-->

12.6.2009

Helmee!

Hopeahommat on vieneet ihan rutosti aikaa viime viikkoina ja muut käsityöt on jääneet paitsioon. Myös käsitöiden ulkopuoliset elämänalueet on joutuneet vähän turhan paljon hyllylle. Siks onkin huippua, että työ tuottaa myös tulosta: Me Naiset -lehti halusi mun koruja mukaan kesäkoruja esittelevälle aukeamalle tällä viikolla ilmestyneeseen lehteen (Me Naiset 24/2009). Leveän hymyn toi huulille myös se, että toimittaja oli valinnut aukeaman koruista suosikkinsa netissä esiteltäviksi, ja noiden kolmen joukossa oli mun Lähde-korvakorut! Ja tsiigatkaa hei mikä kuva noista korviksista!!! Ollapa samanlaiset vehkeet ja taito! (Niin ja vehkeillä tarkoitan siis kameraa, objektiiveja, valoja jne., en siis mitään muita killuttimia, jotka tuolla kuvaajalla on mutta mullei. Heh, perjantai, huonot läpät on sallittu...)

Lempi necklace

Korvisten lisäksi lehden sivuille oli päätynyt myös Lempi-kaulakoru. Makeanvedenhelmiä helmisilkissä hopeisen lusikasta tehdyn riipuslukon kera. Ehkä kaunein koru, jonka oon koskaan tehnyt. Toistaiseksi. :)

Lempi necklace

Hopea sitä, koru tätä, joopa joo. Ei ole kyllä tarkoitus jaarittaa täällä koko ajan pelkkää korujuttua, vaikka hopeanvälke onkin viime aikoina ollut pinnalla mun blogissa. Mulla on ollut oikein ikävä puikkoja ja lankaa! Viimeisin tuotos on se kovanonnen huivi, joka valmistui lopulta melkein huomaamatta. Kannattaa siis valittaa vaikeuksistaan julkisesti, koska viime postauksen jälkeen ei ollu mittään ongelmia! :) Siitä tuli kuulkaas niin nätti ja pehmoinen että. Mut ei pysty näyttään edes pilkahdusta täällä, sori. Sain nimittäin testineulojan roolissa olla mukana erään Kirjan valmisteluissa, joten kuvia valmiista huivista on odotettavissa jahka painokoneet ovat työnsä tehneet...

Lempi necklace detail

I've been so busy making silver jewelry that everything else has been on hold for weeks now. Thankfully the work has also paid off: a Finnish magazine included some of my jewelry in their article, yay! The reporter even picked my earrings in her top three choices of all the jewelry featured in the article. See her choices and an awesome photo of my Lähde-earrings on the magazine's website! Wish I could take as beautiful pictures as this photographer...

40 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon jutusta!

  On ne kyllä hienoja nuo hopiat. :)

  VastaaPoista
 2. Valtavat onnittelut lehtijutusta! Mahtaa hymyilyttää leveästi :)

  VastaaPoista
 3. Onnea hienosta näkyvyydestä, olet sen ansainnut!

  VastaaPoista
 4. Pikku-Kettu: Kiitokset! Näkyvyys on aina plussaaa, vaikkei kyseessä sen kummempi lehtujuttu ole kuin aukeamallinen sekalaisia koruja sikinsokin. Pääasia, että hinnat ja myyntipaikat on oikein! :)

  Nunt: Ihan hauskaahan tää on, vaikka aika hyvin ne mun korut sinne muiden korujen joukkoon hukkuu paperilehdessä. Maininta lehden nettisivuilla onkin sitä parempaa nannaa!

  Samma: Kiitos ja kumarrus! :)

  VastaaPoista
 5. Onnea, upeat korut on kyllä lehtijuttunsa ansainneet!

  VastaaPoista
 6. Onnea yrittäjälle! Tykkään korujen persoonallisesta ja hillitystä ilmeestä. Erityisesti kierrätys viehättää, koska hopean louhiminen ja käsittely on ympäristölle todella kuormittavaa.

  VastaaPoista
 7. Ja sitten vielä kysymys. Millainen kiinnityssysteemi Magnolia-kaulakorussa on? Meneekö se tavalliseen ketjuun?

  VastaaPoista
 8. Nina: Kiitos!

