-->

21.12.2011

Maailman vahvimmalle vauvalle

Olenkohan mä muuten maininnut, että täällä odotetaan kaksinkertaisesti? Ei, ei tosiaan kaksosia (phui, onneksi isäni kaksosuus ei nasahtanut kohdalle, ainakaan tällä kertaa), vaan onnekkaan sattuman ansiosta paras ystäväni saa myös vauvan. Kaiken lisäksi lasketut ajat ovat peräkkäisinä päivinä. :) Siispä vauvaneuleiden käyttäjiä on lähipiirissä pian muitakin kuin tämä oma perillinen.

Malli: Quadrature for Korrigan by Solenn DRN
Lanka: Drops Nepal, 450 g.
Puikot: 5,0 mm
Koko: n. 90 cm x 90 cm

Blanket for the strongest baby in the world

Kun tupsahtaa maailmaan keskellä talvea, on varmasti mukavaa, jos on jotain lämmintä ja pehmeää vastassa. Tämä alpakkavillainen peitto toivottavasti pitää ystäväni vauvan lämpimänä vaunuissa, turvakaukalossa tai missä ikinä nyt tarvitseekaan. Ehkä tästä on hyötyä äidillekin. Njoo, voihan tää olla vähän tuhan pieni aikuisen peitoksi, mutta ehkä puolisen kiloa villaa äidin pään ympärille kiedottuna eristää myös ääntä tiukan paikan tullen. :P

Korrigan's cables

Peiton malli on konstailemattoman yksinkertainen ja silti ilmeikäs reunuksen ansiosta. Koko homma neulotaan pyörönä, niin että melko sutjakasti tuollaisen saa tehdyksi paksusta langasta. Tekisi mieli tehdä samanlainen omalle beibille, mutta saas nähdä, kuinka aika riittää. Tai voishan tässä tietysti ottaa kisan vauvaa vastaan: "kumpi on eka valmiina, sinä vain sun peittos?" :D

Neatly packed
  
Eihän näistä nahanalaisista tiedä, koska ne päättävät ilmiintyä, oli arvioitu saapumisaika mikä tahansa. Onneksi sentään sain tämän yhden tehdyksi ajoissa, niin että se on vain rusettia vaille valmiina pukinkonttiin.

Olen mä neulonut omallekin  vauvalle, ja lisää on tulossa. Värimaailmasta on muuten turha yrittää päätellä, kumpaa merkkiä täällä odotetaan. Me emme nimittäin itsekään tiedä, onko tuleva perheenjäsen tyttö vai poika, eikä meillä ole mitään erityistoiveita asian suhteen. Toisekseen, meillä ei erotella värejä tyttöjen ja poikien lokeroihin, vaan värivalinnat kertovat enemmänkin allekirjoittaneen satunnaisista mieliteoista lankakaupassa. :)

Korrigan close-up

Vastasyntyneen kokoinen Korrigan on peiton kanssa samaa perhettä. Langan sain pari vuotta sitten Maartsilta pikkujoululahjaksi. Lopusta langasta ajattelin tehdä jotain pupuhenkistä, Maartsia lämmöllä muistaen. <3

Snug Cardigan

Snug-huppari on vähän isompaa kokoa, ehkä kevättalvea varten. Näistä (ja muista tekemistäni vauvaneuleista) löytyy lisäinfoa Ravelryssä, ettei tule ihan yliannostusta toukkavarusteista täällä blogissa. Voipi nimittäin olla, että ensi vuonna näitä on sitten tarjolla enemmänkin, jos siis vielä joskus ehdin puikkojen ja lankojen pariin. JA jos onnistun pysymään hereillä enkä vain torkkumaan puikot kätösissä. Joku kun on kertonut, että väsymystä saattaa olla ilmassa tulevina kuukausina. Tai vuosina. Ou nou. :)

26 kommenttia:

  1. Söpöisiä neuleita! Sitä ei kyllä koskaan tiedä kuinka nuo vauvelit haluavat maailmaan, meidänkin tyttö otti varaslähdön kolme viikkoa ennen laskettua aikaa. Itse olen ehtinyt aika mukavasti kutomaan näiden kahden vuoden aikana, tyttö nukkuu vieläkin useimmiten kolmen tunnin päikkärit. =) Töiden alku on vain vähän hidastanut hommia... =)

    VastaaPoista
  2. Oi ihanuuksia.

    Avioidut saapumisajat on tosiaan arvioituja, meillä ei kummallakaan jälkeläisitä ollut mitään kiirettä tähän maailmaan mukavista oloistaan. Ja kyllä, äiti voi sujuvasti nukahyaa sohvalle vauvanpeittolämmikkeenään, sekin on kokeiltu. ;)

    Onnea viimeisiin odotuksen hetkiin ja sitten myös eloon tulokkaan kanssa.

