-->

30.10.2011

Maanläheistä lämpöä


Hexagon baby blanket
Malli: Hexagon How-To by Lucy of Attic24
Lanka: Ístex Létt-Lopi, 4 eri sävyä, 100g kutakin, yht. 400 g.
Koukku: 4,0 mm
Koko: 75 cm x 80 cm
Ravelry-projektisivu

Äitiysloma alkaa kuukauden päästä, ja siihen asti pitääkin tehdä töitä hartiavoimin että saa kaiken valmiiksi. Ei muuten, mutta kurja jäädä pois töistä pitkäksi aikaa, jos jokin tuntuu jäävän pahasti kesken. Iltaisin ei sitten paljon muuta jaksakaan kuin sytyttää kynttilät ja nykertyä sohvannurkkaan viltin alle. Siinä samalla voi välillä ottaa koukun tai puikot käsiin ja muuttaa lankaa kerältä muuhun muotoon. Tai sitten voi vain laiskotella ja keskittyä mahan paijaamiseen. :)

Hexagons

Ei kyllä tulis mieleenkään sekoittaa samaan murokulhoon suklaata, kaurapuuroa, kermavaahtoa ja, hmm, tuhkaa. Yllättävän harmonisen kokonaisuuden nuo sävyt kumminkin tässä peitossa muodostavat. Täysvillainen ja karvainen lanka pehmeni yllättävänkin paljon liottamalla, niin että ihan kelpo vaunupeitto tästä tuli. Ei ehkä ihan vauvan poskea vasten laitettava, mutta varmana eristää pakkasta paremmin kuin vaikka fleece.

Hexagon baby blanket

Kuusikulmioiden virkkaaminen alkoi ihan vahingossa Niskavuori-filmin katsomisen lomassa. Kaipa elokuvan henki jotenkin houkutteli näihin väreihin ja perinteiseen tekemiseen. Melko maahenkisiä ja vaatimattomia noi sävyt ainakin on; ladonseinää ja tuhkaa hangella, salaperäisiä suksisauvan jälkiä opettajattaren akkunan alla. :)

Puolet peitosta valmistui yhden sunnuntain aikana, sen verran hauskaa ja joutuisaa noita palasia oli virkkailla. Peitossa on 38 kokonaista palaa. Reunoihin virkkasin 8 puolikasta ja 12 kolmannespalaa, että sain peitosta suorakulmion muotoisen. Lopuksi vielä kaksi kerrosta pylväsryhmiä reunukseksi.

Hexagon baby blanket

Nalle joutuu odottamaan leikkikaveriaan vielä reilut pari kuukautta. Toiveissa olis ehtiä siihen mennessä neuloa vielä lisää lämmikettä talven keskellä saapuvalle pienelle tulokkaalle. Ei siis muuta kuin mars takaisin sohvannurkkaan.

40 kommenttia:

  1. Ihana peitto, todella kaunis! Itse olen oman tytön myötä alkanut taas käyttää oikein kunnolla villaa. Se lämmittää todella hyvin, varsinkin kun on pieni vauva kyseessä. Muistan niin meidän neuvolatädin sanat että fleece on muovia eikä lämmitä, ja tuo on niin totta! Sen jälkeen olen kaikki akryylit kiertänyt kaukaa. Talvivauvalla oli myös ihana pitää merinovillaista alusasua. =) Viimetalveksi kudoin taaperolle ohuenohuesta merinovillasta pitkät alushousut ja niitä pidettiin vallan sukkahousujen tilalla, varmasti tarkenee isoillakin pakkasilla. =)
    Mukavaa loppuodotusta! Meillä neiti otti pienen varaslähdön, kun olin kaksi viikkoa ehtinyt olemaan äippälomalla, osa suunnitelmistani jutuista jäi tekemättä. =)

    VastaaPoista
  2. Osaat jotenkin aina tehdä niin loppuun asti mietittyä ja kaunista! Niin on käynyt tässäkin :) Eihän sitä koskaan tiedä onko asiat oikeasti aina suunniteltu loppuun asti, mutta annat sellaisen vaikutelman :D Jaksamista lopputyörutistukseen! Muista nauttia äitiyslomasta, itse havahduin että ehkä seuraavan kerran saa omaa aikaa samaan tapaan eläkepäivillä (jos edes silloinkaan).
    Elli

    VastaaPoista
  3. Upea peitto ja aivan mahtavat värit!!

