-->

18.10.2009

Bubbleroy

Bubbleroy, finally finished!

Malli/pattern: Bubbleroy
Koko/size: 40"
Lanka/yarn: Katia Cotton Comfort, 280 g.
Puikot/needles: 2,0 mm & 2,5 mm.
In Ravelry

Kun jokin asia onnistuu yli odotusten ja lopputulos on jokseenkin täydellinen, niin siitä kannattaa todellakin nauttia. Täydellisyyttä kun ei useinkaan pysty toistamaan aivan samassa muodossa, vaan jotain jää aina puuttumaan. Minä kuitenkin väitän, että salama voi iskeä useamminkin samaan paikkaan; sille pitää vain antaa tarkat koordinaatit. Kirjoitin nimittäin täydellisen sliparini ohjeen muistilappusista selkokielelle, neuloin ohjeen testimielessä läpi ja jäin suu auki ihmettelemään lopputulosta: tää kun on parempi kuin perfetta!!!

Bubbleroy - back

Ei kiristä, ei lötkötä vaan myötäilee sulavasti vartalon ääriviivoja. Pallotkin erottuvat nyt tosi paljon selkeämmin kuin ekassa versiossa, kiitos loistavan langan ja valkoisen värin. Lanka on Biketexin sponssaamaa Katia Cotton Comfortia, jota Andra mulle ystävällisesti toimitti. Puuvillalanka jousto-ominaisuuksilla höystettynä sopii slipariin loistavasti: Cotton Comfortin neulepinta on sopivan napakkaa ja tiivistä, mutta elastaanin ansiosta se ei anna periksi ja väsähdä tavallisten puuvillalankojen tapaan. Siksipä mallineuleen pallotkin erottuvat loistavasti. Niin ja myös ne pienet neliöt, jos ne osuvat edelleen jonkun silmään palloja selvemmin. :)

Kirjoittelin siis sliparille ohjeen ja sarjoitin sen kahdeksaan eri kokoon (rinnanympärys 32"-46"). Ensikertalaisena kokosarjoittajana hommaa oli ihan tarpeeksi, ja laiskuus meinas välillä iskeä. Nyt joku varmaankin kertoo mulle, mistä löytyisi neuleohjeen automaattisesti eri kokoihin sarjoittava ohjelma, jota käyttämällä olisin selvinnyt hommasta hetkessä... :P

Bubbleroy - closed neckline

Sliparissa on kaksi vaihtoehtoista takapääntietä; aukollinen ja perinteinen ylös asti suljettu vaihtoehto. Tämän toisen versioni neuloin aukottomana, koska tällä kertaa ei tarvinnut pelätä langan loppumista kesken kaiken. Neuleohje antaa neuvot molempien vaihtoehtojen toteuttamiseen. Sliparin ohje on parhaillaan testineulonnassa ja tulee kaikkien saataville heti-kohta-pian eli kunhan testaajat saavat hommansa päätökseen. Mä saan siis nauttia täydellisyydestä vielä pienen hetken verran yksinoikeudella...

Bubbleroy

Remember the woollen slipover with bubble pattern I claimed to be perfect? Well, it turns out that there is a level beyond perfect, because this version of the same slipover is even better than the one I finished in April! The yarn, Katia Cotton Comfort, compliments the bubble pattern and makes the slipover really comfortable to wear. I wrote the pattern down and will make it available for everyone after it has been test knitted. So for a little while I may enjoy my perfect-and-beyond slipover exclusively. :)

53 kommenttia:

 1. On kyllä näpsäkän näkönen! :)

  VastaaPoista
 2. Mustaa ja valkoista - niin kaunista!
  Ihana slipari!

  VastaaPoista
 3. anna: Kiitti, niin munkin mielestä! :)

  Riikka: Jep, sopii tosi hyvin tolleen toimistoasuksi tai sit myös farkkujen kanssa vähän rennommin. Monikäyttöneule siis.

  tiinaf: Niinpä, perusasiat (ja -värit) kunniaan! ;)

  VastaaPoista
 4. Tää on kyllä kaunis edelleen ja täytyy myöntää, että nyt vasta huomasin pallojen olemassaolon:D

  Kivaa, kun olet nähnyt vaivaa tämän saattamiseksi muidenkin käsiin!