    VastaaPoista
  3. Ihania neuleita! Erityisesti mua ihastutti tuo jälkimmäinen Snug <3 Leppoisaa loppuraskautta. Meillä odoteltiin neitiä saapuvaksi kaksi viikkoa yli lasketun ajan. Siinä ajassa valmistui reippaasti metrin pituinen pitsineuleinen kastemekko, vaikka sitä aloittaessani olin varma, etten sitä ikinä saisi loppuun saakka :) Varaa siis paljon lankaa varastoon ;)

    VastaaPoista
  4. Ihania vauvaneuleita :). Melkein vauvakuume iskee tässä (juu ei, kyllä kaksi riittää mulle).

    VastaaPoista
  5. Suloisia neulomuksia!

    Uskon kyllä, että ehdit vielä hyvinkin neuloa. Itselleni kävi niin, että lasten tuloon loppui lukeminen, koska tuolla sirpaleisella omalla ajalla en sitä ehdi ja toisaalta silmät eivät pysy iltaisin enää rivillä. Mutta koskaan en ole neulonut niin paljon kuin kahden pienen lapsen kanssa kotona ollessani. Silmukka silloin, toinen tällöin... :-)

    VastaaPoista
  6. ihania neuleita!
    On muuten todella ärsyttävää tuo värilajittelu tyttöjen ja poikien väreihin. Ostin siskon tulevalle lapselle tumman potkupuvun ja kauhee huuto ympärillä, et tiedätkö tuleeko sieltä poika, kerro nyt meillekin!

    Mukavaa odotusta ja onnea!

    VastaaPoista
  7. Kaunis peitto ja suloisia neuleita pienelle:)

    VastaaPoista
  8. Ihania neulomuksia! Tuo peitto on kyllä todella kaunis. Pitää varmaan käydä hamstraamassa nepalia vielä kun se on alessa, josko niistä syntyisi peitto ystäväni keväällä syntyvälle vauvalle.

    Mukavaa odotuksen jatkoa!

    VastaaPoista
  9. Ihana peitto! Ja Korrigan on upea, ihana malli. Meillä pikkusisko käyttää sujuvasti isoveljen vanhoja neuleita ja muita vaatteita, koska mahdollisimman paljon hankittiin unisex-värisinä turkoosina, ruskeana ja vaaleanvihreänä. Toki pinkkiäkin on joukkoon eksynyt, mitä kaverit entiselle pinkkiallergiselle naureskelevat.. Hyvää loppuodotusta, ota tästä ajasta kaikki irti ja keskity itseesi!

    VastaaPoista
  10. Oi kun ihania pieniä neuleita! Etenkin tuo turkoosi/sininen palmikointi... oih!

    Ja oi sua onnellista, kun saat odottaa ystävän kanssa. Vauva-aikakin on varmasti ihana jakaa. Omani ovat syntyneet aina niin että olen saanut "odottaa yksin", ja monesti tuntui siltä että olisi kivaa jos joku toinen eläisi samaa tilannetta itsekin.

    VastaaPoista
  11. Crochet. I seldom see crochet nowadays.

    VastaaPoista
  12. Tosi kaunis peitto ja ihana tuo samaa sarjaa oleva villatakki. Itsekin olen tuota mallia ihaillut, mutta eipä ole kelle neuloa. Ehkä vielä joskus. :D
    Onnea loppuodotukseen!

    VastaaPoista
  13. Todella kaunis peitto! Äkkiäkös sä tikutat toisen putkeen ;) Ootte sit niinku samiksii...kun on lasketut ajatkin niin liki, elleivät peräti päätä syntyä samana päivänä ;D

    VastaaPoista
  14. Hienoja neulomuksia, peitto on aivan upea! Eikä se väsymyskään aina taattua ole, jos saatkin vauvan joka nukkuu öisin ja seurustelee päivisin:). Nimim kahden pienen lapsen äiti joka uskaltaa julistaa olevansa pirteä ja virkeä:).

    VastaaPoista
  15. Onpa piristävää lukea ettei teillä luokitella värejä sukupuolen perusteella! Mua aina vähän pistää silmään kaikki vauvaneuleet jotka on luokiteltu poikien ja tyttöjen neuleisiin.