    VastaaPoista
  4. Upea peitto! Kelpaa pienen tuon tyylikkään ihanan suojissa nukkua päiväuniaan. Nauti loppuodotuksen rauhasta, helli itseäsi!

    VastaaPoista
  5. Vau miten kaunis peitto! Kauniit, harmoniset värit. :)

    VastaaPoista
  6. Upea peitto, kyllä pikkuisen sitten kelpaa... =)

    VastaaPoista
  7. Heidi, kiitos kehuista! :) Mä en kanssa tajua fleecen suosimista. Onhan se pehmeää juu, mutta kun se on täyttä muovia. Vaikka kai se on parempi kuin ei mitään, mutta silti kyllä mieluummin suosin luonnonmateriaaleja, jotka hengittävät kunnolla eivätkä hiosta niin kuin fleece.

    Tarkoitus olis vielä saada aikaiseksi villahaalari vauvalle. Se äitiyspakkauksen ohut villahaalari kun on aika reilua kokoa, ja muutenkin ehkä hieman ohut talvipakkasilla toppahaalarin alle. Tai niin ainakin luulisin. Toivotaan, että aikaa riittää äitiyslomalla, ennen kuin pikkukaveri päättää tulla maailmaan. :)

    Elli, no mä kyllä olen joissain asioissa pilkunviilaaja ja täydellisyydentavoittelija. :) Kyllä mä näiden palasten yhdistelyyn ja värien sijoittamiseen kiinnitin huomiota enkä räiskinyt miten sattuu. Kun tiedän, että jälkeenpäin olisi harmittanut katsella peittoa, jossa on kaksi samanlaista palasta vierekkäin. :)

    Nä oon yrittänyt nauttia omasta rauhasta ja yksinolosta koko syksyn. Istuskellut itsekseni kahviloissa, kävellyt kaupungilla ja pujotellut Hulluilla päivillä, kun vielä ilman vaunuseuralaista voi. :D

    Pirjo-Riitta, kiitos! Ja tulee varmasti tarpeeseen ensi talvena.

    Sara, kyllä noi luonnonvärit vain on jotenkin niin rauhoittavia. Ja sointuu hyvin yhteen. Kiva että säkin tykkäät. :)

    Kottby, kiitos, hellimiskehotus vastaanotettu ja pistetään heti työn alle. Meen siis keittämään teetä ja nostan jalat pöydälle. ;)

    Hepsi, kiitti! Toivoa sopii, että vauva näkee rauhallisia unia tuon peiton suojissa.

    Annika, kiitos kovasti. Olen itsekin tosi tyytyväinen lopputulokseen. Lett Lopissa on kyllä aivan mahtava värikartta, joka mahdollistaa harmoniset väriyhdistelmät monissa eri sävyissä.

    Koo, jeps, toivotaan että kelpaa! ;)

    VastaaPoista
  8. Kaunis peitto, upean rauhalliset sävyt! Voin itsekin kutoa elokuvan ääressä, mutta kuinka ihmeessä voi virkata tv:n ääressä?? Itseltäni ei ainakaan sujuisi, tai sitten jäisi elokuvan juoni mysteeriksi.
    Onnellista odotusta!

    VastaaPoista
  9. Tosi kauniin hillitty jä harmoninen peitto. Vauvakin osaa taatusti arvostaa! :)

    VastaaPoista
  10. Kaunis kokonaisuus.

    VastaaPoista
  11. Kaunis kokonaisuus.

