-->

9.7.2013

Pilvipouta

Pilvenreunalla

Malli: Pilvenreunalla by Tiina Arponen, 1-2-vuotiaan koko.
Lanka: Sirdar Snuggly Baby Bamboo
Puikot: 2,0 mm & 2,5 mm
Ravelry-projektisivu

Tytär sai uuden neuletakin, joka saa himoitsemaan herkkutriojätskiä kermavaahdolla. :) Väreissä yhdistelmä vaniljaa, suklaata ja mansikkaa taivaansinistä seuranaan. Kuin jätskiannos kuumana kesäpäivänä järven rannassa, nam. Neuleessa on sopivasti kasvunvaraa, eli mahtunee vielä talvellakin. Mikä on helpotus, koska ihan liian monta lapselle aloittamaani neuletta on ajanpuutteen takia jäänyt pieneksi jo tekovaiheessa. :/ Vetoketjulliset hupparit on todettu meillä varsin käytännöllisiksi vaatteiksi, vaikka itseasiassa huppua harvemmin tulee käytettyä. Pienensin huppua reippaasti ohjeesta, mutta silti se on melkoisen iso lärpäke. Laskeutuva lanka korostaa kokoa entisestään. Harmillista, että hupussa ei näy pilvikuviota, vaan se jää tuonne taitteen alle. Näkyyhän se toki silloin, jos sitä huppua joskus pitäisi päässä, heh.

Pilvenreunalla

Ohjeesta on muuten pakko sanoa pari sanaa, hapanta sellaista. Oma vaatimustaso maksullisten ohjeiden suhteen on varmasti noussut mitä enemmän sellaisia on ostanut ja neulonut. Samoin tuntumani on, että ohjeiden taso on myös parantunut vuosien myötä esimerkiksi Ravelryn tarjoaman palaute- ja pisteytysmahdollisuuden myötä. Siksipä odotan saavani tietynlaista vastinetta, kun maksan neuleohjeesta. Pilvenreunalla-neuletakin ohjeessa olisi kyllä reilusti parannettavaa. Jos kyseessä olisi ilmaisohje, antaisin asian olla tai en ainakaan ärsyyntyisi pienistä puutteista. Nyt kuitenkin jouduin laskeskelemaan ja korjailemaan ihan liian monta asiaa edetessäni, ja homma alkoi todella harmittaa. Mielestäni on myös kohtuullista olettaa, että ohjetta noudattaen voi saada aikaiseksi täysin valmiin neuleen. No, tämä ohje ei anna sen kummempia neuvoja aika oleellisen asian eli nappilistan tekemiseen kuin että "nappilistan voi tehdä neuloen tai virkaten". No daa-a. Että siitä vain omien kykyjen mukaan, vassokuu. Vähän rahastuksen maku jäi suuhun myös siitä, että lapsen neuletakkiin joutuu erikseen ostamaan ohjeen kokoon 1-2 v. ja 4-5 v. Lankakauppa Kerä, joka ohjetta myy, ei muuten ollut kiinnostunut ottamaan vastaan tai edes välittämään ohjeen tekijälle paperille kirjoittamiani ja piirtämiäni kehittämisehdotuksia ohjeeseen (miten ohje palvelisi neulojaa vielä paremmin ja missä kohtaa epäilen olevan virheitä, millainen kaavio voisi olla avuksi neulojalle). Kun kävin paperiani tarjoamassa, sieltä todettiin että "me vain myymme ohjetta" ja "se on kyllä testineulottu, tuskin on virheitä". Onkohan linja sama sieltä ostettujen lankojen suhteen, eli jos langassa on virhe, niin valitukset sopii osoittaa myyjän sijaan suoraan valmistajalle? En tykkää. Mielestäni myyjällä on myös vastuunsa tuotteesta, ei vain sen valmistajalla.

IMG_1083


Se siitä, olkoon. Lopputuloksena sain kuitenkin kivan neuletakin, vaikka jouduinkin pohtimaan monta kohtaa uusiksi. Kuten sen nappilistan. Nappien sijasta päädyinkin vetoketjuun ja huolittelin reunat neulotulla päärmeellä. Samoin korvasin joustimen neulotulla päärmeellä sekä helmassa että hihansuissa. Näin laskeutuvasta langasta kun olisi perusjoustimesta voinut tulla turhan antautuvaa ja löpsöä (etenkin, jos neuloisi ne ohjeen mukaan; yhtä isoilla puikoilla kuin sileänkin neuleen).