    VastaaPoista
  16. Niin. Torkkupeitto. Itsekin siinä esikoista odotellessa ehdin yhtä sun toista valmiiksi asti tehdä, töiden kanssakin puuhastelin vielä laskettuna päivänä. Kun lasketusta päivästä oli kulunut viikko, aloitin tilkkutyönä torkkupeiton ajatuksella "tämä nyt ainakin jää kesken". No, eipä jäänyt. Taisi vielä jotain muutakin syntyä...

    Ja olen nähnyt neulottavan laitoksellakin! Itse en vielä niin addiktoitunut tuolloin ollut, nyt varmaan pakkaisin jonkin neuleenkin mukaan :) Se kun luonnistuu pitkälläänkin.

    VastaaPoista
  17. Vauvat on yllätyksiä täynnä, niistä ei voi etukäteen päätellä mitään. Oma esikoiseni nukkui niin paljon, että oli oikeasti ihan kauhean hankala keksiä tekemistä päiviksi. Poika ei suostunut nukkumaan kun paikallaan olevissa vaunuissa ulkona, joten siinä sitä sitten oltiin eka puoli vuotta ihan jumissa kotona. Muskarissakin käytiin vain muutama kerta kun muksua ei kertakaikkiaan saanut hereille. Niin ja ihan terve ja vilkas ja fiksu koululainen siitä silti tuli. Nukkuu tosin vähän vähemmän nykyisin. :D

    Olivia

    VastaaPoista
  18. Niin kauniita! Onnea odotuksiin!

    Vinkki vastaisuuden varalle: hanki hyvä imetystyyny ja avot! Imettäessä jäävät vapaaksi ja voit hyvin neuloa. Veri kiertää hartioissa, ne eivät puudu ja maitokin heruu hanakasti. Jahka imetys sitten loppuu niin neuleaikakin tahtoo vähetä dramaattisesti...

    VastaaPoista
  19. Hei vain hei! Olen pitänyt tietoista taukoa koneen ja netin parista, niin että kommentteihin vastaaminen on viivästynyt rutkasti. En siis ole ollut synnyttämässä, vaan ihan vain nauttinut joulusta ja välipäivistä ilman nettiä. :)

    Kiitos kaikille kommenteista! Arvostan tosi paljon, kun saan kuulla teidän kokemuksianne odotuksesta ja elämästä vauvan kanssa. Ja etenkin käsitöiden yhdistämisestä uuteen elämäntilanteeseen. :) Eipä ollut tullut mieleen, että imettäessähän voisi ehkä pystyä neulomaan, kiitti vinkistä, Maaru!

    On tosiaan melko ärsyttävää, kun niin suurelta osin vauvojen (ja lasten?) vaatteet on jaoteltu selkeästi tytöille tai pojille. Tyttöjen vaatteet on kuorrutettu pitsillä ja paljeteilla, pojille on vahvoja tummia värejä, ruutuja ja autojen kuvia. No, ei kai siitä tarvistisi välittää, mutta välillä se tuntuu vähän omistuiselta. Eikö voisi olla vähän neutraalimpaa? Ihan vaikka yksiväristä punaista tai reipasta raitaa monia värejä yhdistäen ja ilman röyhelöitä? Onneksi tällaisiakin vaatteita löytyy, ja ainahan voi tehdä itse. Jos jaksaa.

    Suunnitelmat neuloa samanlainen vauvanpeitto itselle kariutuivat siihen, että Drops Nepalia ei ollutkaan enää riittävästi saatavissa lähilankakaupasta. Dropsin alpakkalankakampanja teki tehtävänsä ja tyhjensi hyllyt. Onneksi on valmiina virkattu villapeitto vaunuihin, ja nyt jo parikin tilkkupeittoa lisäksi. Kyllä me näillä pärjätään.

    Täällä ei ole vielä mitään merkkejä vauvan tulosta, mutta lähtöhän voi olla melkoisen lentäväkin. Ystäväni maailman vahvin vauva syntyi eilen, niin että mieluusti tässä itsekin jo pääsisi tositoimiin. Odottavan aika on pitkä, varsinkin näin loppumetreillä. :)

    VastaaPoista
  20. Onnea odotuksen viime päiville! Minulla ja parhaalla ystävälläni oli muuten lasketut ajat tasan viikon välein. Lopulta saimme poikamme samana päivänä marraskuussa ja nyyhkimme yhdessä sairaalan käytävillä.

    VastaaPoista
  21. Tuo peitto on aivan lumoavan kaunis!

    VastaaPoista
  22. Tuo peitto on tosi nätti, näyttää mahtavan kuohkealta ja pehmeältä.

    VastaaPoista
  23. Vauvaneuleet on musta ihania. Ne on ensinnäkin tosi nättejä ja toiseksi, ne valmistuu myöskin nopeesti :)

    VastaaPoista