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana peitto ja niin kauniit värit! Varmasti lämmittää tulijaa suloisesti <3 Oi että!

    VastaaPoista
  13. frost, kyllähän se virkkaaminen vaatii ainakin multa vähän enemmän silmäilyä käsiin kuin neulominen. Siks pitääkin katsoa sellaisia ohjelmia, joissa pysyy mukanaa kuuntelemalla. :) Mun kohdallani esim. ranskankieliset elokuvat on pois listalta, kun taas mieluusti harjaannutan ruotsiani virkkaamisen taustalla: eipä tule vilkuiltua tekstejä liian usein. ;)

    Iida, kiitti! Toivotaan, että vauvakin tykkää. Ja pidemmän päälle se kyllä saa kotoa eväät kädentaitoihin, tai ainakin oppii niitä arvostamaan. Toivottavasti. :)

    naakeli, kiitos kovasti!

    Jatta, kiitosta vain! Tää on nyt tätä mulle ominaista neutraalia linjaa. Jatkossa sitten vähän iloisempaa tiedossa, ettei tästä lapsesta tule ihan kaurapuuro-olmia. Iloa ja väriä elämään, ihan pienestä pitäen, sano! :D

    VastaaPoista
  14. Onpa kauniit nuo tuommoiset "hiljaiset" värit -silmä lepää!

    VastaaPoista
  15. Upea! Värit sointuvat yhteen tyylikkäästi. Varmasti kaupungin tyylikkäin vaunuilupeitto :)

    VastaaPoista
  16. Ihanan harmoninen vaunupeitto.

    VastaaPoista
  17. Lotta, hyvä jos on niin rauhalliset värit, että vauva tuudittuu helposti uneen. :)

    Katju, kiitos!

    Emma, oi kiitos! Lämmin se ainakin on, niin että kestää kovallakin pakkasella. Ja kyl se munkin mielestä on nätti. :)

    Marjut, kiitti kovasti!

    VastaaPoista
  18. Lett-lopi on ihana välinta lämmittämään pienokaista - olen aivan rakastunut Istex - neuleisiini tänä syksynä. kevyt pesu tuntui vain pehmentävän valmista tuotetta.

    Olen iloinen puolestasi, nauti tästä(kin) elämänvaiheesta. Viihtyisiä hetkiä siis sohvannurkkaan :)

    VastaaPoista
  19. Ihana peitto! Kyllä varmasti kelpaa vauvan köllötellä talvipakkasilla tuon peiton alla :)

    VastaaPoista
  20. Aivan ihana! Ja varmasti todella lämpöinen! Itse olin raskausaikana niin väsynyt, etten jaksanut paljoakaan innostua käsitöistä vaikka oma vauva oli tulossa, harmittaa jälkeen päin etten käyttänyt aikaa hyödyksi. Vaikka lepo tärkeää onkin :)

    VastaaPoista
  21. Mari, välillä kyllä epäilytti virkatessa, että voiko näin karheaa lankaa käytää vauvanpeittoon. Tai että pitääkö aina käyttää jotain välipeittoa suojelemassa vauvan pehmeää ihoa karhealta villalta. Mutta yllättävän pehemäksi tuo Lett-lopi tosiaan liotuksessa muuttui. Ehkä se jopa vähän huovuttuu ajan mittaan, jos on kovassa käytössä.

    Mä nautiskelen masun sisäisestä elämästä ja liikkeistä kovasti. Tämä ensiraskaus kun on kuitenkin ainutkertainen kokemus, niin että otan siitä kaiken irti. :)

    Kate, kiitti! :)

    Susi, joo, ei luulis vauvaa palelevan kaikkien vällyjen alla, kun nykyään vaunukopatkin on jo itsessään niin lämpöisiä. Eiköhän viltille tule käyttöä siitä huolimatta. :)

    ihanasonja, mulla oli varsinkin aluksi sama tilanne: väsytti niin ettei hereillä meinannut pysyä. Siinä oli neulominen hyvin kaukana mielestä. :) Nyt taas pitää tosi kiirettä töissä, niin että en ikävä kyllä pääse ihan niin usein sohvannurkkaan neuleiden pariin kuin haluaisin.

