-->

18.11.2007

Kerta kiellon päälle

Messuraportteihin kyllästyneiltä pyydän anteeksi, nyt tulee nimittäin jo toinen sellainen tässä blogissa yhden viikonlopun sisällä. Tarja kun ystävällisesti tarjosi aamulla ylimääräistä messulippua, ja mähän retkahdin saman tien. Pari juttua oli jäänyt kaihertamaan mielen pohjalle perjantain käynnistä, joten puoli tuntia sängystä nousemisen jälkeen mä olinkin taas matkalla kohti Pirkkahallia. (Joo-o, mä oon tapoihini pinttynyt enkä kertakaikkiaan vaan osaa kutsua sitä Tampereen messu- ja urheilukeskukseksi. Ihan liian virallista perustamperelaisen suuhun.)

Lankaa:
- 3 x 50 g tummanharmaata Merino Blend Anti-tickleä, 1,80 e/kerä, Piikkopirta.
- 2 x 50 g mustaa Osloa, 1,50 e/kerä, ostopaikka sama kuin yllä.
- 3 x 50 g (musta, valkoinen ja harmaa) ONlinie 2 Supersocke Silkiä, 5,90 e/kerä, Vihreä vyyhti.
- 1 kiekko maastonvihreää hahtuvaa, 7 e, Pirtin kehräämö.

Muuta mukavaa:
- Hinku ja Vinku -avaimenperät, 5 e/kpl, Villaruusu.
- Tuoksusaippuoita 6 kpl/5 e, jokin kynttilöitä myyvä koju A-hallissa.
- Keraaminen nappi, 3 e, Hannele Hämäläinen.
- Punaisia säröhelmiä 1 e/nauha, savunharmaita lasihelmiä kahta kokoa, 1,90 e/nauha, HelmiQ.

Niin, ja sitten äiti soitti Hailuodosta, että nyt ois tarjolla paikallista tummanruskeaa 3-säikeistä lampaanvillalankaa, jota mä yritin kesällä etsiä omaa luotolaista varten. Pyysin äippää ostamaan lankaa saman tien kokonaisen kilon. Eipä tuo enää tunnu tässä konkurssissa, ja onpahan sitten lankavarastoa omasta takaa, jos vaikka kaikki maailman lampaat menee kerintälakkoon. :P

22 kommenttia:

  1. Supersockea! Muistan, että hiplasit niitä perjantaina... Eikö ole ihanan tuntuista? Tuleeko raitapolvarit?

    Otatko seuraavaksi lomaa, että saat kaikki neulottua? ;).

    VastaaPoista
  2. Miten ostoraportteihin voisi kyllästyä :O Niistä saa inspistä ostaa myös kaikkea ihanaa ja se taas saa hyvälle päälle ja hyvä mieli on tärkeä juttu ja ja... :D

    VastaaPoista
  3. Nainen!! Sinä oot nyt kyllä langennu lankoihin oikein kunnolla :D Tervetuloa kerhoon jossa kerät tursuavat syyttävästi nurkista aina kun jotain vähän etsii.. Hihhii..

    VastaaPoista
  4. Karoliina: Noi Silkit oli yks juttu mikä jäi kaihertaan perjantai messureissun jälkeen. Kun oli niin sileää ja pehmoista. :) Nää kerät taitaa päätyä joululahjaksi, jos saan visioni toteutettua...

    Lomaa kyllä tarvis ihan muistakin syistä kuin neulomisen takia. Suunnittelin pitäväni koko itsenäisyyspäivän viikon lomaa, mut sinnekin pukkas jo pakollista palaveria. Plääh. Pitänee tyytyä pelkkään pitkään viikonloppuun ja perjantaivapaaseen.

