-->

1.1.2008

Yhden sävyn olankohautus

Malli: Two-Tone Ribbed Shrug by Stefanie Japel, kirjasta Fitted Knits.
Koko: 16 ".
Lanka: Jämsän Huopatehtaan Retu, 300 g.
Puikot: 3,5 mm ja 2,5 mm.

Hartiat lämpimiks, sano. Ja niska kanssa. Eikä yhtään huono juttu että lämmitin miellyttää silmää ja tuntuu hyvältä. Joulun aikana valmistui tämä shrug elikkäs olankohautus, joka on päässyt heti hovin suosioon. Tämäkin on tehty Retu-sukkalangasta, joka on mun uusi rakkaus (Vilma ja Retu ne yhteen soppiii... ;D) Minen tätä lankaa sukkiin tuhlaa, kun tästä voi tehdä vaikka mitä tahansa muuta kivaa!

Grey  winter shrug front

Mallihan on hyvinkin yksinkertainen, samanlaisia hihattimia on joskus tullut tehtyä ihan omasta päästä ohjeittakin. Tässä ohjeessa jujuna onkin tuo leveä ribbikaulus, joka pienten lisäysten avulla myötäilee nätisti niskaa ja kädenteitä. Ohjeessa ribbiosuudet on tehty erivärisellä langalla, siitä tuo nimikin Two-Tone Ribbed Shrug. Mä kuitenkin yksinkertaisena ihmisenä halusin hieman pleinimmän version, joten tämä on nyt sitten varmaankin One-Tone Ribbed Shrug. Ja pitkillä hihoilla.

Grey  winter shrug

Mitähän sitä sitten keksis, hmm... Ei vaineskaan, mulla taitaa olla alkuvuoden startitis, kun aloitusvaiheessa on kolmekin eri työtä ja puikot syyhyäis paria uutta jonon jatkoksi. Oisko kellään anonyymien uusien-neuletöiden-aloittaja-addiktien lähimmän tukiryhmän yhteystietoja?

37 kommenttia:

  1. Lämpöisennäköinen kohautin :) Tuolle vaatekappaleelle vois kyllä keksiä monenlaisia nimiä.

    VastaaPoista
  2. eikös se tukiryhmä kulje nimellä tane?

    Retu on tosiaan vähän kuin felted tweed. Mun hihatin ei ole läheskään yhtö kaunis, mutta paljon käytetty. Mulla palelee yleensä juuri hartioita ja käsiä takin alla.

    VastaaPoista
  3. Yksinkertainen on todellakin nättiä :) Pääsen torstaina tapaamiseenkin, niin nähdään siellä sitten :)

    VastaaPoista
  4. Hieno... hmm, mullakin olis tuota Retua tuolla kellarissa. Mitähän siitä voisi valmistua...

    VastaaPoista
  5. Vilma ja Retu, heh :)
    Kivannäköinen lämmitin.

    VastaaPoista
  6. Ihana, just kivan pelkistetty. Pitääkin varmaan hankkia toi ohje, niin voisi neuloa tuollaisen siskolle. Tosin varmaan puuvillasta tai muusta viileästä, se kun ei juurikaan palele.

    VastaaPoista
  7. Nasti: Lämmin on kyllä tämä tekele. Rakkaalla lapsella on monta nimeä; tulee mieleen ainakin hihatin, hartianlämmitin, irtokädet enkunkielisistä puhumattakaan.

    KirsiÄr: Juu tane on se rakas taho joka auttaa tässä aloitusfiksaatiossa! Oiskohan se apu sen luontoista, että tane tarjoais apuvoimia aloitettujen töiden valmiiksi saattamiseen? :D

    Minä sydämetän Retua tosiaankin, on justiinsa passelia mun töihini. Ja on hiukan halvempaakin kuin Rowanit. ;)

    Salla H: Hei hauskaa, nähdään siis torstaina! :)

    Kate: No sehän riippuu ihan siitä kuinka paljon Retua löytyy ja mihin herra suostuu taipumaan. :) Muuten vaihtoehtoja on kyl paaaaljon.

    Tytti: Me Kiviset, jep jep. ;)

    Mewril: Puuvillainen olis kans kiva, semmoinen kesäversio mun tapauksessani. Ohje on jees, vaikka ilmankin pärjää ihan tavallisella ylös-alas-raglanin perusteilla.

    VastaaPoista
  8. Juuri tällaista on mieleni halajanut jo pitkään! Ribbikaulus näyttää mukavalta päällä.

    Minulle voisi perustaa sellaisen suunnittelee-paljon-muttei- saa-mitään-aloitettua-ryhmän. Pipojenteko lapsille jämähti siihen, etten osaa päättää, mistä langasta ne tekisin *huokaus*.

    VastaaPoista
  9. Aivan ihana, mä ihastuin ja haluun kans tehdä :)

    VastaaPoista
  10. Ai kun ihanan lämpimän näköinen!

    Mä meinasinkin meilata sulle, et mistähän löytyis hihattimen ohje, mut suomeks (neule-englantini sucks!)...
    Tarviisin yöksi tuollaisen, mulla on nääs kumma vaiva - käsivarteni palelevat ra-jus-ti öisin! :S

    Edellisen postauksen varjokuvat näyttää todella kauniilta.....