Kuvauspäivä oli tihkusateinen ja harmaa, mutta ehkä jatkossa pilvet pysyttelevät neuletakissa taivaan tummentamisen sijaan. Korkeintaan ohutta untuvaa ja hattaraa saa olla auringon  ja valon tiellä, toivoo tämä tyttönen. :)

57 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika... miten nopeasti aika meneekään! Justiinhan se tämäkin prinsessa vasta syntyi, ja nyt jo iso tyttö.
  Samaan ohjeiden rahastus makuun olen joskus myös törmännyt. Onneksi jo tätä kutojan uraa on niin kauan takanapäin että osaa tehdä suunnilleen kuvan perusteella. Tietenkään ihan samanlainen ei koskaan tule mutta tarviikokaan?
  Aurinkoisia kesäpäiviä!
  T. -Nonna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos kuule muuta, aika menee ihan hujauksessa! Tyttö on pian jo 1,5-vuotias, vaikka ihan äskenhän se syntyi. <3

   Mä myös usein päädyn tekemään oman versioni kuvan tai ohjeen inspiroimana. Saa paremmin istuvaa ja just omalle käsialalle sopivaa. Mutta nyt oli tarkoitus posottaa menemään aivottomasti ja omaa päätä vaivaamatta suoraan ohjeen mukaan. Ajattelin pääseväni helpolla, kun hankin valmiin ohjeen. Oi kuinka väärässä olinkaan, huoh. No, jatkossa sitten jälleen omia sävellyksiä eikä turhia odotuksia osto-ohjeille! :)

   Iloista kesä sinnekin! :)

   Poista
 2. Niin hieno! Ja ihana tyttönen nutun sisällä :)

  Miten Sä voitkin osata asetella ne valitut sanatkin aina noin nätisti. Ihailen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Laura! Hyvä, jos ei liian sapekasta tekstiä ole. Ehkä aika siloitti suurimmat kulmat; mähän aloitin tekemään tätä takkia jo maaliskuussa, ja silloin kyllä otti päähän ja paljon... :)

   Poista
 3. Kauniin takin sait aikaiseksi ohjeen puutteista huolimatta. Ja herttainen on tyttönenkin. Kummallista käytöstä lankaliikkeessä. Luulisi, että ottavat mielellään palautetta vastaan. Höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä kanssa ihmettelin, että eikös olisi asiallista pahoitella mahdollisia virheitä ja välittää palaute eteenpäin. Vaan onhan näitä lankakauppiaitakin sitten moneen junaan. Onneksi tosiaan takista tuli suunnilleen sitä mitä toivoinkin.

   Poista
 4. Ihana ihana mussu ihanassa takissa <3 Voi että sentäs :)

  VastaaPoista
 5. Onpas nätti jätskitakki. Meilläkin vetoketjullinen huppari olisi tarpeen.. Ajattelitkos antaa palautetta ohjeesta ihan suoraan suunnittelijalle? Itse ainakin ottaisin palautteen ihan mielihyvin vastaan, jos olisin ohjeen suunnittelija ja tekijä olisi ohjeeseen jollain tapaa tyytymätön... Oletettavasti ohje on MuitaIhania-blogin Tiinan tekosia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se yleensä olisi eka toimenpide, että ottaisi suoraan suunnittelijaan yhteyttä. Etenkin, jos on ostanut ohjeen suoraan suunnittelijalta vaikka Ravelryn kautta. Mutta tätä ohjettahan ei voi ostaa muualta kuin Kerästä, eikä sille ollut tehty edes Ravelry-sivuja tai muuta palautekanavaa. Lisäksi alkoi niin paljon ärsyttää tuo kahdesta eri koosta rahastaminen ja yksinkertaiset virheet tai puutteet, että päätin ensin kokeilla, josko palaute menisi perille kaupan kautta. Mielestäni heillä kuitenkin on vastuunsa ja etenkin mahdollisuutensa vaikuttaa esim. hinnoitteluun. LIsäksi olin tosiaan piirrellyt paperille ehdotuksia (huom. kyseessä ehdotukset, rakentava ja ratkaisukeskeinen palaute, ei valittaminen), joten ne olisi ollut mulle helpointa toimittaa suunnittelijalle kaupan välityksellä, koska oletettavasti he ovat suunnittelijan kanssa tekemisisissä. Vaan ei kun ei.

   Nyt pitäisi sitten naputella suunnittelijalle viestinä nuo parannusehdotukset, mutta ei huvita eikä viitsi. Meni maku tuon lankakaupan asenteen takia. Narisempa siis "vain" täällä.

   Takki on onneksi kiva, kaikesta huolimatta.