    Villapeikko: No hyvä sitten! Mullakin on hyvä mieli, kun sain ne jossittelujututkin haettua pois messujen korjauskierroksella. ;)

    Pikkumyy; No sas kuule muuta! :D

    Jatta: Shh, älä kerro kellekään! :P Harvoinpa mä näin retkahdan, mutta kyllä kai kerran vuodessa saakin vähän riehaantua. Ja ehkä toisenkin. :D

    VastaaPoista
  5. vai pohjoisen tyttöjä olet, vai oletko itse hailuodosta kotoisin?
    blogiasi on mukava seurata ja himo neulojana saa hyviä vinkkejä, kunhan ehtisi toteuttaa. "joulu ruuhkan" jälkeen voi kutoa jo omia hommiakin.
    onkos tietoo voiko sitä mistään ostaa hailuodosta lampaan villalankaa? siellähän on ainakin se joku käsityöläispuoti
    terkuin Pirjo oulusta

    VastaaPoista
  6. Pirjo: No eipä mua oikein pohjoisen tytöksi voi sanoa, kun oon ihan syntyperäinen tamperelainen. :) Isoäiti on Hailuodosta kotoisin, ja äitini viettää nykyisin suuren osan ajastaan saarella.

    Hailuotolaista (tai ainakin siellä kehrättyä) lampaanvillalankaa voi ostaa ainakin Oulun Taito Shop Maakarista (siellä se on kyllä kallista). Hailuodossa lankaa saa ainakin Luovon Leipä ja Lammas -nimisestä paikasta, jossa oli kuulemma viikonloppuna uusien omistajien pitämät avajaiset. Vyyhtejä on kaupan myös Marjaniemen kahvila-myymälässä, tosin pienempiä määriä. Eipä siis muuta kuin lautalle ja Hailuotoon lankaostoksille! ;)

    VastaaPoista
  7. Wau, jään odottelemaan mitä noista helmistä saat aikaiseksi! ;)

    Itellä jäi kaivelemaa (tai puuttumaan) yks kerä Noroa, joita ostin messuilta, mut tarttee sitä kalastella jostain jotta sais projektit loppuun. Ostamani kerät on nääs jo melkein neulottu! :D

    VastaaPoista
  8. Olen samaa mieltä että Pirkkahalli se on ja sitä aion siitä käyttää, vaikka joka paikkaan melkein ne on jo ehtineet vaihtamaan tuon tylsän ja pitkän uuden nimen. Ihania ostoksia olit tehnyt.

    VastaaPoista
  9. Siina*K: Niin minäkin jään, odottelemaan ja ihmettelemään noita helmiä meinaan. ;) Tulipahan ostettua, toivottavasti saan niistä joskus jotain säkerrettyä, vaikka onhan ne nätit noin nauhanakin.

    Toivottavasti Noroa löytyy! :)

    Sire: Aamen ja kansi kiinni! Osassa tienvarsikylttejäkin lukee vielä Pirkkahalli, niin että itekin menee sekaisin ulkopaikkakuntalaisista puhumattakaan. Ihme touhua, sanon vaan. :)

    VastaaPoista
  10. en minä ainakaan kyllästy messuraportteihin. kateellisena vaan katson kun en itse päässyt. kaksi vuotta ole jo yrittänyt sinne tulla mutta on tullut jotakin pakollista juuri siksi viikonlopuksi.
    ensi vuodelle on jo varaus, jospa silloin siten.

    VastaaPoista
  11. Se olit sitten kuitenkin sinä jonka bongasin sunnuntaina pariinkin otteeseen. Mutta kun olin just lukenut blogista sun messuraportit, niin ajattelin että joku toinen vaan samannäköinen ;)
    Huomasin hölmistyneenä messujen alla, että nimi on muuttunut. Mulle se on edelleen Pirkkahalli, lyhyempikin se on. Kuka tuota pitkää nimilitaniaa alkaa latelemaan?!

    VastaaPoista
  12. Ihana lukea näitä messujen jälkikuulumisia. Ihan niinkö itekki sais synninpäästön...Olin siellä nimittäin ja lankaa tuli ostettua pienen kaupan verran;) Multa jotenki joutu hukkaan se Piikko Pirran koju ja en sitte enää lopussa sitä löytäny. Onneks niillä on nettikauppa! -Nonna-

    VastaaPoista
  13. Messuraportit on ihania! Kun ei täältä periferiasta mihinkään pääse, niin saapahan ihailla toisten löytöjä.