    VastaaPoista
  11. Kaunis hihatin - harmaa väri kolahtaa aina :-)
    Tää Retu onkin mulla ihan uusi tuttavuus. Pitääpä ottaa tästä vähän selkoa...

    VastaaPoista
  12. Hih...Retu ja Vilma...hmm...tirsk...
    Nätti tuo hihatin!!
    Minä kans tarttisin moista tukiryhmää. Aloitettuna jo muutama, mielessä sitäkin useampi projekti..

    VastaaPoista
  13. Se olla kiva! Tuo on omallakin listalla... Teillä on myös ihana sohva!

    Marsvin

    VastaaPoista
  14. Inka: Heh, on meitä neulojia moneen junaan. Mä vaihdan aina silloin tällöin junaa risteysasemalla, niin että toikin tilanne on kyllä tuttu. Kyllä se siitä, kun innostus iskee!

    Sipriina: Tää ON kätevä!

    Siina*K: Mulla kans palelee kädet ja hartiat öisin, joten yks hihatin on tehty nimenomaan yökäyttöön. Onhan se vähän koomisen näköinen yöpaidan päällä, mutta pitää ainakin yläkropan lämpimänä. :)

    Sini: Harmaa on niin hyvä väri. Retu tutustuu varmasti mielellään uusiin neulojiin. Mars Menitaan siis. :)

    SatuU: Voi meitä aloittajia, kukas tekis ne työt loppuun asti? Kun tontutkin tais jo palata Korvatunturille...

    Marsvin: Voi kun oliskin meidän sohva! Kuvauspaikka on kuitenkin appivanhempien unelmakoti, jonka sohva on kyllä jumalainen. Meidän kotona röhnötetään tavallisella Ikealla: mukava muttei erikoisen elegantti.

    VastaaPoista
  15. loistokkaan näköinen..ööö.. vaatekappale. siun blogia on aina ilo seurata

    VastaaPoista
  16. Ai, hih, my bad.... sori! ;D Sittenhän on mistä unelmoida! ;D

    Marsvin

    VastaaPoista
  17. No sitähän mäkin tässä ihmettelin, kun sormet syyhyää jo vaikka mitä neulomaan kun just 23.12.2007 laskin virkkuukoukun pöydälle ja sain valmiiksi viimeisen joululahjan. Sitten viikon tauko meinas saada aikaan jo pahoja vieroitusoireita ;). Että oisko jossain jotain apuklinikkaa??? Plääh mä tyhmyri annoin miehen päättää et teenkö tommosen kohauttimen vai en...Näyttää todella ihanan lämpimältä, sopis munkin kipeälle niskalle (sanoo miäs mitä huvittaa) ;)

    VastaaPoista
  18. Todella kaunis olankohautus!
    Kuinka kutisevaa Retu on? Mihin lankaan sitä vertaisit syyhyävyytensä ansiosta?
    Neulepinta näyttää todella hienolta ja lämpöiseltä.

    ( en muista josko olen sanonut "päivää aiemmin", olen kyllä lurkkinut täällä säännöllisesti sitten Södera- sukkien jälkeen ;D )

    VastaaPoista
  19. Iiihana haihatin! Ja Retu on kyl oikeesti ihkua lankaa, pehmeääkin jopa.

    Näinpä nyt appiskokelaiden sohvanki, ku en oo sinne muka-muka ehtiny, onpa hieno :o Ja ootko käyny karvurissa? Ihania punasia raitoja!

    VastaaPoista
  20. Hei, nimeni on Markka ja olen myös uusien-neuletöiden-aloittaja-holisti.

    Ihastuttava hihatin. Mikä se on? Hihatin on nyt hyvä, kutsun sitä siksi.
    (Ja ihastuttava kantajakin tietenkin.)

    Tuota lankaa en oo ikinä kokeillu, että ihan kiva kun mainostelet sitä täällä ni joudun olemaan syömättä koko kuun kun tilaan lankoja.

    VastaaPoista
  21. Torrance: Kiitos! Sulla on ihana postaus, tulin hyvälle mielelle ja aloin itekin miettiä elämän pieniä iloja. Niitä on paljon. Ihanaa! :)

    Marsvin: Juh, että perintöä odotellessa vai? :D Ehhehee, jos nyt kuitenkin yrittäis ensin vaikka osa-maksulla hankkia oman sohvan sieltä Vepsäläiseltä ennen kuin alkaa viritellä anslankoja appivanhempien portaisiin. ;D

    Huopatossu: Hehee, viikko on kyllä pitkä aika, ei varmaan pystyis. :) Minkähän tasoiseksi riippuvuudeksi tää nyt sitten luokitellaan... ;)

    WeirdRockStar: Iltaa vain ja tervetuloa kommenttilootaan! :P Retu ei mua kutita lainkaan, mutta toisaalta oon ehkä väärä ihminen antamaan arviota. Mua kun ei kovin moni lanka kutita mohaireja lukuunottamatta. Oiskohan tuo jotain seiskaveikan karkeusaastetta tai ehkä jopa pehmeämpää...