   Poista
  2. Kieltämättä kauppa olisi voinut toimia vähän eri tavalla. Erikoista ettei edes ehdotuksiasi otettu vastaan! Tässä tapauksessahan nimenomaan kauppa on välikäsi sinun ja suunnittelijan välillä. Harmillista.. eivät varmaan Kerässäkään tarkoituksella hyvien (maksavien) asiakkaiden mieltä pahoita.

   Poista
  3. No mulle tuli vähän tyhmä olo, kun heti kärkeen kun sanoin mulla olevan palautetta heidän myymästään ohjeesta mulle todettiin, että laita se suoraan suunnittelijalle, me vain myydään sitä ohjetta. Sanoin kuitenkin haluavani antaa palautteen heillekin, koska mielestäni myyjällä on myös oikeus tietää, mikä myydyssä tuotteessa mättää. Ja sanoin myös, että mun mielestä on reilua ensin antaa palaute suoraan kuin valittaa asiasta blogissa. No, sain sitten kertoa, mikä ohjeessa mun mielestä mättää, mutta vaikutusta sillä ei tuntunut olevan. Ohjeen on kuulemma neulonut Wetterhoffin neulelinjalta valmistunut henkilö, joten siinä tuskin on virheitä. Selvä. Mulle jäi kyllä paha maku jutusta, mutta antaa olla. Onhan näitä lankakauppoja maailmassa muitakin.

   Poista
 6. Olen ihan samaa mieltä maksullisista ohjeista, jos joku ohjetta myy, sen pitää olla laadukas! Netti on pullollaan ilmaisia, tosi kauniita ja hyvinkirjoitettuja neuleohjeita, joten rahalle pitää saada vastinetta. Erityisen pettynyt olen monesti ollut suomalaisten käsityö- ja neulelehtien ohjeistuksiin, suppeita ja surkeita ja ihan virheitä pullollaan. Sen vielä jotenkin ymmärtää, että niitä inhimillisiä virheitä tulee esim. neulekaavioihin, mutta mikä ohje se semmoinen on, että jotain osaa neuleesta ei ohjeisteta lainkaan? Kauppias on aina myös vastuussa myymästään tuotteesta. Onneksi takki kuitenkin valmistui, neule on kuitenkin tosi sievä ohjeen puutteista huolimatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaiset käsityölehdet taitavat vielä suurimmaksi osaksi noudattaa "näin me on tehty aina ennenkin" -linjaa ja palvelevat enimmäkseen netissä vähemmän aktiivisia harrastajia. Se tyyli ei vain taida enää toimia kaikkien neulojien parissa, onneksi. Onneksi Ravelry ja netti tosiaan tarjoavat väylän ihan kelle tahansa julkaista ja myydä ohjeitaan, joista jotkut ilmaisversiotkin tosiaan ovat loistavan viimeisteltyjä. Samalla on näppäriä palautekanavi suoraan suunnittelijalle, jos vain niitä jaksaa käyttää. Mutta tosiaan tässä tapauksessa myyjälläkin on mun mielestä vastuunsa välikätenä. Päh.

   Poista
 7. Ihana neuletakki! :) Tuollaista takkia pitäisi alkaa neulomaan 1,5v. pojalle, kunhan vaan ohje löytyisi...tai jossei löydy niin pitänee suunnitella itse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos takkikehuista! Malli pilvikuvioineen ja huppuineen on kyllä nätti. Tuosta ohjeesta nyt voi ottaa ainakin silmukkamäärät ja kavennukset, siis ne ihan perusperusasiat. Kannattaa tosin etukäteen laskea, osuuko pilvikuvion aloituskohta ihan oikeasti keskelle helmaa, vink vink. Lopun voikin sitten säveltää itse, jos siltä tuntuu. Ehkä siis helpointa tehdä homma alusta asti itse, jos kerran osaa! :)

   Poista
 8. Ihana takki ja tyttö! Itsekin ostin ohjeen jokin aika sitten ja huomasin saman! Ajattelin sitten, että voinpahan hyvällä omallatunnolla posotella pelkän mallineuleen takkiini, ja säveltää loput ite, kun olen maksanukkin, eikä saa syytettä että käyttää toisen ideoita ilmaiseksi:). Ihmetyttää lankakaupan asenne, mut meitähän on moneen junaan:)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla, että en ole sentään ainoa, joka ihmettelee ohjeen puutteellisuutta. Saitko mallineuleen kuvion täsmäämään? Mun mielestä se alkaa yhtä silmukkaa liian myöhään, oikeasta reunasta katsottuna. Tosin eihän ohjeessa ole kerrottu, kummasta reunasta kaaviota pitäisi lukea...