  Maartsi: Näinhän se on, että hopea ei ole niitä ympäristöystävällisimpiä materiaaleja. :/ Mutta näitä lusikkakoruja voi ainakin tehdä ja käyttää paremmalla omatunnolla! :)

  Magnolia-riipuksen voi pujottaa ihan tavalliseen ketjuun. Riipuksen takana on hopealangasta tehty lenkki/rengas, jonka läpi ketjun voi pujottaa. Pujotuslenkki jää piiloon varren taakse, mutta tästä kuvasta ehkä noin suunnilleen näkee sen sijoittelun.

  VastaaPoista
 9. Wuhuu. Vai ei bloggaamisesta oo hyötyä.. haaa... tai en mä tiedä, oisko susta tullu korutaiteilijaa ja oisko sut lehditetty julkisuuteen tai mtn ilman bloggaamista.. mutta omalla kohdalla se ainakin on ollut se Tie joka on mahdollistanut vaikka mitä. Onnea siis :) ja pitää mennä ettii tuo lehti.

  VastaaPoista
 10. Vau! Tosi hienoo. Onnea ja menestystä jatkossakin!

  VastaaPoista
 11. Lainaus MN-sivuilta:

  "Ajatus hopealusikan uudesta elämästä koruissa miellyttää. Kekseliäisyys ja rohkeus katsoa arjen esineitä uudella tavalla on kiinnostavaa."

  Ideahan lusikkakoruista ei ole alkuunkaan uusi... Keksitty jo kauan aikaa sitten jonkun muun toimesta ;)

  VastaaPoista
 12. Tikru: Tänks! Tuskinpa mä ilman bloggaamista olisin ihan näin paljon tehnyt käsitöitä, siis millään saralla. En sit tiedä, onko tää itsensä hajottaminen joka puolelle kovin fiksua, mutta kokeillaan nyt tätäkin jonkin aikaa. :)

  Christina: Kiitokset!

  Anonyymi: Niinpä, eihän lusikkakorut ole tosiaan mikään uusi innovaatio, vaan niitä on tehty monien toimesta jo vaikka kuinka pitkään. En mä oikein usko että toi toimittajan kommentti varsinaisesti tarkoittaa, että juuri minä muka olisin nyt keksinyt jotain uutta tai että nää olis maailman ensimmäiset hopealusikoista tehdyt korut. Eiköhän toi toteamus tarkoita yleensäkin kierrätysideaa korujen tekemisessä ja toimittajan omia ajatuksia asian suhteen. :)

  Eli ei huolta, en tosiaan ole omimassa lusikkakorujen keskijän statusta itselleni. :) Siitä pidän kuitenkin kiinni, että omat ideani lusikoista modifioiduissa korumalleista tosiaan ovat omiani, esim. Lähde, Lumme, Lempi jne. Ne on täysin itse ideoitu, enkä kyllä samanlaisiin ole törmännyt aiemmin. Jatkossa ehkä niitäkin liikkuu muiden tekeminä, koska kukapa ideoitaan voisi täysin suojata ellei pidä tuotteitaan lukkojen takana ja vain itsensä ihailtavina...

  VastaaPoista
 13. Vähänkö siistii!! Piti heti kaivaa se eilinen lehti kun en vielä ole ehtinyt lukemaan. Oli kyllä sen aukeaman koruista ehdottomasti upeimmat!

  VastaaPoista
 14. Ai niin, nyt vasta tajusin että anonyymi tarkoittu tuota "katsoa arjen esineitä uudella tavalla" -kommenttia. Mä uskon, että toimittaja tarkoittaa tuolla sitä, että katsotaan lusikkaa jonain muuna kuin lusikkana, ei siis sitä, että lusikkakorut olisi se uusi tapa katsoa asiaa. Seli seli. :)

  Laura L: Hiii, kiitos! Mä voisin kyl ottaa melkein kaikki niistä sen aukeaman koruista. Etenkin se Legoista tehty rannekoru on ihan huippu!

  VastaaPoista
 15. Onnea upeasta näkyvyydestä! :o) Hienoa, että korusi saavat julkisuutta, se poikii varmasti lisää tilauksia/ tilaisuuksia.

  VastaaPoista
 16. Hienoa eli onneksi olkoon jutusta! Pitääpäs ostaakin tuo lehti. Todella mukava lukea tällaisia menestystarinoita, tulee itsellekin hyvä mieli :)

  VastaaPoista
 17. makepeace75: Näin toivotaan! Vielä kun sais jostain lisää aikaa tehdä niitä koruja, hohhoi... :)

  AnniKainen: Niin siis semmoinen tarkennus vielä, että jos lehti ei muuten kiinnosta, niin ei ehkä kannata käyttää 3,90 euroa tämän takia: mun korut on tosiaan yhden sivun nurkassa osana mainoshenkistä kesäkorujen esittelyä, eli ei siis ole mitään juttua luettavaksi asti. Hyvä jos mun hihkuminen tuo iloa ärsytyksen sijaan! :)

  VastaaPoista
 18. Mä tuijotin tolla sivulla vain sitä maatuska-sormusta ja kaikki muu jäi näkemättä...höh.