  VastaaPoista
 5. Tykkään kans. Istuu tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 6. Tää tykkää kans. :) Ja myönnän, mä näen ne neliöt paremmin, pitää oikein silmiä siristää että näkyy palloja. ;)

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis ja graafinen neule. :o) Mulla vaihtelee, kummat kuvissa näkyvät paremmin, neliöt vai pallerot. Menee oikeastaan vuorotellen. :D

  VastaaPoista
 8. Pallot näkyy tosiaan tässä selkeämmin kuin sinisessä versiossa. Riippuu tosin mistä kulmasta katsoo.. välillä näkee pelkkiä neliöitäkin.. :) Mutta mahtavaa että tähän on tulossa ohje, huippua!

  VastaaPoista
 9. helmisade: Kiitokset! Ne pallot tosiaan erottuivat vielä huonommin siitä aiemmasta sliparista. Se johtui langan pörröisyydestä ja tummasta väristä, mutta tässä valkoseissa muodot näkyvät selkeämmin.

  Paula: Like a glove! :D

  Nina: Ei se haittaa, neliöt käy ihan yhtä hyvin. :) Jännä juttu, miten eri ihmiset hahmottavat tällaisia kolmiulotteisia "piilokuvia" eri lailla. Mulle noi pallot on heti selkeämmät, ja neliöt on piilossa siellä välissä, ikäänkuin statisteina. :)

  Makepeace: No sittenhän on vaihtelua elämässä; vuoropäivinä pallot ja neliöt. :P

  Maiju: Valot ja varjot vaikuttavat tietysti pintaan, ja valon tulokulma myös. Sen lisäksi neuleen venytys vaikuttaa näkymiin: mitä enemmän negatiivista joustoa, sitä varmemmin palloistakin tulee neliöitä.

  Andra: Kiitti! Hyvä että tykkäät, niin ei tuu sitten sunkaan tehtyä turhaa työtä ohjeen kanssa. ;)

  VastaaPoista
 10. Kaunis!! Ohjetta odotellessa :)

  VastaaPoista
 11. Neule on kyllä hengästyttävän ihana ja kaunis, ja Sinä näiden lisäksi kunnioitettavan taitava. :) Ihanaa, että olet tehnyt tuohon(kin) ohjeen. Itselläni kun taidot riittävät vain ohjeen seuraamiseen (joskus tuntuu, etteivät siihenkään ;-)).

  Maaria

  VastaaPoista
 12. Kaunis slipari! Ja istuu tosi hyvin päällä!

  VastaaPoista
 13. Hyvän näköinen ja istuu hienosti. Täydellinen!!!

  VastaaPoista
 14. Täydellinen on kyllä ihan täydellinen sana kuvaamaan sliparia. Kiva että saadaan tähän ohje, jos vaikka itselleenkin tekaisis saman sorttisen vaatteen. :)

  VastaaPoista
 15. Hieno. Just eilen illalla katselin tota kuvaa ja mietin että koska mahdat polkata sen. Kaunis kuva, malli ja malli :)

  VastaaPoista
 16. Ihanaa, tätä ohjetta oon jo malttamattona odotellut!

  VastaaPoista
 17. Samma: Kiits! Mulla on muutama testineuloja, jotka käyvät ohjeen läpi ennen julkaisua. Tarkoitus on tietty minimoida virheet ja tarkentaa ohjetta tarpeen mukaan, niin että se olisi mahdollisimman helppo seurata ja neuloa. Jonin aikaa siis vielä joutuu julkaisua odottamaan, mutta aika nopeita neulojia nuo testaajat yleensä on olleet, niin että tuskin mitenkään ylivoimaisen kauan tähänkään menee... :)

  Mari: Kiitos kaunis!