   Enpä voi sanoa, että jatkossa tulisin asioimaan Kerässä. Vaikka jäi myös se mielikuva, että siellä ei mun käyntejä kaivatakaan, kun en tullut ruusujen vaan risujen kera käymään. :)

   Poista
 9. Oi miten suloinen neiti ja neule :)

  VastaaPoista
 10. Ihana takki ja söpö tyttö! Todella ärsyttävää toimintaa kauppiaalta ja itsekin odotan, että maksullisessa ohjeessa on kaikki tarvittava tieto, eikä tarvitse itse arpoa/arvailla.

  VastaaPoista
 11. Ihana takki! Ehdin jo innostua, että nytpä teen omalle tulokkaalle samanlaisen ja voisin jopa (ensimmäistä kertaa elämässäni) ostaakin ohjeen. Vaan enpä taida viitsiä, sillä mun kärsivällisyydellä ei valmista ohjetta ihan kauheasti aleta muokkailemaan. Ihme asenne tuolla lankakaupalla.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa moni on saanut toisenlaistakin palvelua Kerästä, kun sitä tunnutaan netissä kovasti kehuvan. Mun kokemus ja kuulopuheet on olleet toista laatua, mutta makujakin ja vaatimustasoakin on sitten monenlaista. En voi tosiaan suositella tätä ohjetta, jos ei halua itse joutua pähkäilemään esim. tuon nappilistan toteutusta. Perusasiat siinä kai on kunnossa, mutta saman lopputuloksen saa kyllä melkein helpommin aikaiseksi, kun laskee itse silmukat sopivaan kokoon ja piirtää mallineuleen ruutuvihkoon ihan itse.

   Poista
 12. Ihana takki, ja suloinen on takin sisuskin ;) Mutta onpa tosiaan kummallista tuo Kerän toiminta. Rahastuksen makua todellakin. Ihmettelenpä että kehtaavat myydä puutteellista ohjetta noin kovaan hintaan. Hyvä tietää kuitenkin, sillä olen itsekin ohjeen ostamista harkinnut. Taitaapa jäädä ostamatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Osaisikohan joku molemmat lasten koon ohjeet ostanut kertoa, eroavatko ne tosiaan niin hurjasti toisistaan, että erillisille ohjeille on oikeasti perusteet? Tuntuu tosi oudolta, että eri kokoiselle mutta muuten täysin saman näköisille takeille on erilliset ohjeet. Vitonen sinänsä on mun mielestä ihan ok hinta, mutta silloin pitää kyllä olla ohjeet alusta loppuun. Myös sille hemmetin nappilistan tekemiselle! :)

   Poista
 13. Valloittavan söpö jo isoksi kasvanut tyttö ja niin myös söpö takki, kaikista komplikaatioista huolimatta! Ihmettelen myös, miten ohjetta myyvä kehtaa ottaa huonosti tehdystä ohjeesta rahaa vastaan. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla, että mulla on liian kovat vaatimukset. Kuten sanottu, ilmaisohjeesta en valittaisi, koska osa noista mua harmittavista asioista on ehkä makuasioita. Maksullinen ohje kuitenkin pitäisi olla vähän parempi, sanon mä. Ja viimeinen kirsikka kakkuun oli tuo Kerän talk to the hand -asenne palautteen suhteen. Pakko siis avautua. Ugh.

   Poista
  2. Hyvä, että avaudut! Ehkä menee perille jos kukaan ei enää viitti ostaakaan ohjetta. ;) voin sanoa että jos nappilistan ohje puuttuu, niin kyse ei kyllä ole makuasioista! Eihän ohjeen kirjoittaja voi olettaa että ohjetta neulova edes on tehnyt nappilistaa aikaisemmin... Äh.

   Poista
 14. Todella söpö takki! Harmi, että ohje oli niin kelvoton. Taidanpa jättää sen Kerä-kirjan ostamatta mikä kohta julkaistaan. Onkohan siinä yhtän paljon kyseisiä virheitä?!! Kyllä ohjeen tekijän pitäisi aika hyvin nuo maksulliset ohjeet testineuloa... Ja ainahan kauppa on vastuussa myymästään tavarasta. Ei paljon minunkaan auta töissä sanoa, että ku mä oon VAAN myyjä. Pitäis jotain kunnioitusta olla omaakin ammattia kohtaan ja vastuuta. No jospa keräläiset kävis sitten täällä lukemassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa mitään Kerä-kirjasta. Kyseessä lienee kuitenkin vähän erityyppinen julkaisu, niin että toivottavasti sen ladduntarkkailu on vähän tarkempaa tasoa. Ohjeen silmukkamäärät ym. perusjutut on varmaan ihan kunnossa testineulonnan jälkeen, mutta mun mielestä testineulojan pitäisi myös kertoa, jos ohjeessa on jotain muuta parantamisen varaa. Esim. mun mielestä hyvässä ohjeessa kerrotaan tarvittavasta langasta muutakin kuin sen nimi (aika oleellista on langan juoksevuus eli m/50 g tai vastaavat tiedot).