    Toivotaan, että äitiyslomalla mulla on sitten vielä aikaa ja jaksamista urakoida se villahaalari ja vähän muutakin. :)

    VastaaPoista
  22. Oi miten kaunis ja harmoninen kokonaisuus!

    Ja onnea loppumatkalle kohti pientä ihmisenmuotoista ihmettä. Hyvä kun omilta ihmeiltäni ehdin edes hoksata iloisen uutisesi!

    VastaaPoista
  23. Kaunis peitto ja todella kauniit värit!

    VastaaPoista
  24. Ihanan peitteen ole pienokaiselle virkannut! Eikä ole väliä onko tyttö vai poika, nuo värit sopivat kaikille. Oliko pyörylöiden väriyhdistelmissä jokin systeemi vai onko kaikki ihan sattuman varaista?

    VastaaPoista
  25. Ihanan syksyinen ja lämmin peitto :) Syksyllä on ihana tehdä tollasia isoja juttuja, kun samalla lämmittää omaa syliä :)

    VastaaPoista
  26. Mukavan näköinen peitto.

    VastaaPoista
  27. On kyllä kaunis peitto! Tuon alla passaa nokosia ottaa pienen nyytin, kylmältä suojassa. :)

    VastaaPoista
  28. Kaunis peitto ja aivan ihanat värisävyt!

    VastaaPoista
  29. Aivan ihanat värit! Onnellista loppuodotusta! :D

    VastaaPoista
  30. Upea peitto! Joskus "yksinkertaisuus" on kaikkein kauneinta; selkeät muodot ja värit. Villan arvostus on mulla vain kasvanut lasten myötä.

    VastaaPoista
  31. Ihana peitto ja täältä löytyi paljon muutakin ihanaa ja kaunista. Lisäksi vielä aivan mahtavan väriset hiukset sulla :)

    VastaaPoista
  32. Suloinen peitto. Rentouttavaa äippälomaa. Yhdyn Ellin ajatuksiin siitä, että oman ajan suhteen elämä muuttuu vauvan myötä aikalailla. Omaa aikaa alkaa tulla pikkuhiljaa. Kouluikäisten kanssa havahtuu ajattelemaan, etä mihin se taaperoaika meni.Lapset kasvavat aivan liian nopeasti.

    VastaaPoista
  33. kaunis suklaakaurapuurokermavaahto -sörsseli! Ja onnea loppuodotukseen!

    VastaaPoista
  34. Kiitos kaikille kauniista sanoista, peittokehuista ja onnentoivotuksista! <3

    rulla, väriyhdistelmissä ei ole muuta suunnitelmallisuutta kuin että ei samanlaisia (tai liian samanlaisia) palasia toistensa viereen. Muutoin koko homma on ihan fiilispohjalta tehty ja koottu.

    VastaaPoista
  35. Törmäsin upeaan peittoosi inspiraatiota netistä etsiessä. Kerroit että karhea lanka pehmeni liottamalla - kuinka kauan uskalsit peittoa liottaa ja laitoitko liotusveteen villapesuainetta mukaan? Itselläni olisi muutama vyyhti hieman karheahkoa suomenlampaan+lapinkoiran villalankaa vyyhdillä odottamassa vauvapeiton neulomista ja hieman arvelen saako sitä pehmitettyä millään...

    VastaaPoista
  36. Hei! Peitto työn alla ihanan blogauksesi innoittamana, mutta nyt ongelmana nuo kolmannekset! Miten ihmeessä sait ne toimimaan? Puolikkaat vieä onnistuivat mutta kolmanneksista ei meinaa tulla mitään. Olisiko neuvoja?

    VastaaPoista