  Maaria: Kiitos paljon kehuista! Joskus musta kyllä tuntuu, että ohjeen kirjoittaminen itse on helpompaa kuin jonkun muun ohjeen seuraaminen. :) Ei tässäkään ohjeen kirjoittamisessa muuta hankaluutta ollut kuin se sarjoittaminen, ja siinäkin lähinnä sen jännittäminen, että menettääkö neule mittasuhteensa ja muotonsa, jos pyöristää silmukat ylös- tai alaspäin. Murtolukujen neulominen kun ei oikein onnistu. :P

  Hansu: Sas kuuule muuta, on kuin toinen iho! Tosi hyvää lankaa toi Cotton Comfort joustoineen. Perunapeltomainen käsialakin tasoittui heti kun neuleen laittoin päälle, ja käyttömukavuus on tosiaan kohdallaan. Eikä kuumota, kunon puuvillaa! :)

  Satu U: Kiitti! :)

  Srinity: Kiitos ja kumarrus! Toivotaan että ohje täyttää odotukset. :)

  Kate: Kiitti kamu! Meinasin ekaks, että bloggaan tän vasta sitten samalla kun julkaisen ohjeen, mutten sittenkään malttanut odottaa. :P Ekan kuvan valo on jotenkin upea; viime sunnuntaina aurinko jotenkin vain osui täydellisesti pilvien raosta ja häivytti silmäpussitkin. :D

  Sussukka: Hauska kuulla, toivottavasti maltat oottaa vielä hetken! :)

  VastaaPoista
 18. Ihana on! Molemmin kaunis, näkyy pallot tai neliöt katsojan silmään. Malttamattomana odottelen :P

  VastaaPoista
 19. Hieno! En ollut muuten edellisessä versiossa edes kunnolla huomannut noita neliöitä. Ja ihmettelin kovasti mistä ihmeen palloista puhut, näin ensin vain neliöt. Vasta kun oikein tiirailin näin pallot... Odotan innolla ohjetta :)
  Elli

  VastaaPoista
 20. Todella istuvan näköinen slipari, ihana. Cotton Comfort on muuten oikeasti mukava puuvillalanka neuloa.

  VastaaPoista
 21. hiisa: Kovasti geomteristä meininkiä. :) Pitäis olla sun postilaatikossa jo, niin että puikoille vain! ;)

  Elli: Eli pallot on katsojan silmässä, tai jotain. :P

  -sanna-: Samaa mieltä Cotton Comfortista. Tää oli ensikosketus kyseiseen lankaan, muttei takuulla viimeinen. Värikartastakin löytyy monta potentiaalista vaihtoehtoa mun makuuni, joten voi olla, että ens kesän neuleissa on tän langan vuoro.

  VastaaPoista
 22. Kaunis slipari! Mulleki nuo pallot ja neliöt näyttäytyvät vuoronperään. Ei kävis ainakaan tylsistyttämään tuo pintaneule, jos itelle ois samanmoinen :)

  Salama voi hyvinkin iskeä kaksi kertaa samaan paikkaan ;D

  VastaaPoista
 23. Todella kaunis malli! Ohjetta odottelen myös minä, kunhan vielä löytyisi aika toteuttamiseen... Mutta varmasti tulee kokeiltua ennemmin tai myöhemmin!

  VastaaPoista
 24. Hienoa, että ohje on tulossa ja vielä aukkoversionakin, koska tykkäsin siitä tosi paljon. Kiitoksia jo etukäteen. Ihana tuo ensimmäinen kuva!

  VastaaPoista
 25. Vielä kerran vau! Täällä jo ohjetta odotellaan innolla. Onneksi on taitavia ihmisiä, jotka tekee mahtavista tuotoksistaan ohjeita, jotta muutkin saavat nauttia niistä (muutenkin kuin kuvien värityksellä). =)

  VastaaPoista
 26. Upea! Hitsit jos minulla olisi vyötärö ja vähemmän mössöä luitten ympärillä, niin tämä olisi PAKKO tehdä. Tai sitten voisi alkaa miettiä, riittäisikö tuo slipari laihdutusmotivaatioksi :D

  VastaaPoista
 27. No mutta onpas hän (ja slipari myös) tyylikäs. Täydellinen - se on oikea sana. Ja hei, mä näen neliöitä!