   Ja tuo myyjän vastuu tai ainakin asiakaspalveluasenne. Jos mä vaikka ostan Hilfigerin laukun Stockalta ja huomaan kotona, että siitä onkin vetoketju rikki, niin kai mänyt menen ensin Stockalle asiasta kertomaan enkä laita meiliä Jenkkeihin Hilfigerin toimistolle? Ja vaikka mua Stockalla ohjeistettaisiin toimimaan juuri niin, niin yleensä on tapana ottaa palaute vastaan ja mielellään edes pahoitella tapahtunutta ja asiakkaalle aiheutunutta harmia eikä vähätellä tilannetta. Äh.

   Poista
 15. Söpö lapsukainen söpössä neuletakissa.

  Ohoh, enpä yhtään ihmettele, että pistää vihaksi tuollainen. Mie oisin varmaan päästäny suustani muutaman kärkevän kommentin, jos palautteeseen olisi suhtauduttu noin.

  Asiakaspalveluammatti on asiakaspalveluammatti. Kauppiaan pitää aina kyetä ottamaan vastaan palautetta myymästään tuotteestaan. Ei sillä ole mitään merkitystä, että se tuote on jonkun toisen tekemä ja jo testattu. Oishan se aika katastrofaalista, jos kodinkoneliikkeestä ostaisi viallisen laitteen ja siitä menisi sanomaan kaupassa, niin myyjä toteisi vain, että se on testattu, eikä voi olla viallinen Tämän lisäksi vielä toteaisi, että me vaan myydään tätä :D

  Testineulominenkaan ei mun kokemuksen mukaan takaa mitään. Riippuu niin kauheasti testineulojasta. Toiset tekevät oman mielensä mukaan, eivätkä niin tarkkaan edes seuraa sitä ohjetta. Jotkut eivät kehtaa nipotella pikku jutuista ja jolleki riittää summittaiset ohjeistuksetkin. Toisaalta se ohjeen tekijän asennekin vaikuttaa paljon. Osa ottaa palautetta vastaan riemumielin ja toivookin sitä. Joku toinen taas kokee pienenkin kritiikin hyökkäyksenä itseään kohtaan. Meitä on niin monenmoista neulojaa ja ihmistä.

  Onhan se melkoista rahastuksen makua omaan silmääni ainakin, jos jokainen koko pitää ostaa omana ohjeenaan. Mikähän ajatus siinä voi olla takana muu kuin rahastus. Iän kaiken yksi ohje on sisältänyt koot eri kokoisille ihmisille. Sen nyt ymmärtää, jos on sama neule sekä aikuiselle että lapselle ja ne on omina ohjeinaan. Saattaa vaatia jo kuitenkin ohjeen tekemisen eri tavoin.

  Itse olen ns. laiska neuloja, joka mieluusti tekee valmiista ohjeesta ja sitten tarpeen vaatiessa tekee muokkauksia, jotta neule on itselle sopiva. Osaisin neuloa omasta päästänikin, jos viitsisin, mutta pääsen helpommalla näin. Saan harmaita hiuksia ohjeista, jotka ovat vähän sinnepäin tehtyjä epämääräisiä kötöstyksiä. Virheitä saa toki olla - sehän on vain inhimillistä. Jos virheitä on todella paljon ja ohje vaikuttaa siltä, että oikolukua ei ole suuremmin edes tehty, niin kyllä se ärsyttää. Tosin vain hetkellisesti. Eri asia on sitten, jos ohjeen tekijä on sillä kannalla, että te ette vain tajua ja ohjeessa ei ole mitään vikaa. Yhteen tällaiseen olen törmännyt aikanaan. Häntä ei paljon tuntunut liikuttavan, vaikka samasta asiasta oli huomauttanut lukuisa joukko muitakin ohjeen neuloneista. Toista kertaa hänen ohjeisiin en ole tarttunut, enkä tule tarttumaan juurikin tuon asenteen takia. Jäi niin ikävä maku suuhun. Muutoin mie en oo takertunut virheellisiin ohjeisiin. Hetkellinen ärsytys on aina mennyt menojaan.