  Mutta hienoa, hyvä Vilma, go-go!

  VastaaPoista
 19. Soile: My point exactly, että kyseessä on sekalainen valikoima blingiä ja koristetta, ei mikään lukujuttu. Se maatuskasormus on kans ihan mahtava! Voisin haluta sellaisenkin, siis Lego-rannekorun lisäks. :)

  VastaaPoista
 20. Hienoa ja onneksi olkoon!
  Täytyypä laittaa linkki äidilleni, joka juuri viime launatina sai kuuskymppislahjaksi Lempi -rannekorun :). Niin trendikäs lahja jotta!!

  VastaaPoista
 21. Vau, hienoa että pääsit lehteen koruillasi. Onneksi olkoon! :)

  "Lempi" on kyllä tosi kaunis koru.

  VastaaPoista
 22. Onnittelut lehtijutusta!

  On kyllä toden totta kaunis kuva upeista korvakoruista ja kaunis on kyllä Lempi-kaulakorukin.

  VastaaPoista
 23. Sää pääsit taas lehteen, mahtavaa! Ja kyllä nuo korut ovat sen ansainneetkin... Lähde-korvikset olivat aivan upeat!!!

  VastaaPoista
 24. Katriina: Trendikäs ja ajankohtainen lahja tosiaankin. ;) Toivottavasti äitisi pitää saamastaan korusta!

  Srinity: Kiitokset. Tää mun toiminta on niin tosi pienimuotoista, että mihinkään isompiin koitoksiin ei ole edes suurta halua ryhtyä. Mutta silti on pidettävä puoliaan markkinoinnin ja muun suhteen, että pääsis joskus ees omilleen. Siihen on vielä matkaa kuitenkin. :)

  Tess: Kuvat on kyllä ihania sekä lehdessä että varsinkin netissä. Kyllä ammattilainen vaan on ammattilainen, ja se näkyy kuvien tasossa. Ei voi kuin ihailla.

  Kate: Niin, tai siis mun korut pääs sinne markkinapalstalle. Ite en kyllä lehtiin kaipaa, koruja taas voin toimittaa kuvauksiin toistekin. ;)

  VastaaPoista
 25. Upeat korusi saavat arvoistaan huomiota. Kyllä ovat lusikat muikeana uusissa kuoseissaan :)
  Lämpimät onnittelut huomiosta, jokan olet uudella koru-urallasi saanut.

  VastaaPoista
 26. Onnea lehtijutusta! Tuollainen julkisuus on aina positiivista, vaikka olisikin vain pieni juttu muiden joukossa :)

  Oli muuten hieno kuva siellä linkin takana, on ne ammattilaiset aikas päteviä..

  VastaaPoista
 27. Voi miten ihanaa. Tästä se menestystarina alkaa :)

  VastaaPoista
 28. Ooh ja huokaus <3 Ihanuuksia!

  VastaaPoista
 29. Tosi paljon onnea lehtijutusta! En kyllä yhtään ihmettelekään sitä; ihania koruja taitavasti toteutettuna! Ja kyllä mä ainakin käyn tosi tarkasti noi "sekalaista sälää"- aukeamat... ;)

  VastaaPoista
 30. onnittelut korujen saamasta julkisuudesta tätäkin kautta!:)

  VastaaPoista
 31. Onneksi olkoon! Hauskaa, että saat julkisuutta - ja ehkä se lehtijuttukin vielä joskus tulee, ei vain kuvat. Nuo Lähde-korvikset ovat kyllä ihan mielettömän kauniit!

  VastaaPoista
 32. Mielettömän kaunis koru!

  Ja onnea jutusta!

  VastaaPoista
 33. Oli kiva nähdä korusi MeNaisissa, mahtavaa että käsintekijät saavat näkyvyyttä! Upeita koruja!

  VastaaPoista
 34. On kyllä korut edukseen, hyvä Vilma!