  VastaaPoista
 28. Näyttääpä hyvältä päälläsi! Törmäsin tähän ravelryssa ensin ja mietinkin, että voisikohan tähän tulla ohjetta. Hienoa että olet nähnyt vaivaa eri kokojen kirjoittamiseen :)

  VastaaPoista
 29. tuo kaulus sopii just tuohon neuleeseen. todella kaunis! ja palloset ja neliöt houkuttaa.

  ohjetta odottelen...

  VastaaPoista
 30. Tess: Olisko tästä jopa migreeninlaukaisijaksi, jos kuviot noin hyppii silmissä? :D

  Heidi: Hauskaa, että ohje kiinnostaa! Tää ei ole kaikkein nopein projekti noiden pienten puikkojen takia, mutta lopputulos on sitten sitäkin palkitsevampi. Tai näin kävi molemmilla kerroilla omalla kohdallani. :)

  Maartsi: Kiitos kuvakehuista! Ekan kuvan valo on kyllä tosi hyvä omastakin mielestä.

  Anna-Kaisa: Kiitti vain! Hyvä, jos ohjeelle tulee käyttöä, ettei sitä ihan turhan takia tullut väännetyksi. :)

  Päitsyli: Ja kuka sanoo, ettei tää sopis sulle ihan ilman mitään suurempia laihdutusoperaatioita? :) Joustavaa lankaa vain peliin, niin ei ala ahdistamaan. ;) Tai sitten otat tästä sen motivaationeuleprojektin: puuvillaisen version voit aloittaa jo nyt ensi kesää silmälläpitäen, eiks juu? :)

  Outi: Hmm, neliönnäkijät taitavat olla hienoisesti enemmistössä, ainakin kommentoijien joukossa. No, eisevväliä, mulle tää on kuiteski palloja täynnä. :) Ja on se tyylikäs neliöilläkin, siitä oon kyllä samaa mieltä! ;)

  Vilja: Toivotaan, että sarjoittaminen onnistui ja että mittasuhteet esim. olkaimissa ja kaula-aukossa ovat oikeat myös äärikokojen kohdalla. Ekaa kertaa kun on pappia kyydissä, niin jännittää sarjoituksen onnistuminen, ja sehän selviää vasta, kun kaikki koot on neulottu kertaalleen ja mahdollisista virheistä annettu palautetta. Sitä odotellessa... :P

  Minna: Saamasi pitää, siis ohje, kunhan se on käyty läpi tarkkojen silmien ja nopeiden puikkojen toimesta!

  Mä olen todella tyytyväinen tuohon kaula-aukon neliömäiseen muotoon. Se sopii ainakin mun vartalolleni, samoin kuin kapeat olkaimet. Monissa slipareissa on mun makuuni ihan liian leveät hartiat, semmoiset kädenpäällä roikkuvat. Ne on jotenkin liian miehekkäät useimmiten, kun taas tällaiset sirot ja kapeahkot sopii ainakin mulle paremmin. Toivottavasti siis teille muillekin!

  VastaaPoista
 31. Onpa upea! Neliöt minunkin silmääni osuivat paremmin kuin pallot.

  VastaaPoista
 32. Iiiihana!! Sliparikuume sen ku kasvaa, tää on niin täydellinen <3

  VastaaPoista
 33. Hyvältä näyttää edelleen, aukottomanakin! (Minä näen sekä neliöt että pallot...)

  VastaaPoista
 34. Kaunis! Ja istuu niin hyvin.

  Neliöitä minäkin siinä kyllä helpommin näen kuin palloja, joita pitää erikseen katsoa.

  VastaaPoista
 35. Tää on edelleenkin tosi kaunis! Kyllä mun silmiin ainakin pallot tulee ennemmin näkyville kuin neliöt :)

  Viime aikoina en ole pahemmin neulonut, mutta tämä pääsee ehdottomasti puikoille kun se ohje sitten ilmestyy :)

  VastaaPoista
 36. Taidokkaasti tehty ja sinänsä vähän jopa psykedeelinen, koska (ainakin minä) pallot huomaa vasta lähikuvassa. Voisi kuvitella, että esimerkiksi bleiserin alle tuo sopisi oikein hyvin.
  Kootut uutiset täältä

  VastaaPoista
 37. Kaunis slipoveri. Taitaapi ehdotttomasti mennä sinne tehtävien listalle kunhan ohje ilmestyy!!