  Lopuksi on pakko vielä todeta, että entäpä jos sinun tilallasi olisikin ollut sellainen, joka olisi ensimmäistä kertaa rohkaistunut tarttumaan johonkin muuhun kuin ihan perussukkaohjeeseen. Tuollaisella kohtelulla olisi voinut jäädä tosi pahamieli ja tyhmäolo. Olisipa voinut jäädä viimeiseksi kerraksi, kun olisi uskaltautunut kokeilemaan jotain vaativampaa neulomusta.

  Heh, tulipas tarinoitua pitkästi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaamen! Kiitos näistä sanoista, voin allekirjoittaa ihan kaiken! :)

   Tämän ohjeen tekijää en tosin halua morkata, koska en ole häneen ollut vielä yhteydessä asian tiimoilta. Kukin tyylillään ja taitojensa mukaisesti, ei siinä mitään. Enemmänkin kritisoin tuota myyjävälikäden asennetta ja haluttomuutta ottaa kehittämisehdotuksia vastaan. Mua ei vain jaksa enää kiinnostaa kirjoitella noita ehdotuksiani eteenpäin, kun sapettaa jo koko ohje ja myyjän asenne. Sinänsä pienestä jutusta kasvoi itselle niin iso ärsyynnys, että puran sen täällä ja annan sitten olla. Hyvä tietää, että Kerässä ohjeiden laatutaso on tätä luokkaa (jos nyt ei suuria virheitä, niin monia pieniä puutteita), niin etten toista kertaa erehdy heiltä ohjeita ostamaan.

   Poista
 16. Tosi suloinen lopputulos takissa ja tyttökin on ylisöpö! ♥ Ja näemmä sama muoti kuin meidän kaksveellä, pinnejä pitää olla tukassa, mielellään mahdollisimman monta! Kurjaa, että neuleohje oli niin epäselvästi kirjoitettu. Minä olen tykännyt neuloa lapsille kanadalaisen Anadiomenan ohjeilla, nytkin on molemmille isommille tekeillä kesäiset mysteerineuleet. Ja ihan huippumahtava nappikauppakin löytyi sitä kautta: Buttons By Robin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, pinnit on pakollisia, kun muuten on tukka koko ajan silmillä. :)

   Anadiomenalla näyttääkin olevan suloisia ohjeita, kiitos suosituksesta! Ja nuo Robinin napit <3

   Poista
 17. Kaunis takki! Olet ihan oikeassa, että maksullisuus asettaa vaatimuksia neuleohjeen laadulle. Ja se että palautetta ei edes oteta vastaan kuulostaa suorastaan typeryydeltä... Hyvä että kirjoitit aiheesta näin rehellisesti ja toivottavasti kirjoituksella on jotain vaikutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eiköhän tällä ole jotain vaikutusta, vaikkei välttämättä pelkästään positiivista. Mutta en mä viitsi pitää suutani kiinnikään vain siksi, ettei ikäviä asioita muka saisi sanoa ääneen. Ainakin siltä tuntui Kerässä, että turha antaa palutetta jos se on mitään muuta kuin kehuja. Yritinpä ainakin ensin positiivisen kautta, mutta kun ei kiinnosta niin ei sitten.

   Poista
 18. Ihana takki ja tyttö! Sä onnistut aina, oli ohjetta tai ei!

  VastaaPoista
 19. Vastaukset
  1. Kiitos! Valmis neule on kyllä kaunis myös omasta mielestäni. Tyttökin taisi tykästyä pehmeään neulepintaan, kun tarjoaa sitä usein päällepuettavaksi ohi muiden huppareiden. <3

   Poista
 20. No siis...
  ekakski, kivannäkönen takki ja todella suloisella pikkuneidillä päällä! Sopii hyvin!