    VastaaPoista
  14. Joko: Kyllä siellä ensi vuonnakin varmasti on kaikkea kivaa. Mulla on kyllä melkoinen urakka saada tämänvuotiset valmiiksi ennen sitä (kun viime vuodeltakin on vielä messulöytöjä käyttämättä... *viheltelee*) ;)

    Tiinamaria: Minähän se, vaeltelin siellä paikkailemassa perjantain ostoksia. Tää oli kyllä järkevä taktiikka, paikkauskierros meinaan. Perjantaina kun ei ollenkaan osannut hahmottaa tarjontaa, ja messupäivän jälkeen jäi vähän harmittamaan parit ostamatta jääneet jutut. Sunnuntaina sit saattoikin enemmän fiilistellä ja katsella rauhassa kojuja, kun välttämättömimmät :D oli jo tullut hankittua.

    Ja kyllä, Pirkkahalli on Pirkkahalli. Aina ja ikuisesti, aamen. :)

    Nonna: Piikkopirta oli kyl mulle aarreaitta näillä messuilla! Tuotteissa oli tosi hyvä hinta-laatu-suhde, ja sinne mä sitten kannoinkin suurimman osan messubudjetista. Taidan jatkossa minäkin hyödyntää niiden nettikauppaa. ;)

    Elli: No hyvä jos niistä on iloa! Nää omat messuraportit on siinä mielessä itellekin hyödyllisiä, että voi myöhemmin palata tsekkaamaan, mitä viimeksi tulikaan ostettua ja mihin hintaan.

    VastaaPoista
  15. Heh.. Mäkin olen joskus miehelle puollustellut lankaostoksiani "No ainakaan langat ei lopu vaikka rahat loppuiski" =D Hmm..Onkohan tämä nyt eka kommentti blogiisi kun en muista. Joka tpauksessa olen seuraillut tätä lafkaa jo pidemmän aikaa.

    VastaaPoista
  16. Tuosta Piikkopirrasta...nykysenä turkulaisena se kuuluu kotikaupunkietuuksiin, mutta en ole käynyt siellä kuin kerran ja silloin sain niin huonoa palvelua verrattuna toiseen paikalliseen, että en ole sinne uudestaan eksynyt. Myös muilta suunnilta on kuulunut vastaavaa kommenttia. Mut langat vaikuttaa sekä näin blogin välityksellä että messuillla hiplauksen jälkeen sellaisilta, että kai sinne on jossain vaiheessa uudestaan uskaltauduttava :)

    VastaaPoista
  17. Eihän toisten ostoslistoihin kyllästy, sitä on vaan tyytyväinen, kun muillekin sattuu pieniä ylilyöntejä lankojen hamstraamisessa. Itsekin saatoin tuoda muutaman kerän Pirkkahallilta (juu, tamperelaisille se on Pirkkahalli edelleen)...

    Olen seuraillut blogiasi jo pitkään ja kuolannut upeiden töidesi perään. Kun vain itsekin saisi aikaiseksi. Ainakin olen lopulta sortunut neuleaiheiseen bloggaamiseen, mutta katsoo nyt, millaisella vauhdilla sinne alkaa ilmestymään jotakin valmista. Mutta jatkossakin etsin inspiraatiota ja motivaatiota muiden blogeista, joten iso kiitos kokemusten jakamisesta!

    VastaaPoista
  18. eikä! toinenkin messupäivä! iik! :)

    VastaaPoista
  19. Hei halusin antaa sinulle Nice Matters Award-tunnustuksen=) (kts blogini..)

    Niin ja oikein ihanaa joulun odotusaikaa!!

    VastaaPoista
  20. Eusu: Kiitos kaunis, tämä kyllä lämmittää mieltä näin pakkaspäivänä! Kiva kuulla sinustakin pitkästä aikaa, tervetuloa takaisin. :)

    VastaaPoista
  21. Uh, noita kaikkia herkkuja. Suhun verrattuna tulin kotiin ihan tyhjin käsin. (Onneksi - kotona kun odotteli aivan turkasen paljon aloittamattomia lankaeriä ym.)

    VastaaPoista