  VastaaPoista
 38. Jes! Ootan ohjetta kuin hullu puuroa :D

  VastaaPoista
 39. Aivan ihanan näköinen! Päässee puikoilleni jossain vaiheessa :)

  t. JohananH

  VastaaPoista
 40. Voi kun riittäis kärsivällisyyttä tuommosen tekemiseen. Se on niin kaunis. Muutenkin teet todella kauniita töitä.

  VastaaPoista
 41. Lyhyesti ja ytimekkäästi: tyylikäs!

  VastaaPoista
 42. Marjut: Kovasti on näitä kulmikkaita katsojia, hehe. :) Mulla on noi pehmeät muodot muutenkin tutumpia, niin että ehkä pallot senkin takia osuu muhun ekana.

  Jatta: Sliparikuumehan kuuluu syksyyn, niin että oot ihan aikataulussa. Keväällä sit vuorossa seuraava epidemia. ;)

  Tuija: Molempi parempi! ;)

  ColibriDreams: Kiitos kovasti!

  PaulaL: Palloihminen, jee! Mun pitäis alkaa muodostamaan tilastoa näistä pallo- ja neliöhavainnoista, niin että voisin sit miettiä, onko perusteltua kutsua tuota Bubbroyksi. Vai pitäiskö olla Squarington tms. :D Mahtavaa, jos tämä saa sut kaivamaan puikot naftaliinista!

  Nattuli: Psykedeelinenpä hyvinkin; viimeinen neulomisrykäys kun tuli tehtyä melkoisessa flunssassa, jota lääkitsin tropilla jos toisellakin. :P Tämä on tosiaan melko monikäyttöinen työasu, iin kuin mun mielestä suurin osa slipareista ja liiveistä. Ja kun tämä on puuvilla, niin kerrospukeutuminenkaan ei hiosta.

  elina: Kiitti! Ohje tulee niin pian kuin mahdollista.

  Villilanka: Hyvä hyvä, malta vielä hetken aikaa! ;)

  JohannaH: Huippua! :)

  Sirpa: KIITOS!

  Iida: Paljon kiitoksia!

  VastaaPoista
 43. Palloja, ihan selvästi palloja!

  Hyvän näköinen slipari ja kaunis ylläsi :).

  Tahtoo tuollaisen myös, viimeistään sitten kun työt taasen kutsuvat... ;)

  VastaaPoista
 44. Kylläpä onkin muuten erinomaisesti istuva slipari! Tuollaista vintage-henkeäkin siinä on, tykkään! Mä en kyllä ensin edes nähny palloja, pelkkiä neliöitä vain =) No kyllä ne pallotkin sitten alkoivat pikkuhiljaa erottua.

  VastaaPoista
 45. Maikki: Palloja, jee! :D Sliparit on toimivia työvaatteita. Meidän vetoisassa konttorissa kerrospukeutuminen on kaiken lisäksi todella kannattavaa, niin että tällekin palloneuleelle on taatusti käyttöä talven aikana.

  Rhia: Istuvuus on todella ihan täysi kymppi. Pallot, neliöt, kaikki käy. Tämä todella taitaa olla kuulua sarjaan "optiset harhat", tai sitten johonkin optikon näöntarkastusvälineistöön: e-kirjainten sijasta tarkkaillaankin geometrisiä muotoja. :P

  VastaaPoista
 46. Olisiko sulla jonkinmoista arviota, milloin tuon ihanuuden ohje on saatavillamme?

  VastaaPoista
 47. Julkaisen ohjeen vielä tällä viikolla, niin että kauan ei tarvitse enää odottaa! Hieman on tosiaan kestänyt tämä prosessi, sorry. :)

  VastaaPoista