  Mutta: itse testineulon tällähetkellä muutamien tuttujen ohjeita ja olen se todella piinkova luu (nipo) testineuloja. Eli nipotan joka ikisestä pikkuasiasta... Koska: mun mielestä jos ohje maksaa, niin silloin sen on oltava niin hyvä, että sillä saa pelkästään ohjetta sokeasti seuraamalla hyvän neuleen aikaiseksi.
  Tämä tarkoittaa sitä että siellä pitää lukea lankatiedot kunnolla (näistä huomautan jatkuvasti, kun metrimäärät puuttuu esimerkkilangoille) ja pitää olla johdonmukaisesti rakennettu ohje. Periaatteesta ohje pitää olla kirjoitettu niin, että jos osaa neulonnan perusteet niin muuta ei pitäis tarvita osata. Siis kaikki muu selitetään neuleohjeessa. Neulojan ei pidä joutua laskemaan ja miettimään hurjasti ohjetta lukiessaan. (se on sitten eri asia jos on pakko modata jotain ja sen takia räknäillä) Ja kuulostaa käsittämättömältä tuo Kerän asenne palautteeseen... Luulisi ettei lankakaupoilla hurjasti olisi varaa moiseen. (?) Sillä jutut nyt kiertää kuitenkin...
  Anyways - hyvä että avauduit. Ihan asiasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen samaa mieltä testineulomisen tärkeydestä ja etenkin siitä pikkuasioihin puuttumisesta. Tarkoituksenahan on löytää kaikki mahdolliset puutteet ja korjata ne ennen ohjeen julkaisua. Ja just niin, että perustaidoillakin pärjää ohjetta noudattaen. Hyvä testineuloja on aarre! Sitten tosin tarvitaan vielä sekin, että suunnittelija ottaa testineulojan kommentit huomioon ja tosiaan tekee ne korjaukset ohjeeseen...

   Kiitos tästä kommentista; toit esiin monta tärkeää juttua!

   Poista
 21. No voi ryökäle. Täälä on nimittäin yks ei-niin- taidokas-neuloja ja olin ajatellut ostaa kyseisen ohjeen, ja kokeilla neuloa pojalle villatakin. Nyt en tiä sitten kannattaako ostaa koska oon ihan alkeissa vasta neulomisessa enkä tasan osaa ite vielä solvetaa ja säätää. :/ NYt on paha mieli. Ja on kyllä outoa asiakaspalvelua. Ois kait ne nyt voinu vaan sanoa, että mepä välitetään tämä palaute ohjeen tekijälle? Itse luen innolla ohjeen tekijän blogia, ja hän vaikuttaa kivalta ihmiseltä. Ole vaan häneen suoraan yhteydessä. Rakentava palaute on aina plussaa, jos sitä ei osaa ottaa vastaan on ihmisessä vikaa. TOsin epäilen etteikö hän osaisi ottaa rakentavaa palutetta vastaan! :)

  Onneksi sait neuleen tehtyä silti ja se on tositosi ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin viime viikolla ohjeen tekijälle meilillä ne mun ehdotukset ja palautteen. En ole saanut mitään vastausta. Mun puolesta juttu on käsitelty, vaikka paha maku siitä jäi. Kiva neule tosiaan tuli kuitenkin, kaikesta huolimatta. :)

   Poista
 22. Oli hauska sattuma (no, hauska on vähän ehkä väärä sana tässä yhteydessä) että otit esiin Kerän palveluasenteen. Olen nimittäin pari kertaa siellä poikennut eikä mitenkään suloinen maku ole suuhun jäänyt. Olen vain ihmetellyt, että mikähän mun asenteessa on vikana, kun tuollainen kiva pieni kivijalkaputiikki rakastamastani aiheesta ei sykähdytä... Toisella käyntikerrallani siellä oli neulekokoontuminen tms. ja vaikutelmaksi jäi, että se on sisäpiirin kokoontumispaikka (sisään astuvaa asiakasta ei huomioitu millään tavalla, enemmän tuntui häiritsevän kivan porukan keskinäistä hehkutusta) eli Kerä saa jatkossakin olla rauhassa minun satunnaisilta käynneiltäni :).


  Ohjeen muokkaus on ollut sinulta silminnähtävän onnistunutta, hieno neuletakki tytöllä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eipä tarvii kyseisessä liikkeessä asioida. On Tampereella onneksi monta muutakin lankaliikettä, jossa on huomattavasti parempi fiilis ja asenne asiakasta kohtaan. Ja sitten toki nää nettikaupat, niin ettei tarvii ihan heti jonkun tietyn lankamerkin takia Kerään poiketa.

   Poista
 23. Niin söpö tyttö! :)

  Jotenkin lohduttavaa kuulla, että sinullakin jää jotain kesken, tunnut niin aktiiviselta ja aikaansaavalta naiselta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, minäkö aikaansaava! :) Olin kyllä ennen, mutta nyt on niin vähän aikaa ja jaksamista mihinkään muuhun kuin perusarjen pyörittämiseen, että kaikki muu tuntuu olevan tauolla. Paljon on asioita kesken, mutta ehkäpä ne siitä jonain päivänä valmistuvat. Kiitos kehuista! :)