  Minkähänmoiset vehkeet noilla lehdillä on, olis joskus kiva päästä näkemään kuvaustilannetta :) Mullekki! Vaikka emmää niitä kyllä osais ikinä käyttää, helmiä sioille siis :P

  VastaaPoista
 35. Hienoo, upeeta, mahtavaa! Ja onnea!

  VastaaPoista
 36. Teet siis koruja vanhoista hopealusikoista? Ihana idea. Ja lopputuloksetkin ovat kauniita ;)

  VastaaPoista
 37. Tunnistinkin korusi lukiessani Me Naisia viime viikolla. Tuli todella edelläkävijä olo, kun on nähnyt korujasi alunperin blogin kautta.

  Tuo Lempi on tosi kaunis!

  VastaaPoista
 38. Quickstep: Kiitos! Toivotaan, että nuo lusikat ovat tyytyväisiä uuteen olomuotoonsa. Ainakin ne pääsevät nyt esille laatikon pohjalla makaamisen sijaan. :)

  PaulaL: Näinpä! Ehkä joku eksyy lehden innoittamana myös puodin puolelle. "Oikean" valokuvajan ottama foto oli kyllä jotain aivan upeaa. Voi kun joskus saisi napattua tuollaisia itsekin!

  Satu: Jaa-a, omat tavoitteet nyt ei ole kovin korkealla, mutta eipä mulla mitään pienimuotoista menestystä vastaankaan ole. ;)

  MaaritH: Tänks!

  Jenny: Kiitokset! Mä ite kans syynään tuommoiset mainosjutut tosi tarkkaan, vaikka ostopäätöksiin asti se ei aina johdakaan. Onpahan ainakin kivaa katseltavaa, kun on läjä kamaa yhdellä aukeamalla. :)

  ColibriDreams: En mä sitä lehtijuttua kyllä kaipaa, mutta korut sais olla mun puolesta esillä enemmänkin. Itse en julkisuutta halua tai hae mitenkään erityisemmin, vaikka sitäkin on jo blogin kautta tarjoutunut lehtijuttujen muodossa. Mieluummin sitten lehteen koruja tai neuleita kuin meikäläisen pärstä. On kivempaa katottavaa ne, meinaan. :P

  WeridRockStar: Thank you ma'am! tuo on tosiaan ehkä kaunein tekemäni koru ikinä, vaikkei ihan mun omaa tyyliäni olekaan. Siis että on ehkä vähän turhan hempeä, että itse tuota käyttäisin, mutta pidän siitä silti hirmuisesti. Se just onkin kivaa tässä kaupallisessa puolessa, että voi hyvällä omatunnolla tehdä sellaisiakin koruja, joita ei itse koskaan käyttäisi. Joku muu taas saattaa ihastua hankkimaan sen itselleen, ja sitten ollaan molemmat tyytyväisiä. :)

  Hanna: Kiitos kaunis! On kyllä hauskaa, että lehdessä oli "pineten tekijöiden" koruja eikä pelkkää Kalevalaa. Monesti pienyrittäjien ja käsityöläisten korut ovat yksilöllisempiä ja idearikkaampia kuin suurten korufirmojen. ja joo, ihan reilusti tässä kehun itseänikin, kröhöm! :D

  Jatta: Melkoiset kamat taitaa olla, kameranrungotkin maksaa hunajaa putkista puhumattakaan. Ja niinhän sen pitää kai ollakin, että ammattilaisilla on ammattilaisten välineet. Ei voi kuin ihailla.

  SatuU: Kiitos, tahnk you ja tack! :)

  HELMI: Jep, vanhat hopealusikat muokkautuu mun käsissä uuteen uskoon, niin että pistäkää perintökalleudet lukkojen taakse kun minut näette. :) Kiitos kehuista, ne lämmittävät mieltä!

  benglia: Onpa hauskaa, että bongasit korut lehdestä! Kiva kuulla, että ne osuvat silmään jutusta eikä vain mun täällä hehkuttamisen ansiosta. :)

  VastaaPoista
 39. Wohou! Onneksi olkoon lehtijutusta :)

  VastaaPoista
 40. Hei haloo! Ei todellakaan haittaa, että hehkutat koruasioita. Käsillä tekeminen on hienoa ja siitä pitää osata olla ylpeä, koska nykyään ihmiset ovat turhan kainoja eivätkä uskalla ottaa kunniaa itselleen. Hyvä sinä :D

  Allekirjoittaneella on ollut jo muutaman vuoden ohjeita, jotka odottavat julkaisua... Ehkä joku päivä.

  VastaaPoista