa sekä Liljaa että Vilmaa, niin että sekä sinä että ukki saivat tavallaan tahtonsa läpi. :)

  Tess: Toivottavasti näistä kuvista on apua hahmottamaan huivi hieman eri lailla. Okei, mun kuvissa rytyssä oleva huivi ei tosiaan paljon auta pitsikuvion erottamisessa, mutta toisaalta ehkä näissä on enemmän henkeä. Vaikka itse sanonkin, köhöm. :P Ruttu rules!

  Jatta: Kiitti vain sulle Liljan ohjeesta, joka on mitä mainioin! Mulle tämä pienempi koko sopii ehkä paremmin, tai ainakin se tuntuu monikäyttöisemmältä. Toisaalta, ehkä talvitakki kaipais vähän näyttävämpää koristetta liepeeseensä, niin että ehkäpä pitää tehdä vielä yksi isompi. :)

  Katja: Kiitos kiitos! :)

  Minna: Helppo saada nämä sopimaan yhteen, kun on sama lanka ja ehkä vähän samaa henkeäkin pitsin ja kukan terälehtien muotokielessä. Kivat ne on minunkin mielestäni! :)

  VastaaPoista
 19. Atshii täältäkin! Totisesti kaipaisin huiviasi ja kukkastasi; energian tarve on suorastaan huutava. Huivi on kaunis! Toivottavasti tropit purevat!

  VastaaPoista
 20. Upea huivi ja upeat kukat ja värikin on kaunis!

  Olen muutamia kertoja käynyt täällä selaamassa aikaisempia postauksia ja ihastelemassa neuleitasi ja täytyy sanoa että olet toooosi taitava!!!

  Mukavaa syyskuun alkua!

  VastaaPoista
 21. Outi: Osanottoni kohtalotoverille! Flunssailu on kurjaa puuhaa, etenkin, jos ei oikein olisi aikaa töiden puolesta sairastaa. Onneksi oma olo on sen verran ok, että puikot pysyvät käsissä. Plussaa on tosiaan sekin, että villaista (ja pehmeää) lämmikettä löytyy omasta takaa. :) Paranemisia sinnekin!

  Irma: kiitos! Niin kai se on, että asioita, joita tykkää tehdä harjoittelee mielellään, ja siinähän se taito karttuu. Kädentaidot etenkin on semmoinen juttu, ettei niitä opi kuin tekemällä. Ja minä ainakin haluan oppia koko ajan lisää ja tulla aina vain taitavammaksi. Onneksi opinhalussa ahneus ei ole huono asia! :)

  Aurinkoisia syyspäiviä sinullekin!

  Lori: Thanks so much! I am really pleased with how they turned out, both the shawl and the flower brooch.

  VastaaPoista
 22. Kaunista, niin kaunista, sekä neuloja, huivi että kukkain :)

  VastaaPoista
 23. Bellissima! Ei oo tullut italian sanakirjaa vielä hankittua niin en vielä osaa enempää, mutta todella kaunis Lilja ihan näin suomeksi! ;>

  VastaaPoista
 24. Ihana huivi ja Lilja. Pirtsakka syysväri.

  VastaaPoista
 25. AnniKainen: Kukkaimen pidike huiveineen kiittää! :)

  Purrrlnau: Grazie mille! Ihan ei vielä sanavarasto riitä vuolassanaisempiin kiitoksiin... :P

  Amalia: Syysvärit on parhautta. Ainakin syksyllä. Tuo on sellainen kypsän kurpitsan värinen huivi, seassa vähän valkeaa kuulasta ja vaahteranlehteä. Hyvä yhdistelmä syksyn satoa siis. :)

  Hepsi: Kiitos! Ainakin ovat säsvysävyyn, siis kukka ja huivi, ja aika hyvinhän tuo keltainen istuu punaiseen tukkaankin.

  VastaaPoista
 26. Upea huivi, ja varsinkin kukka! Ne sopivat kyllä todella hyvin yhteen.

  VastaaPoista
 27. Ihana kukka ja huivi! P.S. Mun luona on jotain sulle. Hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 28. Nätti on huivi :) Bongasin muuten huivin tekijöineen maanantaina bussissa vähän ennen viittä. Ensin huomio kiinnittyi huivin väriin ja sitten kukkaan ja kun ne näyttivät niin tutuilta, katsoin kantajaakin tarkemmin. :)

  VastaaPoista
 29. Voi miten kaunista jälleen. Mielettömän hyvä huivin väri, kaunis malli ja tuo lilja kruunaa kokonaisuuden. Kuka neulois kaikki mun keskeneräiset työt, jotta pääsis aloittamaan uusia? ;-)

  Täytyy tuota käyttämääsi lankaakin joskus ehdottomasti testata.

  VastaaPoista