    Jatta: Apettimien sohva on iiihana. Voi jos joskus sais itekin (tosin ottaisin ehkä ees yhen käsinojan, että voi lepuuttaa kyynärpäätä kun neuloo). Ja keritsijälle pitäis varata aika, kun edellisestä kerrasta on kaaauan. Raidat johtuu vain omituisesta valosta (aurinkoko se pilven lomasta pilkisti?) ja siitä, että edellisestä värikylvystäkin oli jo hetki. Kastoin pääni punaiseen tänään, niin että nyt on taas tasaista kypärää koko pää.

    Markka: Hei Markka! (Tämä siis lausuttuna monotonisella ryhmä-äänellä, monesta suusta yhtä aikaa, vrt. AA-kokoukset elokuvissa. :D) Pahoittelen että kaivan kuoppaasi entistä syvemmäksi lankakehuillani, mutta ollos huoleton: Retun kilohinta on 15 e, ja se taitaa olla harva se hetki tarjouksessa 10 e/kg. Sulo ainakin ostais. ;)

    VastaaPoista
  22. Tosi kaunis! Aivan ihana!

    Oliskohan tällaisen aloittelijankin tuollainen helppo neuloa? Tai no helppo ja helppo, mutta oliskohan mahdollista että aloittelijakin tuollaisen tekaisisi?

    *ryntää kirjastoon katsomaan löytyiskö sieltä tuota kirjaa*

    VastaaPoista
  23. Kiitos Vilma...
    olen tänään puolen kilon Retun onnellinen omistaja.
    Kävin tehtaanmyymälässä ja näin Valon.
    Haksahdin myös "Paulaan" sopivia määriä.

    VastaaPoista
  24. ihana! heti piti pistää ravelryssä jonoo tää! :)

    VastaaPoista
  25. Miia-Rebekka: Onnistuu varmasti aloittelijaltakin suuremmitta ongelmitta. Eihän tuossa oikeastaan ole muita tekniikoita kuin sileän ja joustinneuleen neulomista, lisäyksien tekemistä ja silmukoiden poimimista valmiin neuleen reunasta.

    WeirdRockStar: Olepa hyvä (vai pitäiskö sanoa anteeks, heh) ;). Pitääköhän tässä joskus tehdä itekin isku Jämsän Huopatehtaalle, Paula kun on mulle ihan uus tuttavuus. Jos on sukua Retulle niin voisin tykätä. :)

    SatuH: Joo, queuetuta vaan ihmeessä! :P

    VastaaPoista
  26. Jees.
    Paulassa on yhtä tiheät kierteet ja sama säikeisyys kuin Retussa
    ( lyhyesti sanottuna ne on yhtä paksuja ) mutta mun käteeni Paula ei tunnu niin tikkuiselta kuin Retu. Luultavasti koska se on 100% villaa. En tosin ole vielä ehtinyt sitä neuloa mutta odotan jo onnistumisen tunteita Paulan suhteen.

    VastaaPoista
  27. Jätänpä puumerkkiä tännekin. Aivan mielettömän ihana tuo hihatin, kuten muutkin aikaansaannoksesi! Sinun innoittamanasi olen itsekin aloittanut yhtä sun toista neuletyötä. :)

    VastaaPoista
  28. Jestas! Halpaa lankaa!
    Saa varmaan ostettua vaan paikanpäältä, eikä nettipuotia ole?

    Asun toivottoman kaukana noista ihanaisista langoista.

    VastaaPoista
  29. WeirdRockStar: Jeupujee, kiitos infosta. Pitänee tutustua tähän Paulaankin jos ikinä lähikontaktiin pääsen.

    Ansku: Hei hauskaa hoi! Raportoipa sitten mulle niiden projektien sujumisesta, kiinnostaa kovin! :)

    Markka: Jaa-a, mä en tiedä missä kaikkialla Retua myydään. Menita kyllä toimittaa postitsekin, vaikkei niillä varsinaisesti verkkokauppaa olekaan. Että soittoa sinne vain, vink-vink. :)

    VastaaPoista
  30. Kivannäköinen ja värinen hihatin :)

    VastaaPoista
  31. so stylish :)
    what is more... you are really beautiful :)

    VastaaPoista
  32. Info menarik dan boleh sekali dicoba, Makasih buat infonya dan sukses selalu.

    VastaaPoista
  33. Mau mendapatkan pelayanan yang baik dan ramah???

    Modal Kecil bisa mendapatkan hasil yg luar biasa...

    VastaaPoista
  34. Menarik sekali, perlu saya coba ini..
    kebetulan lagi cara tentang hal ini.

    VastaaPoista
  35. Kabar Baik Untuk Para pencinta Game
    Karena di Bulan januari ini Sudah keluar Game RPG Online Terpopuler Se-Asia
    Penasarankan Game nya Seperti apa???
    Kalian bisa dilihat game nya dari link di bawah yaaa

    VastaaPoista
  36. Yah begitulah, backlink dari google ini memang perlu untuk kita kejar dan kita dapatkan

    VastaaPoista