   Poista
 24. Siellähän on jo iso tyttö! Ja ihana neuletakki. Harmi että ohje ei ollut hyvä ja että eri koot eivät kuulu samaan pakettiin!!
  Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttö on tosiaan jo iso kuin mikä. Ei mikään taaperokaan enää, vaan ihan pikkutyttö jo. Hyvä niin, kun toinen lapsi on tulossa taloon. Esikoinen on niin toimelias, että on toivottavasti avuksi tulokkaan kanssa eikä päinvastoin. :)

   Poista
 25. Luulisi että tekijä ja myyjä olisivat ottaneet onkeensa ideoistasi; tuo sinun toteuttamasi takki on paljon kauniimpi kuin alkuperäinen.
  Pidän todella paljon tuosta pilvikuviosta, mutta taidanpa minäkin jättää ohjeen ostamatta, jos se kerran on ylimalkainen (kuten myyjän ja tekijän asennekin näköjään...) T: Jonna J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itsekin tykkään etenkin noista päärmereunuksista enemmän kuin alkuperäisen ohjeen joustinreunasta.

   Ohjeen tekijä ei ole millään tavalla reagoinut hänelle lähettämääni sähköpostiin, jossa kerroin kehitysehdotukseni, joilla ohjetta voisi mielestäni parantaa. Että silleen. Voihan tietysti olla, että myyntiohjetta parannellaan ja siitä julkaistaan uusi versio palautteen pohjalta, mutta ainakaan mulle siitä ei ole vaivauduttu mitään kertomaan. Toista kertaa en erehdy asioimaan ko. kaupassa tai ostamaan heidän myymiää ohjeita. Laatutaso kun näyttää olevan aika matala, samoin kuin asiakkaiden arvostaminen.

   Poista
 26. Oon löytäny useita kivoja ohjeita Ravelrystä, mutta säikähtänyt aina niiden maksullisuutta. Oon nyt harkitsemassa ohjeen ostamista ja kyselen asiasta enemmän tietäviltä, miten se tapahtuu ja kuinka luotettavasta asiasta on kyse. Luottokortti löytyy, jos ostamisen saa sillä hoidettua.

  Osaatko neuvoa jotenkin asiassa? Kiitos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ravelryn kautta maksullisten ohjeiden ostaminen on (ainakin minun mielestäni) tosi helppoa ja turvallista. Maksuvaihtoehtoina on luottokortti ja Paypal-tili, molemmat varsin käteviä ja luotettavia vaihoehtoja. Paypal-tili on sidottu luottokorttiin, eli jos tuolla verkkotilillä ei ole katetta, tulee ostos maksettavaksi seuraavassa luottokorttilaskussa. Itse toimin aina mieluiten Paypalin kautta, niin ei joka kerta tarvitse naputella luottokortin numeroita ostoksia tehdessä. Paypal-tilin perustaminen on helppoa, suosittelen. Täältä lisäinfoa suomeksi: http://bit.ly/1c1XS37

   Ravelryssä ohjeen ostamiseen tarvitaan vain sen "buy it now"-linkin klikkaaminen. Sen jälkeen sinua ohjataan askel askeleelta eteenpäin: valitse maksutapa (Paypal tai luottokortti) --> kirjaudu sisään Paypal-tilillesi maksua varten tai anna vaaditut tiedot luottokorttimaksua varten --> Maksun jälkeen ohjetiedosto tallennetaan automaattisesti Ravelry-kirjastoosi (library), mistä voit ladata sen koneellesi milloin tahansa.

   Toivottavasti tästä oli edes hieman apua. Rohkeasti vain kokeilemaan maksullisten ohjeiden maailmaa! :)

   Poista
  2. Hei kiitos paljon! Ehkä tämän suosituksesi perusteella uskallan kokeilla. :)

   Poista
 27. Jes ja voihan p**ka. Jes, ihanaa että tämän ohjeen avulla (Ravelryn kautta) löysin sinun blogiin ja voihan kökkö kun nyt luin kaikki nämä kommentit. Oon nimittäin jo kuukausitolkulla aikonut ostaa tuota ohjetta ja tänään jo aloin miettiä niitä värejä siihen takkiin. Ja nyt musta tuntuu että se onkin sitten ihan rahan tuhlausta koko ohje (?). Ihmettelin kyllä aikaisemmin että miksi joka koosta pitäis maksaa ja kysyinkin sitä Facebookin ihmeellisessä maailmassa Keräläisiltä. Kovasti vastailevat siellä, mutta siihen kysymykseen en kyllä saanut vastausta... Voi että, mistä mää nyt just sen ihanan takin ohjeen kattelen. Sen, josta voi vaikka vähän maksaakin kunhan se on just silmää miellyttävä ja vois vaikka vielä olla suht vaivaton tehdäkin tässä hässäkän keskellä :)

  VastaaPoista